Prodloužení USB 9-pin k MB
- Kardif
- Začátečník

Prodloužení USB 9-pin k MB
Mám dotaz v počítači jsem měl USB kabely vyvedené dozadu tak jsem si je vyvedl do přední 3,5 palcové pozice, (upravil jsem jenom krytku
). Ke vší smůle mi ovšem nedosáhly kabely k MB neprodává se náhodou nějaká propojka 9-pin samec / 9pin samice ?
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Narazil jsem na stejný problém, řešil jsem ho ale nakonec použitím prodlužovacího kabelu USB, který jsem vlepil do panelu a na druhé straně opatřil konektorem do desky. Řešením pro tebe by mohlo být koupení páru krimpovacích konektorů 2x5pin, kousku plochého kabelu a buď si to nechat nakrimpovat nebo si to opatrně udělat ve svěráku sám. Tento materiál stojí cca 25Kč a mají ho třeba v GM Electronic. Doporučil bych ti ovšem vyrábět prodlužovací kabel co nejkratší, odhaduji ale, že by neměl být problém. Zkontroluj si ovšem v popisu základní desky, co je zač ten devátý pin. Pokud je to stínění, tak fajn! Pokud je tam napsáno OC nebo Over Current, tak musíš zabezpečit, aby tento pin zůstal nezapojen, jinak můžeš mít velké problémy. Stačí s trochou šikovnosti vytáhnout devátý pin (ve skutečnosti je to pin 10 konektoru) z konektoru redukce a zaizolovat ho, nebo opatrně cvaknout správný krajní drátek v plochém kabelu. Než jsem tuto úpravu udělal já, tak jsem se nestačil divit. USB fungovalo pomalu, nespolehlivě a USB Flash se kousla tak, že jsem ji nebyl schopen vůbec nijak připojit. Musel jsem ji rozlousknout jakýmsi speciálním softwarem, který jsem kdesi pracně vygoogloval.
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: