Zatím se mi to nepodařilo a standardní postup instalace končí při prvním restartu, který je instalačním průběhem vyžadován.
Něco se stane s bootovací sekvencí a nevypíše se ani volba mezi instalovanými OS. Ještě že jsem si Ghost-em udělal zálohu původního OS a po vrácení "image" do svého oddílu je systém opět funkční.
Zkoušel jsem OS nainstalovat do jiných oddílů (vytvořených utilitou Partition Magic
Mám podezření na "něco" s HDD WD a chtěl bych tuto eventualitu vyloučit.
Totiž: V grafickém náhledu na disk WD v PM8 mám úplně vlevo tenký šedý sloupeček "unalocated" o velikosti 0,5 MB. Ani když všechny oddíly smažu a začnu dělat nové znovu, tento kousek disku tam zůstává stále.
Dělil jsem disk i pomocí DOS-ovské utility "fdisk", ale ať jsem nalezené oddíly smazal a pak disk dělil na primární nebo jen rozšířený oddíl s jednou nebo více logickými jednotkami, PM8 správně ukázal velikosti vytvořenách oddílů, ale ten nealokovaný kousek tam byl stále !!!
Vyzkoušel jsem na HDD WD firemní utilitu DataLifeGuard Diagnostics, která proběhla i v "advanced mode" bez chyb. Další pokusy dopadly stejně. Strávil jsem nad touto záhadou mnoho hodin a nevím jak dál.
Takže můj hlavní dotaz: Jak vrátit disk do "továrního" stavu, abych mohl diskový prostor začít dělit úplně od počátku jako po zakoupení nového disku ???