mi vymenili WD 1600JD za Seagate 7200.9 160GB 8MB buffer Přesně ST3160811AS má 1 plotnu a měl by být tichý, to taky je seek není vůbec slyšet (u toho wd to bylo strasne), ale příšerně to piští. Někde jsem četl že disky Seagate pískají kvůli zdroji, ten mám původní co byl ve skříni Premier 300W, tak jsem si objednal na CZC Fortron FSP350-60THN-S ale přišel mi Fortron FSP350-60THN-P (ten je podle czc horší), tak jsem tam dal ten co mi došel a pištělo to ještě víc
Seagate píská
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- LuFi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Seagate píská
Po mojem hdd story http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=60
mi vymenili WD 1600JD za Seagate 7200.9 160GB 8MB buffer Přesně ST3160811AS má 1 plotnu a měl by být tichý, to taky je seek není vůbec slyšet (u toho wd to bylo strasne), ale příšerně to piští. Někde jsem četl že disky Seagate pískají kvůli zdroji, ten mám původní co byl ve skříni Premier 300W, tak jsem si objednal na CZC Fortron FSP350-60THN-S ale přišel mi Fortron FSP350-60THN-P (ten je podle czc horší), tak jsem tam dal ten co mi došel a pištělo to ještě víc
tak se obrátím na czc aby mi poslali ten správný zdroj a doufám že to s ním nebude pištět. Piští to kvúli disku nebo zdroji?Má někdo přesně tento disk, nebo tento zdroj s diskem Seagate? A vůbec setkal se někdo s tímto pištěním?? Díky za help to pištění je strašný

Naposledy upravil(a) LuFi dne stř 20. zář 2006, 15:03, celkem upraveno 1 x.
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je tiež možné že piští ložisko.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Butch
- Středně pokročilý

Seagate + Fortron....v dosti pripadech piska.
Kazdopadne me seagate piskal i s chieftec zdrojem a chillem.
Vraceni Seagate disku ruznych modelu kvuli piskani se zdrojem je uz dost proflakle.
Az v Kufru-pc mam obycejnej EC400W a tam disk nepiska.
Proto nedoporucuji nikdy Seagate. Protoze nidky nevis, jestli bude piskat s se zdrojem ktery clovek ma a nebo ne.
Kazdopadne me seagate piskal i s chieftec zdrojem a chillem.
Vraceni Seagate disku ruznych modelu kvuli piskani se zdrojem je uz dost proflakle.
Az v Kufru-pc mam obycejnej EC400W a tam disk nepiska.
Proto nedoporucuji nikdy Seagate. Protoze nidky nevis, jestli bude piskat s se zdrojem ktery clovek ma a nebo ne.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- LGA
- Začátečník

- LuFi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Píská to nepřetržitě, vrátil jsem tam ten původní zdroj premier a zdá se mi ze to píská mín nez kdyz tam byl Fortron. Ten Forton jsem poslal na vymenu za model co jsem si objednal, snad to s nim pískat nebude.
E8200::Asus P5Q PRO::HD4850 AC s1::4GB A-Data::250GB Seagate::2014L1T::HX520::Tt VB1000BWS Soprano::Samsung 2043BW::
- myom
- Středně pokročilý

A zkoušeli jste je připojit na jiné větve ve zdroji???? Možná jsou připojené na moc vytíženou větev, nebo naopak. Možná jim vadí uzemění jiné komponenty.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý

Jako bych to neříkal...........STANIK#007 píše:mám EC 350W , Seagate 7200.7 SATA 160GB,
disk nepíská, ale zdroj píská v závislosti, na ktrerým kabelu je disk připojen, někdy se to nedá vydržet (15-18 kHz asi), a na některých drátech to není slyšet skoro vůbec
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý

Já to nemyslel ironickySTANIK#007 píše:konkrétní příklad ne ?myom píše: Jako bych to neříkal...........![]()
![]()
![]()
- Defcon XL
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
DEFiK
Jasně zkoušeno i na jiných větvích a teď je disk na samostatné větvi bez ničeho... zkoušel jsem i jinej zdroj (Eurocase 400W 12cm fan) a na něm to nepískalo!!!myom píše:A zkoušeli jste je připojit na jiné větve ve zdroji???? Možná jsou připojené na moc vytíženou větev, nebo naopak. Možná jim vadí uzemění jiné komponenty.
NB: Acer Aspire 1652ZWLMi. P-M 735 1.7GHz, 1GB RAM, 15,4", 80GB HDD,GK X1300....
- LuFi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- LuFi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak pls napis presne jakej mas zdroj.Flegy píše:proc si sakra nekoupite kvalitni zdroje..nakej chill, fortron atd..tfuj... me seagaty nikdy nepiskaly
Naposledy upravil(a) LuFi dne úte 12. zář 2006, 14:07, celkem upraveno 1 x.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- LuFi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmm tak OCZ se snad delaji jenom 600W a vicFlegy píše:zkousel sem vetsinu LC-cek a vim ze nepiska s OCZkama a tez s Taganem
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- LuFi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- LuFi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Problem stale neni vyresen, ted mi dosel z czc ten Fortron co jsem si obednal, dal sem ho do komplu a .. zas to pistí
. Vyzkousel jsem vsechny vetve S-ATA, pak i molex s redukci na S-ATA, a zadna zmena jo jeste jsem si vsiml, kdyz pouzii sata vetev ze zdroje jde do disku pet kabelu, a kdyz pouziu redukci MOLEX=>S-ATA tak jdou do disku jen ctyry kabely oranzovy chybi, netusi nekdo k cemu je ten oranzovy?? To uz je treti zdroj se kterym to piska. Fakt by me zajimalo co by to delalo kdybych mel ten Tagan.