Vyplatí se přechod na 64bit

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

Digitaldoom píše: rozhodně ne ...jelikož i915 EMT64 stejně neumí ....
tak jsem se lekl jelikoz planuju stavet jedno "rodinne" pc za rozumnou cenu s C 326kou...
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

vidim tady se uz dlouho nic nereklo - tak bych se chtel zeptat: mam Athlona 64...ma cenu si instalovat Windows Vista 64 ??? je 64 bitovy procesor vyhodou?
diky
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

miho píše:Ovsem prechodem na 64bit neziskas zadnou cool funkci, do pocitace se nenainstaluje vodotrysk ci podobne. Na prvni pohled to neni !vubec! nijak znat. U softu, ktere delaji hodne 64bit vypoctu, kryptografickych funkci atd atd jsou vykonnostni narusty slusne. U ostatnich je to v radu 3-10% a to hlavne diky tomu, ze 64bit ma zjednodusenou adresaci a dvakrat vice registru.
3-10% neprehanis to moc ? :roll: :roll:
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

no ja asi tak vim ze kdyz pustim stejny programek optimalizovany pro 64 bit tak pobezi lip nez optimalizovany pro 32. Mozna bych se chtel zeptat jestli treba Visty nepobezi na 64 bit o neco lepe nez na 32....jestli v tomhle je treba rozdil ktery prinasi pro normalni uzivatele uvahu nad koupi 32 nebo 64...protoze hry a nejake programy pro 64 jen tak hned neuvidime...ale prave jedinym programem ktery za to muze stat je sam OS Vista...tak co? sou predikovane nejake zasadni rozdily ve vykonu samotneho OS v 32 a 64 bit prostredi? dikes
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

dech píše:no ja asi tak vim ze kdyz pustim stejny programek optimalizovany pro 64 bit tak pobezi lip nez optimalizovany pro 32. Mozna bych se chtel zeptat jestli treba Visty nepobezi na 64 bit o neco lepe nez na 32....jestli v tomhle je treba rozdil ktery prinasi pro normalni uzivatele uvahu nad koupi 32 nebo 64...protoze hry a nejake programy pro 64 jen tak hned neuvidime...ale prave jedinym programem ktery za to muze stat je sam OS Vista...tak co? sou predikovane nejake zasadni rozdily ve vykonu samotneho OS v 32 a 64 bit prostredi? dikes
Ne pro normalniho uzivatele ne ... Hlavni vyhoda 64-bit je podpora vic nez 2GB pameti na jednu aplikaci ... a:
PRECTETE SI PRED DALSIMA OTAZKAMA TOHLE:
PCT: 64 bitů - revoluce nebo jen marketing?
je tam napsany vse ...
dech
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dech »

ja sem to čet, ale neni tam nikde nic jasně řečeno. je to hodně náročný text(jakože ne kazdy tomu všemu rozumi)...neni tam zadny zaver ktery to shrne do češtiny ;-)
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Přechod ?
Přechod na 64bit procesory v podobě instrukční sady AMD64 nepřináší přílišná zlepšení. O razantních nárůstech výkonu lze hovořit pouze u aplikací, které vyžadují velká množství paměti RAM, která jim klasický 32bit systém není schopen nabídnout (popřípadě pouze v pomalém režimu PAE 36bit, navíc s nekontinuálním adresováním). Pro ostatní použití mají 64bit aplikace jen malý význam, mimo jiné také proto, že reálná využitelnost 64bit čísel je značně omezená.
Jaký je výkonový přínos 64 bitových programů?
Mnohem menší, než se původně očekávalo - přitom nejvíce záleží na typu programu. V některých případech může po překompilování na 64 bitový spustitelný soubor dokonce dojít ke zpomalení programu (zejména u raných 64 bit programů). Pokud bude program pečlivě optimalizován, nemělo by k poklesu výkonu docházet - naopak, ve většině případů můžeme očekávat narůst výkonu v rozsahu +3% až 40%, s tím, že většina aplikací se bude vykazovat zrychlení do 10%.
// Převzato z toho článku, doufam, zes to pochopil ... :roll:

Jinak tu mám jeste drobnosti, jako treba minimální podpora či odladěnost ovladačů, nekompabilita DLL souboru (kodeky atd.)
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyplatí se přechod na 64bit

Příspěvek od Lukke »

HAL9000 píše:A k čemu Ti to bude - plánuješ na to snad někdy nasadit 64bitshit Vistu :-D ? - ta podle posledního vývoje zatím spolehlivě odradí od upgrade -starý kousky se budou platit zlatem
Já už tyhle kecy jednou slyšel... To bylo řečí, jak se na omalovánky XP přecházet nebude a všichni zůstanou na svých Win98. Ty budeš asi MS expert, že? :) No ROFL...
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

rochne píše:Jinak tu mám jeste drobnosti, jako treba minimální podpora či odladěnost ovladačů, nekompabilita DLL souboru (kodeky atd.)
Asi mam uz skoro rok nejaky zazracny Win, kedze je to WindowsXP Professional x64 Edition a ziadne take problemy, fakt divne.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Wuuduu píše:
rochne píše:Jinak tu mám jeste drobnosti, jako treba minimální podpora či odladěnost ovladačů, nekompabilita DLL souboru (kodeky atd.)
Asi mam uz skoro rok nejaky zazracny Win, kedze je to WindowsXP Professional x64 Edition a ziadne take problemy, fakt divne.
Ja uz mam skoro 3 roky asi nejaky zazracny Linux protoze zadne takove problemy take nemam. V nejhorsim pripade se pouzije 32bit program kdyz neexistuje 64bit plugin.

Jinak pokud vas to zajima tak www.pctuning.cz jede na 64bit Gentoo linuxu :-)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
leon-13
Nováček
Nováček

Příspěvek od leon-13 »

no tak to je úžasný :)
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

64bit teď určitě ještě smysl nemá (bavíme se o domácích počítačích samozřejmě). Jinak já teda jedu na 64bit Debianu a měl jsem akorát problémy, že některé komerční 32bit aplikace mě nutili donahrávat některé 32bit verze knihoven, co používali. Byl to trochu vopruz, ale jinak je to v pohodě. Výkonostní nárust jsem nějak moc nezaznamenal. 64bit verzi mám spíš tak pro dobrý pocit.

Btw vy tu pořád řešíte Windows Vista. Jste si snad tak jisti, že nepoběží na 32bit procesorech?
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“