Jakou dvouvrstvou vypalovačku ...

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Rudi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

tak a teď babo raď... najel jsem si na Czech COmputer -> http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... agesize=18

kde je docela hafo vypalovaček a chtěl bych si jednu vybrat s cenou do 1000 Kč +- , je jich opravdu děsně moc a poslední dobou se v tom už moc neorientuju, takže která je taková nej výkon/cena ? měla by fachčit v domácím kompu, kde asi ani nebude nějak extra zatěžovaná, pár DVD měsíčně, ale bylo by přece jenom dobrý, kdyby nějakej ten rok vydržela, ikdyž pravda záruka je 2 roky :wink:
barva je více méně jedno, pěkná by byla černá, ale vůbec to není podmínka.

nejdřív jsem přemejšlel o LG GSA-4167 B, ale teď koukám, že je dost prodávaná H10N.

a proto otázka na závěr, kterou by jste si vybrali vy, aby jste byli opravdu spokojeni? díkys :)
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Pioneer DVR-111
LG GSA-H10N
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Zdravím,
asi se to už mockrát probralo, ale bohužel nemám čas číst těch 14 nebo kolik stran vlákna.
Jakou dvouvrstvou DVD vypalovačku byste mi doporučili? Vzhledem k poklesu cen na ceně asi nezáleží. Podmínka je dostupnost v černém provedení. Samozřejmě maximální kompatibilita s médii a kvalita pálení. Budu archivovat fotky a nerad bych o ně přišel nebo zjistil, že na jiném PC to nepřečtu.
Platí stále, že Plextor = záruka úspěchu nebo už ne?
Kdyžtak prosím konkrétní typ nebo link.

Díky moc.
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Hmm, díky. Tak o LG jsem nepřemýšlel. Nějaké další nápady? A proč? Light scribe a DVD-RAM nepotřebuju.
Co třeba tohle?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35139
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Ty linky bohužel momentálně nějak nechodí.
Plextor 750 teda nic moc, jak jsem se dočet, ale co 760ka?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34700

Na penězích nezáleží, jde pouze o kvalitu. Jsou zmíněné LG lepší než tento Plextor? A co Pioneery?
Díky
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Chodí... jinak Plextor PX-760A je tady:
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2006080502
Bathory
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Díky moc za nápady.
Takže se zeptám ještě jednou a konkrétněji. Podstatná je pro mne kvalita zápisu na CD i DVD (optimálně na širší spektrum výrobců medií). Taky bych ocenil, kdyby mechanika byla tichá. Na druhou stranu rychlost ani cena pro mne není prioritní. K mediím se chovám nadmíru slušně, takže s poškozenými medii se příliš často nesetkávám. Důležité je naopak kvalitní grabování audio CD. Mám k dispozici další CD-RW a Combo mechaniku, takže když něco nepřečte, tak to mohu zkusit jinde.
Zaujal mne Pioneer DVR-111, Plextor 760A a možná nějaké to LG. Zkuste prosím poradit, jak byste volili vy?

Díky moc.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

JJ píše:...zaujal mne Pioneer DVR-111..
Mě taky. Pokud by tě netrápily finance, tak bych uvažoval o Panasonic s možností zápisu na DVD-RAM v catridži (z hlediska manipulace a ochrany médií fajn věc), ale ten se k nám oficiálně nedováží a ty vlastně DVD-RAM (nevím proč, protože je to nejspolehlivější ukládání dat) nechceš. Cenově je však úplně někde jinde. :x O dost dražší než Plextor.
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Koukám, že o DVD-RAM budu muset ještě něco trochu prostudovat. Asi ztrácím přehled :) Kdybyste někdo hodili link na článek o DVD-RAM budu jedině rád. Co se těch peněz týče, tak je mi to jedno na úrovně běžně dostupných mechanik. Něco výrazně dražšího než Plextor se mi moc kupovat nechce.

Díky moc...
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Panasonic na cartridge je fajn, ale těch cca 6 tisíc je přece jenom pro normálního smrtelníka na doma trochu (trochu víc :D) moc.

DVD-RAM
http://en.wikipedia.org/wiki/Dvd-ram
http://panasonic.com.au/products/inform ... ntextID=11

a ještě jeden
http://www.ramprg.com/en/a/main.html
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Díky,
DVD-RAM mne začíná zajímat. Plextor to neumí, takže to vidím takhle:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37120

Souhlas?
Nebo ještě koukat po LG?

edit:
Jinak, co se týče DVD-RAM, chápu tedy správně, že je to optimální řešení i pro zálohu fotek s větší jistotou, že je časem vpořádku přečtu? Nebo pro zálohování raději DVD-R.

Mimochodem, v čem se liší -R a +R? Který z formátů je "lepší".
Díky
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

JJ píše:Jinak, co se týče DVD-RAM, chápu tedy správně, že je to optimální řešení i pro zálohu fotek s větší jistotou, že je časem vpořádku přečtu? Nebo pro zálohování raději DVD-R.

Mimochodem, v čem se liší -R a +R? Který z formátů je "lepší".
Díky
Projdi si sekci, tohle už se zde řešilo mnohokrát.
Bathory
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

RE:

Příspěvek od Necroman »

Po přečtení doporučení na tomto fóru jsem si včera koupil Pioneera DVR-111. Zatím pálí pohodově, co mi ale vadí - ten jeho hluk, to je jak vysavač, nedá se nějak nastavit softwarově pomalejší mod? Klidně by stačilo tak max 4x DVD, 24x CD

Také dotaz, zkoušel jsem na této mechanice spustit test disku v Neru na C1/C2, PI/PO chyby a podobně a pokaždé mi to hned po spuštění hodí chybu "Chyba inicializace testu" a nic se nespustí. Co s tím sakryš, umí tato mechanika čtení chyb, či ne? :cry:
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Jo tak ona je jak vysavač? Tak to je bída. Ticho je jeden ze zásadních parametrů. No, nepotěšil jste mne... Takže jsem tam, kde jsem byl. Plextor blbě čte a pioneer je hlučnej :-(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Měl jsem v ruce několik DVR-111 a je to tichá mechanika. Pouze v maximální rychlosti je slyšet, ale to každá. PI/PIF chyby měřit samozřejmě neumí, ale C1 a C2 ano viz: 4. Test - čtení poškozeného audio CD
Bathory
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re

Příspěvek od Necroman »

JJ píše:Jo tak ona je jak vysavač? Tak to je bída. Ticho je jeden ze zásadních parametrů. No, nepotěšil jste mne... Takže jsem tam, kde jsem byl. Plextor blbě čte a pioneer je hlučnej :-(
Právě jsem nahrál nový firmware 1.29 z 1.9.2006 a překvapilo mě, že mechanika je teď mnohem tišší, po vložení disku se nerozjede na plné otáčky, jak tomu bylo původně, jen když kopíruji z mechaniky, tak se asi po pěti vteřinách rozjede, ale pořád mi to přijde tišší, než před tím.
Také zajímavá poznámka, na tuto mechaniku existují 2 různé firmwary 1.29,
jeden pro sérii DVR-A11XL(A,B,C) a DVR-111 (AXL,BXL,EXL)
druhý pro DVR-111 (BK,SV,CH,CHE,CHG).
Třeba na webu CDR měli jen ten první, u mě fungoval jen ten druhý.

Jen ten test čtení se mi zatím nedaří spustit, dám tam DVD a ať nastavím cokoliv, po kliknutí to hodí chybu "Chyba inicializace testu", mám poslední verzi Nera 6.
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A poslední verzi Nero CD/Speed?
Bathory
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »