Obnovovací frekvence na TV

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Pioneer
Nováček
Nováček

Obnovovací frekvence na TV

Příspěvek od Pioneer »

lidi pls, mám kartu Leadtek 6600 TD a když ji připojim přes TV-OUT na TV tak obraz bliká, mám ovladače ForceWare 84.25 a nevím kde a jak to tam nastavit. poraďte pls jak na to popř. jakej program na nastaveni obnovovací frekvence

//edit Thellwin - upraven název
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

televize ti bude blikat tak jako tak : 50Hz
Čenda87
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Čenda87 »

Ot: Jsou ale i 100 Hz....
CPU: i7 6700 MB: Asrock Fatality Gaming k 4 GPU: Sapphire Radeon 270x 2 GB RAM: 8 GB PSU: Seasonic S12 620W
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Čenda87 píše:Ot: Jsou ale i 100 Hz....
100Hz televize jsou ale těch 100Hz vzniká až při zpracování obrazu, vstupy jsou klasické 50Hz.

Pokud je obraz normálně barevný tak nastavení frekvence bude OK ale je možné si ještě obraz (rušení) vyladit pomocí posuvníků v nastavení paramětrů TV - Úprava TV výstupu
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
pokud máš ale velkou televizi s uhlopříčkou 71cm a více a je to jen 50Hz tak na jednobarevných plochách bude mírné blikání vidět stále.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Já mám Gainward 7600GS a komponentně připojenou LCD TV (Panasonic 80cm 16:9) a pořád mě růší jemný blikání nebo vlnění nebo jak chcete.. V nastavení zobrazení je 60Hz a jiná hodnota nastavit nejde :/ Nevíte jak by to šlo udělat?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

lMarky píše:Já mám Gainward 7600GS a komponentně připojenou LCD TV (Panasonic 80cm 16:9) a pořád mě růší jemný blikání nebo vlnění nebo jak chcete.. V nastavení zobrazení je 60Hz a jiná hodnota nastavit nejde :/ Nevíte jak by to šlo udělat?
LCD maji idealni (nekdy i jedinou) obnovovaci frekvenci prave 60Hz (na mym samsungu je i 75Hz). LCD uz nema problem s blikanim kvuli RR. Zavadu hledej nekde v kabelazi, pripadnem ruseni zdrojoveho signalu. I delka kabelu hraje v tomto pripade roli. Ja jsem mel napr. problem se zvukem, ktery se mi vazbil mezi TV a PC, tak jsem musel ukostrit stineni koaxialu se zemi (kolik v zasuvce) a ruseni bylo pryc ;).
---
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

J X P píše:
lMarky píše:Já mám Gainward 7600GS a komponentně připojenou LCD TV (Panasonic 80cm 16:9) a pořád mě růší jemný blikání nebo vlnění nebo jak chcete.. V nastavení zobrazení je 60Hz a jiná hodnota nastavit nejde :/ Nevíte jak by to šlo udělat?
LCD maji idealni (nekdy i jedinou) obnovovaci frekvenci prave 60Hz (na mym samsungu je i 75Hz). LCD uz nema problem s blikanim kvuli RR. Zavadu hledej nekde v kabelazi, pripadnem ruseni zdrojoveho signalu. I delka kabelu hraje v tomto pripade roli. Ja jsem mel napr. problem se zvukem, ktery se mi vazbil mezi TV a PC, tak jsem musel ukostrit stineni koaxialu se zemi (kolik v zasuvce) a ruseni bylo pryc ;).
dík za tip :) každopádně jsem našel patch v podobě jointa a blikání už nějak nevnímám :)
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

zkus redukci z DVI na HDMI a pak HDMI kabel do televice a pak to neblika....mam to tak i ja na Platne,z meho networa (rekneme x86 PC s X1600PRO HDMI) mam kabeu do projektoru a nic neblika
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

h4__ píše:zkus redukci z DVI na HDMI a pak HDMI kabel do televice a pak to neblika....mam to tak i ja na Platne,z meho networa (rekneme x86 PC s X1600PRO HDMI) mam kabeu do projektoru a nic neblika
A seženu to normálně v elektronice? To by bylo docela ideální řešení..
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

reknu to takhle,nevim jestli to pomuze,ale ja mam ATi X1600 PRO HDMI (ma jeden HDMI vystup) a nic me neblika,takze jestli to vyresi redukce,nevim,ale je to jedine reseni,v ktere verim,ze by mohlo pomoci...mezixicht sezenes nekde v nejakym eshopu,ale urcite i v electroworldu
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

h4__ píše:reknu to takhle,nevim jestli to pomuze,ale ja mam ATi X1600 PRO HDMI (ma jeden HDMI vystup) a nic me neblika,takze jestli to vyresi redukce,nevim,ale je to jedine reseni,v ktere verim,ze by mohlo pomoci...mezixicht sezenes nekde v nejakym eshopu,ale urcite i v electroworldu
koukal jsem na to a stoji to litra :/ ale mohlo by to vyřešit i problém, že hry jedou max 800*600
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

to ano,zkus si to dohodnou a treba nejak vyzkouset,treba google.com,navic kdyz to koupis po netu,muzes to vratit a oni ti daj z5 100% penez
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“