Core 2 Quadro - další AMD drtič..

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Kentsfield? :roll:

No konecne o nom pisete,jeho vysledky uz pozname od jula :wink:

Dam sem dajake informacie,aby to stale nebol iba Flame preco mame radi AMD,alebo Intel :-D
Jednoducho,ide o zlozeny Conroe E6700,8MB cache,4MB cache na dve jadra,vykon zdedil ako inak po bracekovi Conroe.

Pocul som ze ma vyst uz v Novembri,ocakal sa Q1 2007,presny datum sa dozvieme na Intel Developer Fore v San Franciscu 26.9-28.9.

Sprava z CDR:
http://cdr.cz/a/18489

Zaujimave bude sledovat odberovu skupinu,neviem si vobec tipnut aka bude,ale ako som pozeral,Kentfield ide dat do Cipsetou iP965(napr. taky Asus P5B Deluxe.,v Gigabyte DS3 ho ties sa mi zda ze ho tam vpichli. :wink: )

Teraz ma napadla taka otazka,ako bude riesena FSB,pretoze ako viem,C2D hu ma jednu,ale tam je aj jeden cip(a v nom su dve jadra) ale Kentsfield ako som spomynal hore bude mat jadra dve,takze Dve FSB ako u Pentii D? :roll:

Obr. cipu:
http://cdr.cz/picture_/26350/large
Naposledy upravil(a) BubakB dne pon 11. zář 2006, 17:02, celkem upraveno 2 x.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Ohledně podpory desek a čipsetů... nemyslete si že Kentsfielda narvete do každý desky do který narvete C2D, to ani náhodou. Kentsfield má jiné nároky na napájení a těžko říct který desky to poberou (kromě high-endu typu Gigabyte DQ6)
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Skorej povedane zasa to bude zalezat od napajania CPU :wink:
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Lukfi píše:Ohledně podpory desek a čipsetů... nemyslete si že Kentsfielda narvete do každý desky do který narvete C2D, to ani náhodou. Kentsfield má jiné nároky na napájení a těžko říct který desky to poberou (kromě high-endu typu Gigabyte DQ6)
já bych v tom takovej problém neviděl, když každá deska 965/975 zvládá P4EE s 130W tak proč ne kentsfield?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

radekhulan píše:Přesně. 4 jádra není věc pro hry, ale špička pro seriózní práci. Ale vysvětluj to místním chudým teenagerům... Když k tomu přidám špičkově stabilní INtel chipsety oproti nForce odpadkům, je volba naprosto jasná. Intel QuadCore nebo Intel QuadCore.
..opet ti pripomenu, aby sis nechal kecu o chudych teenagerech, ty bohatyre..
..no a dodal bych snad jen to, ze na seriozni praci, jak to nazyvas, neni vhodny zadny QuadCore, ale budto Cell, nebo Xeony.. chtel bych videt odvazlivce, ktery by investoval takto velke penize do neceho tak smesneho jako quadCore.. radecek tak trosku pozapomina na fakt, ze pro onu seriozni praci se nehraje na jadra, ale na cache..

..QuadCore je proste neco co v dnesni dobe nema smysluplneho vyuziti a doba podobnych procesoru teprve prijde (je to obych desktopovy CPU, jen se 4mi jadry).. to, ze je k dispozici tak brzo, jak se tomu stalo, je jen quli lidem jako je RH, kteri jsou tak hloupi a zfanatizovani do reseni podobnych kravin, ze jsou schopni za podobnou nevyuzitelnou, ale hlavne v dobe nastupu nehorazne predrazenou technologii zaplatit...
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pon 11. zář 2006, 17:34, celkem upraveno 1 x.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

zas musíte uznat, že kompilace na čtyřech jádrech a ještě s takovouhle výpočetní sílou musí bejt brutální... :oops:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Maxtor píše:...
Podle mě quad-core využití mají, někdo chce třeba hodně pracovat s videem a má peníze, ale dvouprocesorák s Xeonama se mu kupovat nechce... pak nevidím na Kentsfieldu nic špatnýho...
Nicméně většinu z nás asi bude zajímat jenom výkon ve hrách, a je dokázáno, že i s high-end kartou na to stačí AMD @ 2,6GHz...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Lukfi píše:
Maxtor píše:...
Podle mě quad-core využití mají, někdo chce třeba hodně pracovat s videem a má peníze, ale dvouprocesorák s Xeonama se mu kupovat nechce... pak nevidím na Kentsfieldu nic špatnýho...
Nicméně většinu z nás asi bude zajímat jenom výkon ve hrách, a je dokázáno, že i s high-end kartou na to stačí AMD @ 2,6GHz...
..jenze takovyhle lidi si nekupujou PCcka ale MACy, ktery ted v Pro verzi vysly v naprosto prekopanym provedeni prave s Core cipama.. na quady se tady ale kasle taky..
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Maxtor píše:
Lukfi píše: Podle mě quad-core využití mají, někdo chce třeba hodně pracovat s videem a má peníze, ale dvouprocesorák s Xeonama se mu kupovat nechce... pak nevidím na Kentsfieldu nic špatnýho...
..jenze takovyhle lidi si nekupujou PCcka ale MACy, ktery ted v Pro verzi vysly v naprosto prekopanym provedeni prave s Core cipama.. na quady se tady ale kasle taky..
Dobře, tak to upravíme na lidi, co chtěj pracovat s videem, maj peníze, nechtěj dvouprocesorák s Xeonama a buď prostě nechtěj mekintoše, nebo si chtěj občas taky něco zahrát...
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

už to "Mac" je pro někoho důvod pro to nekoupit to...

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

honny píše:už to "Mac" je pro někoho důvod pro to nekoupit to...
..na tohle je ale jednoducha odpoved.. ten kdo resi praci bere jako duvod nekoupit to slovo "PC".. :)
..alespon tohle neni o domenkach ale o tom, ze to takhle proste je.. v DTP oblasti a multimedialni praci je proste MAC jedina volba.. prolez si par DTP studii.. vetsina jede na jabkach..

..no to je jedno.. jen rikam, ze je to proste nehorazne drahy desktopovy procesor, ktery tak trochu predbiha dobu..
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Maxtor píše:..jenze takovyhle lidi si nekupujou PCcka ale MACy, ktery ted v Pro verzi vysly v naprosto prekopanym provedeni prave s Core cipama.. na quady se tady ale kasle taky..
Koukni se na AnandTech.com blog, jaké má problémy s Macem.. SATA disk mu jede na 3.5Mb/s ;-) Apple jsem měl 2 kusy (já + manželka), a tyto sračky už nechci nikdy ani vidět. Není nad stabilní PC, ale Apple je zhovadilost bez investic do R&D, vyrobená nejlevněji v Číně, co to jen jde.. Navíc problém EFI versus "emulace" BIOSu, a dvojnásobná cena za bílej dekl kolem..

Apple si dlouhodobě kupují jen hloupé ovce, já ale chyby neopakuji :) Více třeba zde:
http://radekhulan.cz/item/apple-umira-nerikal-jsem-to

Apple na grafiku je už dávno také kravina. Říká ti něco Universal binary? A víš, že Photoshop CS2 není UB? A dochází ti, že na PC tedy běží 5x rychleji? Když je grafik dement, jde do Maca, když má mozek, dnes jde zásadně do PC..
Naposledy upravil(a) radekhulan dne pon 11. zář 2006, 18:23, celkem upraveno 1 x.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

radekhulan píše:...Apple je zhovadilost bez investic do R&D, vyrobená nejlevněji v Číně...
..zalozena na Core platforme.. tzn. vyrobena ve stejny fabrice jako ten tvuj quad.. nech uz tech kecu simte.. takovyhle blaboly neplacaj ani nasi politici.. :-D :-D

..ale vysvetluj tohle nejakymu neuplatnitelnymu PC fanatikovi, kterej nema s prodejem do bussines oblasti zadny zkusenosti.. zejo.. :roll:
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Maxtor píše:..na tohle je ale jednoducha odpoved.. ten kdo resi praci bere jako duvod nekoupit to slovo "PC".. :)
..alespon tohle neni o domenkach ale o tom, ze to takhle proste je.. v DTP oblasti a multimedialni praci je proste MAC jedina volba.. prolez si par DTP studii.. vetsina jede na jabkach
to nepopírám, sám vím z doslechu o věcech v reklamních agenturách... ale už ta "mac-only" nálada opadává...

radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Maxtor píše:..zalozena na Core platforme.. tzn. vyrobena ve stejny fabrice jako ten tvuj quad..
Zkus si někdy rozebrat iMac, zděsíš se. Libovolné "made na koleni" PC je postaveno z lepších a kvalitnějších komponentů.. Proto si lidé kupují PC, a proto má Mac u nás cca 1%. Protože je špatný.

Navíc, jak jsem psal, Adobe aplikace nejsou UB, takže běží na Macovi cca 5x pomaleji než na Windows XP.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

honny píše:..ale už ta "mac-only" nálada opadává...
..protoze se presouva ze sektoru desktopu do severovych reseni v podobe X-Serve.. proto se o nich uz tolik nemluvi.. ale jo.. netvrdim, ze je PC spatne.. hlavne to cely zavani OT diskusi.. proste jen poukazuju na to, ze QuadCore najde v dnesnim svete jen pramaleho vyuziti.. ale vice/mene mas pravdu..
radekhulan píše:Zkus si někdy rozebrat iMac, zděsíš se. Libovolné "made na koleni" PC je postaveno z lepších a kvalitnějších komponentů..
..blabol.. videl jsi nekdy G5ku vevnitr..? ..vidim, ze ne.. tak cisty a napadity design a navrh celeho reseni nikdy u PC, vzhledem k jeho variabilite nikdy existovat nemuze..
radekhulan píše:..Proto si lidé kupují PC...
..dalsi blabol.. bezny PCckar vubec nevi jak MAC vypada.. natoz vevnitr.. lide si PC kupuji jen z duvodu sirsi dostupnosti v Evrope a jen z duvodu vyuziti pro bezne domaci pouziti, tzn. hry a vubec vsechny tyhle veci okolo..
radekhulan píše:Navíc, jak jsem psal, Adobe aplikace nejsou UB, takže běží na Macovi cca 5x pomaleji než na Windows XP.
..no vzhledem k tomu, ze to kdysi byly MAC only softy a jen quli PC platforme se dnes musi emulovat je to taky smesne.. navic tohle vsechno s prichodem Leopardu odpadlo.. tvoje informace jsou tradicne 100 let za opicemi a klames s nimi nejen sam sebe, ale hlavne sve okoli..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pon 11. zář 2006, 18:44, celkem upraveno 1 x.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Adobe není Universal binary (vyhledej si, co to je) a proto běží 5x pomaleji na Mac OS X než na Windows XP. Profík tedy použije Core 2 Quadro, pro práci.

To není flame, jen reakce na mylnou informaci jednoho člověka, co miluje Apple, zaslepeně, a začal s tím.

A k té "kvalitě" Apple, toto bych jako kvalitu opravdu neviděl, i takový Acer dělá lepší věci:
http://radekhulan.cz/img/hardware/imac-intel.jpg

Pravda o Apple (lidi je potřeba varovat, aby si ty křápy nekupovali):
http://radekhulan.cz/item/apple-umira-nerikal-jsem-to
Naposledy upravil(a) radekhulan dne pon 11. zář 2006, 18:47, celkem upraveno 1 x.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Ohledne Macu je to pravda ... mam zname kteri jsou profi fotografove (foti skutecne celebrity a reklamy ktere vidite kazdy den v novinach a casopisech) a i ti mi rikali ze Mac byl drive dobry ale presli take na PC notebooky ...

PS. Mel jsem otestovat pro PCTuning pro zajimavost Mac s Core ale vykon a provedeni toho stroje je tak zalostne ze jsem tuto recenzi musel zrusit ... ten pocitac je nepouzitelny, pred 8-mi lety by to byla bomba ale dnes ...

PS. Notebook Apple je videt jen ve filmech, coz je reklama, kdo chce masakr notebook koupi si AlienWare, jako ja ... 8)
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Zajímavé grafy, to jsou opravdu dvě core2 s pomalým busem ?
Pokud ano, neměl by skutečný optimalizovaný core-quadro podávat lepší výkon ? :)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

spirit64 píše:Zajímavé grafy, to jsou opravdu dvě core2 s pomalým busem ?
Pokud ano, neměl by skutečný optimalizovaný core-quadro podávat lepší výkon ? :)
ano ale od AMD..., Intel sva Quad core bude slepovat FSB jako to delal u Preslera ...
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“