GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Potvrzuji funcnost fanikova pencil v-modu na MSI NX7600GS AGP.

Zatim jsem jen testoval funkcnost, nezkousel jsem maximalni OC, protoze jsem ted skoro nebyl doma a nemel jsem moc casu.
Defaultni napeti na jadre bylo 1,09v, pri tomto napeti jsem se max. dostal na 515MHz na jadre. Nad 520MHz se uz karta pri zatezi zasekla.
Pro zacatek (kvuli bezpecnosti) jsem snizil odpor z 724ohmů na 714ohmů (tj. 10ohmů), tim se zvysilo napeti z 1,09v na 1,12v (tj. +0,03v). Pri teto voltazi karta bez problemu zvlada frekvenci 530MHz (vice jsem zatim nezkousel - mozna, ze da i vice) - predtim bylo 530MHz nepouzitelne, karta se okamzite sekla. Nekdy, az se k tomu budu mit, urcite jeste napeti zvednu. :wink:

Moje zjisteni:
1. Karta pouziva pro filtraci napajeni jadra dva kondenzatory. Kdybyste chteli zmerit, jake napeti mate na jadre, je jedno ktery si vyberete...na obou je shodne napeti, ale presto doporucuju vzdy merit napeti na tom samem kondenzatoru. ZDE jsem vyznacil merici body.
2. Pokud budete chtit zmerit velikost prekreslovaneho odporu, musite VZDY merit se stejnou "polaritou"
(tzn. musite prikladat merak napr: minusovy (cerny) kabel na jednu stranu odporu, kladny (cerveny) kabel na druhou stranu). Nikdy to nesmite merit naopak, protoze z jedne "strany" dava odpor 724ohmu, z druhe strany 570ohmu - toto me uplne zmatlo, protoze jsem si myslel, ze sem ten odpor prekreslil moc.

Doufam, ze to k necemu bylo :oops: :wink: .
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no mě to funguje jedu na 625MHz a mohu jít i na 650

To: Blboun.nejapny
ty teploty mě přijdou dost vysoké, ale pravda je že jsem se tak vysoko nedostal, poněvadž jsem na pasiv přidělal 8cm vysokootáčkový ventilátor s teplotním čidlem nastaveným tak, aby se pustil při dosáhnutí 70 stupňů..
zatím se mi spustil jen 2x a vždy při FEAR combat (ale po cca 2-3 hodinách hraní) ...ono to hlavně nemusí souviset jen s grafikou, jestli máš něco přetaktováno nebo tak... prostě ta nestabilita z níž dochází k restartu může vycházet i z něčeho jiného
Mé teploty Idle 41-46
Burn max 70 (ale jak už jsem psal, víc to být nemůže, ten ventilator to za minutu srazí na 60 a navíc mám výborně větraný case)

ed/ to Prescott - no já jsem na 1,27v (před 1,05), jinak co jsem viděl u PCIE verzí tak do toho solej i 1,8v (720-750MHz) ale myslím že je to zbytečně moc
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak opravdu nejaké Mhz u GPU jsou nestabilni a dále pak vyšší jsou stable:)
Ted jedu 520Mhz bez pencil modu a pohoda:)
Dokonce sem jel 544MHz ale musel sem dolu s DDR:-O
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

fanik píše: ed/ to Prescott - no já jsem na 1,27v (před 1,05), jinak co jsem viděl u PCIE verzí tak do toho solej i 1,8v (720-750MHz) ale myslím že je to zbytečně moc
No ja urcite budu napeti jeste zvedat, dneska jsem jen testoval jeho funkcnost (aby ste nemuseli cekat dlouho :oops: ). Nekde sem videl, ze 7600GT ma 1,4v na jadre, takze tech 1,4 bych tam s klidem pustil. Jenze ted jsem porad v jednom kole, tak sem rad, kdyz se vubec k pc o vikendu dostanu.. :x .

//edit: oprava chyb :oops:
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 presscott: Takze si vychadzal z pencilmodu od fanika? ma rovnaku nap. regulaciu aj MSI teda? Nemal som cas este prezerat svoju grafiku, tak sa pytam. Inak pencil mod z principu nemam rad, ja to zrealizujem asi odporom alebo cez trimer.
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Spirit píše:2 presscott: Takze si vychadzal z pencilmodu od fanika? ma rovnaku nap. regulaciu aj MSI teda? Nemal som cas este prezerat svoju grafiku, tak sa pytam. Inak pencil mod z principu nemam rad, ja to zrealizujem asi odporom alebo cez trimer.
Jo, vychazel sem z toho pencil modu od fanika. Napajeni jadra je uplne stejne. (pameti nejsipise taky)
Jinak tento pencil mod je uplne v pohode....pristup dobry, rychlovka. Co jsem delal pencil mod na 6600GT, tak tam byl trochu problem s tim, ze tuha na rezistoru vubec nedrzela....na te 7600GS takovy problem neni. :wink:
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Mac...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zajímalo by mě jestli nekdozkoušel to jejich LIVE UPDATE utilitku:)
Jestli má cenu hledat novej BIOS apod. Jsem takovej štoural jen:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
M.i.k.i.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od M.i.k.i.D. »

Koukněte se na tohle: http://shop.attack.cz/product.php?productid=156568 ...
Jak tady někdo psal že Inno3d vyrobilo i verzi s DDR3 a že jí měli na levi.cz tak tady maj i stejnej obrázek jako na levi.cz takže by to mělo znamenat že jí tu maj taky...nevíte o tom někdo něco?Protože podle mě verze s ddr2 vypadá jinak...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

al oni prý skutečně měli nějakej vzorek na levi ... co já vím asi 15 ks a to je pryč a už nebude. finito
M.i.k.i.D.
Nováček
Nováček

Příspěvek od M.i.k.i.D. »

fanik píše:al oni prý skutečně měli nějakej vzorek na levi ... co já vím asi 15 ks a to je pryč a už nebude. finito
Třeba vyrobí ještě pár kusů pro nadšence :-D
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Dzin píše:Zajímalo by mě jestli nekdozkoušel to jejich LIVE UPDATE utilitku:)
Jestli má cenu hledat novej BIOS apod. Jsem takovej štoural jen:)
napr. ja, ale ta utilita nenasla nic :D
Azurit
Nováček
Nováček

Re: GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Příspěvek od Azurit »

bigbalu píše:zdravím

chci se jen zeptat, zda už někdo má tuto grafiku v PC a jaké má zkušenosti
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... bit-agp8x-
docela o ní uvažuju, ale pořed nevím nevím

jaké máte OC?

//edit Thellwin - upraven název
možná bych měl něco lepšího sice možná za více korunek ale...
http://www.alza.cz/graficka-karta-leadt ... d65972.htm
plag0
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od plag0 »

to je uplna blbost, kup si Galaxy s Samsungama 1.2ns, mam ji a jen muzu doporucit... ramky DDR3 a na 1650+ je das vzdy :D
AMD X2 3800+ @ 2.7GHz 1.5V, AC Freezer 64 Pro, DFI Infinity NF Ultra II NF4U AM2, 2x 1GB DDR2 800MHz Corsair TWIN2X 1024A-6400 @ (800 4-3-4-12 / 1066 5-5-4-15), Ati Radeon X1950Pro 575/1400 @ 640/1555, WD3200KS 320GB 16MB SATAII + 40GB Maxtor UATA 133, DVD-RAM LG GSA-H20L, SB Live !

Marks: AquaMark: 101,019 ; 3D Mark 03: 17018; 3D Mark 05: 11148 ; 3D Mark 06: zatim nemam:D

Notebook: Dell Inspiron 1520 - Intel® Core™ 2 Duo T7250 (2.0GHz/800Mhz FSB/2MB cache), 2GB Shared Dual Channel DDR2 at 667MHz, 256MB NVIDIA® GeForce® Go 8600M GT, Size: 250GB SATA Hard Drive (5400RPM)
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

128mb je ale na dnesni pomery kapku sux...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

plag0 píše:to je uplna blbost, kup si Galaxy s Samsungama 1.2ns, mam ji a jen muzu doporucit... ramky DDR3 a na 1650+ je das vzdy :D
Ty si radeji precti nazev dredu.Tady se mluvi o 7600 AGP a ne PCI-E
Mac...
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

neskusal este nikto pencil mod na pamate??
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Spirit píše:neskusal este nikto pencil mod na pamate??
já... ale výsledek spiš nic než víc, takže jsem ho pak pěkně zase vyčistil...
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

fanik píše:
Spirit píše:neskusal este nikto pencil mod na pamate??
já... ale výsledek spiš nic než víc, takže jsem ho pak pěkně zase vyčistil...
ale fyzicky narast napatia si zaznamenal?
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

ano, akorát jsem zaznamenal i kolísání a mám neodbytný pocit že to souvisí s modem jádra, ale ještě jsem neobjevil souvislst (teda ještě jsem neměl ani čas)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“