1.Stanice XP SP1
2.Stanice XP
pozn.: firewally vypnuty
Kdyz chci ze st.2 pristoupit prez winCMD -> cela sit -> Sit microsoft windows -> [nazev site] -> st.1 napise:
A.
Polozka [stanice 1] neni pristupna. Zrejme nemate dostatecna opravneni .....
nebo nekdy B.
chce heslo pro ucet guest> login [stanice 2]/guest
pass
Nikde jsem nezadaval heslo.
Dekuji.
XP a XP zlobi v siti
Moderátor: Don
- meresjev
- Nováček

-
- Deerro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nechapem preco nemas SP2 ..... usetris si tym tieto hovadiny.... ak sa chces dostat zo stanice 2 na stanicu jedna....musis mat but krizeny sietovy kabel-ak ich prepajas priamo cez sietovky...ak prepajas cez switch tak staci obycajny....dalej musis mat rovnaky nazov siete, IP rovnakeho rozsahu /napr. 192.168.1.10, 192.168.1.11/ rovnaku masku siete /pri tychto IP 255.255.255.0/ .... dalej zazdielaj aspon jeden adresar na stanici 1, popripade chod cez tento pocitac-nastroje-moznosti zlozky-zobrazenie- a zaciarkni moznost jednoducheho zdielania suborov.....dalej klikni pravym tlacitkom na zdialny priecinok-zdielanie a zabezpecenie-pridaj uzivatela ktoremu chces povolit pristup /predpokladam ze na stanicu 2 sa prihlasujes nejakym menom a heslom....v inom pripade pri pokuse o zobrazenie zdielanych prostriedkov z st.2 na st.1 budes vyzvany k zadaniu mena a hesla .... pouzi to co nastavis pri tom zdielani a zabezpeceni/ a panove voala......... 
- meresjev
- Nováček

-
Omlouvam se. zapomnel jsem dodat, ze ze Stanice 1. na st. 2 vse funguje bez problemu!!!!!!!!!!
U st.1 jsem zapl zjednodusene sdileni,
sdileny prostredek (napr. adresar) -> sdileni a zabezpeceni ->
nabidka nastaveni uzivatele tam nikde neni
na St.2 je stale vyzadovano heslo
pripojit se k [st.1]
log [st.1]/guest
pass ..........
U st.1 jsem zapl zjednodusene sdileni,
sdileny prostredek (napr. adresar) -> sdileni a zabezpeceni ->
nabidka nastaveni uzivatele tam nikde neni
na St.2 je stale vyzadovano heslo
pripojit se k [st.1]
log [st.1]/guest
pass ..........
- Estevez
- Nováček

-
jak na to
Zdar
1. na obou strojích vypnout zjednodušené sdílení, je zcela na hovno.
2. nechť jsou oba stroje ve stejné pracovní skupině (workgroup)pokud nejsou je třeba při autentizaci postupovat jinak.
3. nechť má uživatel stroje ZE kterého přistupuješ založen nějaký(nejlépe stejný) lokální účet se heslem i na cílovém stroji. Je nutné aby byl účet opatřen heslem.
Tedy na pc2 sdílím d:/pub - používám plné sdílení a mám možnost přidělit lokálnímu uživateli lojza přístup např pro čtení.
z pc1 dám \\pc2\pub a je to(pokud nemáš stejné účty a hesla, zeptá se to na jméno a heslo).
1. na obou strojích vypnout zjednodušené sdílení, je zcela na hovno.
2. nechť jsou oba stroje ve stejné pracovní skupině (workgroup)pokud nejsou je třeba při autentizaci postupovat jinak.
3. nechť má uživatel stroje ZE kterého přistupuješ založen nějaký(nejlépe stejný) lokální účet se heslem i na cílovém stroji. Je nutné aby byl účet opatřen heslem.
Tedy na pc2 sdílím d:/pub - používám plné sdílení a mám možnost přidělit lokálnímu uživateli lojza přístup např pro čtení.
z pc1 dám \\pc2\pub a je to(pokud nemáš stejné účty a hesla, zeptá se to na jméno a heslo).
- Jo_Do
- Nováček

-
- Deerro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- meresjev
- Nováček

-
ST.1 user: Administrator
pass: [enter]
ST.2 user: Administrator
zjednodusene sdileni vypnuto na obou stanicich.
na st.1, ktera nejde prohlizet z site (chce heslo) nastaveny sdileny adresar s
povolenim uzivatelu Everyone, Guest, Guests...
Stale polozka \\[stanice 1] neni pristupna
Naopak vali vse OK i bez nastaveni opravneni
ST.2 user: Administrator
zjednodusene sdileni vypnuto na obou stanicich.
na st.1, ktera nejde prohlizet z site (chce heslo) nastaveny sdileny adresar s
povolenim uzivatelu Everyone, Guest, Guests...
Stale polozka \\[stanice 1] neni pristupna
Naopak vali vse OK i bez nastaveni opravneni