Core 2 Quadro - další AMD drtič..

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

OBR píše:PS. Notebook Apple je videt jen ve filmech, coz je reklama, kdo chce masakr notebook koupi si AlienWare, jako ja ... 8)
Přesně. Apple místo do R&D dává veškerou cash do "product placement" a do reklam. Poté to ovce kupují.. Skutečný profík si ale kupuje jiné věci. Apple si kupují ovce..

Re: Core 2 Quadro - je to "slepené" Core 2 Duo přes 1333MHz sběrnici.. Nicméně výkonově to "slepení" dvou dvoujader do sebe moc nevadí. AMD 4x4 je nakonec "slepení" dvou skoro-dvoujader (Core 2 Duo je lépe) na úrovni HTT a dvou oddělených soketů, což je naprosto příšerné řešení.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

radekhulan píše:Re: Core 2 Quadro - je to "slepené" Core 2 Duo přes 1333MHz sběrnici.. Nicméně výkonově to "slepení" dvou dvoujader do sebe moc nevadí. AMD 4x4 je nakonec "slepení" dvou skoro-dvoujader (Core 2 Duo je lépe) na úrovni HTT a dvou oddělených soketů.
"skoro-dvoujader"? co je zase tohle za výrok? :sigh:
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

u kentsfieldu je hlavne problem, ze je to proste jen slepenej Conroe a z toho plyne par problemu napr dost silena spotreba a teplo i v uplnym idle... navic je zbytecne brzo, kdyz vetsina programu jeste ani neumi vyuzit 2 jadra

svy zakazniky si asi najde, ale uplny minimum...

k8l uz bude nativni quad-core architektura a krome toho uz snad bude mit rozumny vyuziti (AMD opet necha Intel prokopat cestu a pak se sveze)

co se tyka "spojovani" jader, tak je na tom AMD s HyperTransportem samozrejme mnohem lip, FSB je obrovska brzda Intelu (na desktopech se to zatim neprojevuje). Diky HTT kraluje i dnes AMD v "hodne-procesorovych" serverech, muze planovat veci jako Torrenza atd. V tomhle je AMD ohromne napred.
Naposledy upravil(a) axloth dne pon 11. zář 2006, 19:04, celkem upraveno 1 x.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lukfi píše:"skoro-dvoujader"? co je zase tohle za výrok? :sigh:
Pentium D - čistokrevný slepenec
AMD X2 - poloviční slepenec aka skoro-nativní-dvoujádro
Core 2 Duo - opravdu nativní dualcore
Core 2 Quadro - čistokrevný slepenec dvou nativních dvoujader

Detaily třeba na Anandtech.com
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

radekhulan píše:AMD X2 - poloviční slepenec aka skoro-nativní-dvoujádro
Core 2 Duo - opravdu nativní dualcore
tohle jsem jednou napsal do newsky a nějaký experti v diskuzi mi tvrdili že AMD X2 je pokročilejší než Yonah... a když se zamyslíš, X2 má oproti Yonahu a Conroe jenom rozdělenou cache, která taky může mít svoje výhody...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Maxtor píše: ..blabol.. videl jsi nekdy G5ku vevnitr..? ..vidim, ze ne.. tak cisty a napadity design a navrh celeho reseni nikdy u PC, vzhledem k jeho variabilite nikdy existovat nemuze..
Tak tady jsem na koni JA!Cece prave ze videl!Ano design vse krasa.Ale kdyz se prave mrknes dovnitr uvidis ty noname shity.Obyc.DVD palirnu.Naka Matshita(he he nemyslim ten kua podobnej nazev vyrobce Panasonic to nee :))Noname shity RAMky CL3..vybehova grafika atd atd.Mrkni na novej Imac s 20*LCD.U nas 52000kc v US cca 33000.Za stejny penize si postavis supr PC delo.A nemas tam 512MB a x1600Pro.Navic i vykon(teda stary G5) napiku.S X2 2,6Ghz jsem byl sakra rychlejsi v Photoshopu nez dual GB 2GHz za 100 papouchu. :blee: Jako MasOS X dobry,design dobrej ale tim to konci.Konec OT v teto plodne diskusi :)
Naposledy upravil(a) godlike dne úte 12. zář 2006, 09:29, celkem upraveno 1 x.
Mac...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

No já měl kdysi Mac Qudra950, v té době neexistovalo PC na kterém by jsi pustil Ilustrator nebo Photoshop a natož pak mohl dělat s 50MB skenama ani omylem (vrcholem bylo spustit Corel 3, když se ti nezhroutil), ale pravda je, že ta doba už je pryč... nicméně i dnes existují pro profi práci cenově přijatelná řešení na zcela jiných platformách než je intel nebo amd a výkonově taky trochu jinde
neGryk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neGryk »

Tento procak je uz ponekud v jine sfere nez na domaci pouziti, nicmene urcita perspektiva pro IT blazny v nem je. Nicmene nevim co by me v blizke dobe prinutilo jit do tohoto.
Nebuďte naivní... podpis uz je 2 roky outdated :-).. Opteron 144 at 2800@1,40 ||7900 GT Leadtek 520/1720 || A-DATA 2x512MB || DFI LanParty UT nF4 Ultra-D|| Gamepad RumblePad II, MOMO, set -DiNovo, Sphere, Repro Z680 + Z2300 by Logitech + 1230 22" CTR HP soon FJS 19-2 Black || Lian Li V1100Black || "Pirs" new AMD 64bit + 7900GT watercooling -|| Senny HD580, SB XFI, 0,25 +0,25 + 0,25 + 0,25 TB = 1 TB with Hitachi T7k250 SATA II || OCZ PowerStream 520W green - v zastoupeni LC 550W verze 2.0
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

neGryk píše: Tento procak je uz ponekud v jine sfere nez na domaci pouziti, nicmene urcita perspektiva pro IT blazny v nem je. Nicmene nevim co by me v blizke dobe prinutilo jit do tohoto.
co třeba renderování ? :)
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

spirit64 píše: co třeba renderování ? :)
ano, tak to zatim mame jednu cinnost...kterou vetsina uzivatelu nikdy delat nebude :-)
axloth píše:flegy: hulan by nemel odejit, na to je prilis dobrym zdrojem zabavy...
hulan: ty porad nekoho urazis, tak ze sebe nedelej obet
s hulanem uz sranda neni, porad dokola lzi, polopravdy, vymysly, urazky, flame a navrch neomezena sebechvala...

vlastne ne pobavily me 2 veci :
radekhulan píše:Já nemohu za to, že mám extrémní množství znalostí
radekhulan píše: Pokud nic nevíš, a jen nadáváš, je lepší nekomentovat.
2hulan : timhle kdyby ses ridil tak tady nemas pomalu jediny post...a tve extremni znalosti sis bohuzel asi vycucal z prstu protoze vetsinou nejsou pravdive...
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

godlike píše:..Mrkni na novej Imac s 20*LCD.U nas 52000kc v US cca 33000.Za stejny penize si postavis supr PC delo..
..to je sice hezky, ale mi se tady bavime o QuadCore.. ukaz mi jak si za ty prachy das dohromady takhle nabuseny PC s QuadCore vcetne LCD a vseho okolo.. vyjde to na stejno..
..nehlede na to, ze tady urciti lide tento dektopovy CPU prirovnavaji k vybaveni pracovnich stanic.. to je samozrejme naprosto zcestne..

..a vykon stary G5 na nic..? no tak asi to bude tim, ze je to stara G5.. proc tady ma porad nekdo pocit michat jabka s hruskama.. se uz lidi vzpamatujte..
..neustale dokola prizpevky typu "stary AMD je pomalejsi, nez novej QuadCore".. vazne..? ..to je tedy neuveritelne.. :stupid:
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

Vic jader vic !!!! A nejlepe do kancelarskeho PC pro Office :lol: :lol: (future is now)

Dlouho nam budou stacit 2 jadra....Stejne ted vsichni nebudou prechazet na dual core, protoze ma vetsi vykon nebo potrebuji machrovat s PC.
Stejne quardo core pouzije "doma" jen nula nula prd lidi.
(pisu duo a quardo pac je jedno jestli AMD nebo intel)

//edit mhl, promazal jsem všechny posty Flegyho(a některé výkřiky sidbina) i s reakcemi na něj(tj smazal jsem některé citace - vše ostatní ponecháno), protože to co zde předvedl není normální. Osobní spory si řešte přes SZ. Flegy může očekávat nějakou kartu
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam" :lol:
vysemnesmite.cz
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Maxtor píše:...neustale dokola prizpevky typu "stary AMD je pomalejsi, nez novej QuadCore".. vazne..? ..to je tedy neuveritelne.. :stupid:
taky mam rad kdyz nekdo srovnava firmu (AMD) s nejnovejsi architekturou (Core)...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Maxtor píše: ..to je sice hezky, ale mi se tady bavime o QuadCore.. ukaz mi jak si za ty prachy das dohromady takhle nabuseny PC s QuadCore vcetne LCD a vseho okolo.. vyjde to na stejno..
.
...Apple snad dela quadcore?Jo quad G5?To je pomala sracka :) ..jelikoz jsem odkazanej na CR kde 20*Imac bude za 50000kc urcite postavim znackovy PC levneji a hlavne VIM co do toho davam.A ne noname shity..delam s Applema od 1993 a doma PC takze mam celkem srovnani :)
Maxtor píše: ..a vykon stary G5 na nic..? no tak asi to bude tim, ze je to stara G5.. proc tady ma porad nekdo pocit michat jabka s hruskama.. se uz lidi vzpamatujte..
Pul roku stara dual G5 byla tehdy pomalejsi nez muj X2 3800+ 2,6Ghz.Bravo Apple!Stroj za 100 000Kc.
Mac...
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Z domácích uživatelů tohle fakt asi 99% nevyužije, ale zase myslim, že je to hezký procesor na to, aby si lidé myslelli, že se v Intelu taky něco dělá.
Já sice dělám grafiku (3D), ale nerenderuju, takže výkon tohodle bych neocenil ani trochu. Ostatně vzhledem k tomu, jak málo se držím (geograficky) na jednom místě delší dobu, tak nejsem schopen pracovat na ničem jiném než notebooku. U notebooků to jako vůbec nechápu, proč se tam tak násilně rvou i dual core, když tam stejně všechno brzdí disk a ubohá grafika. Já když naposledy nějaký notebook pro sebe kupoval, tak jedna z podmínek byla - musí to mít jenom jedno jádro.

Je zajímavé sledovat, že v podstatě čím méně gramotný člověk ohledně počítačů, tím víc slyší právě na taková slova jako "dual core" a podobné :-) (tak ono to dává smysl, profík ví, co potřebuje a podle toho nakoupí a když to nepotřebuje, tak to nebude kupovat jenom proto, protože je to zrovna in). Je to hodně hlavně ta marketingová masáž intelu a jeho skalních příznivců. Popravdě Intel už asi vůbec neví co by, protože číslo 4 pro ně rozhodně není konečné ani ne v zas tak krátkodobém horizontu.

K debatě o Applech bych řekl asi tolik, že poslední který jsem používal byl notebook Apple PowerBook 135 (z roku tušim 1990-91), pak ho nahradil Siemens-Nixdorf PCD-4ND s procesorem 486 a už nebylo nikdy víc důvodů se zpět vracet, protože pak už mi Mac nedokázal nabídnout nic navíc :wink:.

OT: zaznělo tu, že jako už tohle od Radka neni vtipný, což je jako rozhodně fakt, ale i tak bych ho nezatracoval, prostě teď jenom neni tolik v ráži. Věřim, že zas přijde s něčim, že všichni půjdeme do kolen. Já si ho teda rozhodně docela dost oblíbil a jeho blog čtu stejně jako můj oblíbený časopis Maxim :-D.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

swarm píše:U notebooků to jako vůbec nechápu, proč se tam tak násilně rvou i dual core, když tam stejně všechno brzdí disk a ubohá grafika.
Osobně jsem měl dualCPU stroje už někdy v roce 1999 nebo kdy bylo uvedeno Pentium Pro. A od té doby mám zásadně dualCPU či dualcore, mám s tím prostě obrovské zkušenosti. Pokud jsi nevyzkoušel výhodu dvou CPU, prostě o tom nic nevíš. Člověk, když má spoustu paměti a 2 CPU, může mít spuštěno 10-20 aplikací naráz, a je velice produktivní. Podobně se dají použít 4 jádra.

To. že ty osobně máš postarší AMD v notebooku je fajn, ale prosím nehodnoť něco, co zcela zjevně neznáš. Byly by skvělé, kdyby lidé, co mají v oblasti dualCPU/core nulové zkušenosti, se prostě zdrželi komentářů.

Core 2 Quadro bude pro řadu PRO uživatelů znamenat 3.5x zrychlení jejich práce oproti singlecore procesoru..

PS: pokud má někdo jiný názor než já, je zde, vzhledem k mým znalostem a zkušenostem, jediné vysvětlení - nemá pravdu.
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

radekhulan píše:PS: pokud má někdo jiný názor než já, je zde, vzhledem k mým znalostem a zkušenostem, jediné vysvětlení - nemá pravdu.
:lol::lol::lol::lol:
:lol::lol::lol::lol:
nemůžu si pomoct - copak ti na to říká tvůj psychiatr?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

chtel bych videt kolik useru ma aktivne rozpracovane nakej work v 10-20 aplikacich zaroven... samozrejme krom nejchytrejsiho, nejkrasnejsiho,nejlepsiho ..mno proste toho nej nadcloveka hulana :roll:

myslim ze vetsinu useru spis zajima kolik budou mit fps ve svoji oblibeny strilecce nez aby si delali komplexi z toho ze chtej kdovat x streamu videa v jednom kuse.

4 a vice jadrove cpu si dokazu poradne vyuzite jen v nejakych workstationech ci serverech kde pro dany ukol bude naprogramovanej soft primo na mnohojadrovy cpu. jinak doufam ze se nepovazujes za PRO uzivatele? ... to ze mas spusteny 100x solitairy neznamena ze jsi profik :roll:
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

radekhulan píše:Osobně jsem měl dualCPU stroje už někdy v roce 1999 nebo kdy bylo uvedeno Pentium Pro. A od té doby mám zásadně dualCPU či dualcore, mám s tím prostě obrovské zkušenosti. Pokud jsi nevyzkoušel výhodu dvou CPU, prostě o tom nic nevíš. Člověk, když má spoustu paměti a 2 CPU, může mít spuštěno 10-20 aplikací naráz, a je velice produktivní. Podobně se dají použít 4 jádra.
Och díky za zhodnocení situace, vážím si tvé dobré rady. Osobní zkušenosti ale mám jak s 4, tak i s 8mi proceosorovými servery a vim, co to zvládá a kde to má své místo. Ostatně třeba když byly P3 to nejlepší na trhu, tak jsem si domů pořídil PC s 2x Pentiem III 1GHz. Ještě ho tu mám i když na hlavní práci už mi neslouží.

Jinak v notebooku mám (řekl bych velmi zastaralé) AMD. Kdybych se rozhodoval znovu a teď tak jdu nejspíš opět do Intelu (ani tak ne kvůli CPU, ale kvůli čipové sadě). Ovšem i tak by se jednalo o procesor Core Solo.

No a to o tom zrychlení 3.5x pro většinu profi userů, to sem radši jako ani neviděl :wink:.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

swarm píše:No a to o tom zrychlení 3.5x pro většinu profi userů, to sem radši jako ani neviděl :wink:.
No, k čemu je Core 2 Quadro? Mám spuštěnou na Windows XP Operu, Firefox, Live Messenger, CutFTP Pro klienta (přenáší data), uTorrent, MS Word, UltraEdit Studio, poté VMWare a v něm Linux (Fedora Core 5 64bits, alokace 2 CPU) kde se něco kompiluje, poté VMWare a v něm další Windows XP (IE7 Beta) pro testování webů, dále zde běží Apache 2.0 HTTP server, MySQL 5.0 databázový server, a hromada dalších věcí... prostě taková běžná vývojářská stanice. Běžně mám zabráno 1.5-1.8GB RAM.

Čas, kdy mě dualcore běží na 2x100% je poměrně častý, a quadcore rozhodně použiju. Na singlecore notebooku bych rozhodně pracovat nemohl.

Se singlecore bych jen čekal a čekal a čekal... Ono 3.5x zrychlení je pro určité operace naprosto reálné ;-)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“