Seagate píská

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Seagate píská

Příspěvek od LuFi »

Po mojem hdd story http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=60
mi vymenili WD 1600JD za Seagate 7200.9 160GB 8MB buffer Přesně ST3160811AS má 1 plotnu a měl by být tichý, to taky je seek není vůbec slyšet (u toho wd to bylo strasne), ale příšerně to piští. Někde jsem četl že disky Seagate pískají kvůli zdroji, ten mám původní co byl ve skříni Premier 300W, tak jsem si objednal na CZC Fortron FSP350-60THN-S ale přišel mi Fortron FSP350-60THN-P (ten je podle czc horší), tak jsem tam dal ten co mi došel a pištělo to ještě víc :evil: tak se obrátím na czc aby mi poslali ten správný zdroj a doufám že to s ním nebude pištět. Piští to kvúli disku nebo zdroji?Má někdo přesně tento disk, nebo tento zdroj s diskem Seagate? A vůbec setkal se někdo s tímto pištěním?? Díky za help to pištění je strašný :evil: :evil:
Naposledy upravil(a) LuFi dne stř 20. zář 2006, 15:03, celkem upraveno 1 x.
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Je tiež možné že piští ložisko.
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Seagate + Fortron....v dosti pripadech piska.
Kazdopadne me seagate piskal i s chieftec zdrojem a chillem.

Vraceni Seagate disku ruznych modelu kvuli piskani se zdrojem je uz dost proflakle.

Az v Kufru-pc mam obycejnej EC400W a tam disk nepiska.

Proto nedoporucuji nikdy Seagate. Protoze nidky nevis, jestli bude piskat s se zdrojem ktery clovek ma a nebo ne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

A piska nepretrzite nebo (ne)pravidelne-prerusovane?
Mel jsem stejny problem, po reklamaci nastesti OK. Piskal zdroj i disk a nebylo to tim, ze by si ty dva komponenty nerozumnely, proste piskaly oba nezavysle na sobe. Disk piskal i za zdrojem EC. A zdroj piskal i bez pripojeneho disku.
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Píská to nepřetržitě, vrátil jsem tam ten původní zdroj premier a zdá se mi ze to píská mín nez kdyz tam byl Fortron. Ten Forton jsem poslal na vymenu za model co jsem si objednal, snad to s nim pískat nebude.
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
Defcon XL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

RE: DEFiK

Příspěvek od Defcon XL »

Můžu potvrdit stejnej problém mám Fortrona 400W a Seagate 160GB ATA a píská to pořád sice potichu ale píská :x
NB: Acer Aspire 1652ZWLMi. P-M 735 1.7GHz, 1GB RAM, 15,4", 80GB HDD,GK X1300....
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

A zkoušeli jste je připojit na jiné větve ve zdroji???? Možná jsou připojené na moc vytíženou větev, nebo naopak. Možná jim vadí uzemění jiné komponenty.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

mám EC 350W , Seagate 7200.7 SATA 160GB,

disk nepíská, ale zdroj píská v závislosti, na ktrerým kabelu je disk připojen, někdy se to nedá vydržet (15-18 kHz asi), a na některých drátech to není slyšet skoro vůbec
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

STANIK#007 píše:mám EC 350W , Seagate 7200.7 SATA 160GB,

disk nepíská, ale zdroj píská v závislosti, na ktrerým kabelu je disk připojen, někdy se to nedá vydržet (15-18 kHz asi), a na některých drátech to není slyšet skoro vůbec
Jako bych to neříkal........... :roll:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

myom píše:
STANIK#007 píše:mám EC 350W , Seagate 7200.7 SATA 160GB,

Jako bych to neříkal........... :roll:
konkrétní příklad ne ? :stupid: :stupid: :stupid: :stupid:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

STANIK#007 píše:
myom píše: Jako bych to neříkal........... :roll:
konkrétní příklad ne ? :stupid: :stupid: :stupid: :stupid:
Já to nemyslel ironicky :oops: . Jenom potvrzení mé domněnky.
Defcon XL
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

DEFiK

Příspěvek od Defcon XL »

myom píše:A zkoušeli jste je připojit na jiné větve ve zdroji???? Možná jsou připojené na moc vytíženou větev, nebo naopak. Možná jim vadí uzemění jiné komponenty.
Jasně zkoušeno i na jiných větvích a teď je disk na samostatné větvi bez ničeho... zkoušel jsem i jinej zdroj (Eurocase 400W 12cm fan) a na něm to nepískalo!!! :x
NB: Acer Aspire 1652ZWLMi. P-M 735 1.7GHz, 1GB RAM, 15,4", 80GB HDD,GK X1300....
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Nedava to smysl: zdroj Fortron FSP 60THN-P je nejprodavanejsi vec na czc a disky Seagate jsou taky nejprodavanejsi. Copak jsou vsichni hlusi???
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

proc si sakra nekoupite kvalitni zdroje..nakej chill, fortron atd..tfuj.. :wink: . me seagaty nikdy nepiskaly :wink:
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Flegy píše:proc si sakra nekoupite kvalitni zdroje..nakej chill, fortron atd..tfuj.. :wink: . me seagaty nikdy nepiskaly :wink:
Tak pls napis presne jakej mas zdroj. :) CZC v nabidce 350W zdroju nic jinyho nez Fortron a Eurocase nemaji :x
Naposledy upravil(a) LuFi dne úte 12. zář 2006, 14:07, celkem upraveno 1 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zkousel sem vetsinu LC-cek a vim ze nepiska s OCZkama a tez s Taganem :)
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Flegy píše:zkousel sem vetsinu LC-cek a vim ze nepiska s OCZkama a tez s Taganem :)
Hmm tak OCZ se snad delaji jenom 600W a vic :shock: to fakt nepotrebuju... Tagan TG-380-U01 380W stoji dvakrat tolik co stal ten Fortron a navic ma 8cm vetrak :o . Tagan TG-430-U15 430W ma sice 12cm vetrak ale je to 430W a cena odpovida. Klidne bych si ho koupil to bych mel doma uz tri zdroje a jenom jedno PC :( co s tema zdrojama mam jako delat??? :(
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

mno nevim...prodat? :) nic jineho ti asi nezbyde pokud to chces resit :?
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

jo prodat ale komu???
LuFi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFi »

Problem stale neni vyresen, ted mi dosel z czc ten Fortron co jsem si obednal, dal sem ho do komplu a .. zas to pistí :( . Vyzkousel jsem vsechny vetve S-ATA, pak i molex s redukci na S-ATA, a zadna zmena jo jeste jsem si vsiml, kdyz pouzii sata vetev ze zdroje jde do disku pet kabelu, a kdyz pouziu redukci MOLEX=>S-ATA tak jdou do disku jen ctyry kabely oranzovy chybi, netusi nekdo k cemu je ten oranzovy?? To uz je treti zdroj se kterym to piska. Fakt by me zajimalo co by to delalo kdybych mel ten Tagan.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“