Zdravím všechny,
mám tu jednu starší desku u které nejsem schopen identifikovat výrobce. Zkoušel jsem CPU-Z páč se vejde na disketu a ten na ní našel Intel Celoron 800, Socket370/PGA,Chipset i815/E/EP. Desku lze spustit, ale nejde vypnout. Desku vypnu, když vytáhnu šňůru z eletriky. Šnůru můžu opět zastrčit.. Jinak vypínač funguje jako reset. Predesílám, že bych to měl mít podle popisů na desce zapojeno na piny PWR SW. Dál to při startu stále hlásí CMOS Checksum ERROR - Defaults loaded, zkoušel jsem měnit baterky. Dával jsem tam baterky i ze svyho komplu kde vím, že jsou OK a presto stále hlásí chybu.
Můžou tyto věci spolu souviset?
díky
Noname deska - problém vypínání a CMOS
Moderátor: Eddward
- pupek
- Nováček
- mc_royal
- Nováček
Zkus to zapojeni vypinace do desky nejak zmenit, ja sem mel podobnej problem na desce se slotem 1, vypinani sem misto do pwr on zapojil do sleep sw a uz to bylo ok.
Základní deska: DFI nF4 Ultra Infinity Procesor: AMD Athlon 64 3000+ Venice 1,8 @ 2,5 Ghz 1,4V Chladič: AC Freezer Grafická karta: Gigabyte GeForce 6600 460/1022 @ 554/1147 Mhz Chladič: Primecooler PC-VGAHG2 Operační paměť: Goodram 2X 512 MB DDR 400 HDD: Maxtor DiamondMax 10 6L200M0 - 200GB SATA Zdroj: Noname 400W Case: Thermaltake Mambo
- pupek
- Nováček
Jsem zkousel propojovat sroubovakemmc_royal píše:Zkus to zapojeni vypinace do desky nejak zmenit, ja sem mel podobnej problem na desce se slotem 1, vypinani sem misto do pwr on zapojil do sleep sw a uz to bylo ok.

- Fifi
- Středně pokročilý
Příčin takového stavu je několik:
Chyba okruhu baterky, která udržuje hodnoty CMOS. Očistil bych konektory baterky a lůžka. Jinak je to vcelku neopravitelný problém.
Chyba zařízení, třeba PCI karty, zdroje, atd.., která vede k defaultnímu nastavení BIOSu. Řešením je výměna takového zařízení.
Chyba samotného BIOSu. Vyzkoušet flasnout novou verzi.
Ve tvém případě bych se pokusil podle výrobních čísel na desce zjistit o jaký model jde. Popřípadě tady postnout link na fotku, aby ti mohli pomoci ostatní uživatelé fóra s identifikací. Následně flashnout nový BIOS. Odebrat všechna zřízení jež nejsou potřeba k chodu PC. Otestovat jestli je PC možné bez nich vypnout.
Chyba okruhu baterky, která udržuje hodnoty CMOS. Očistil bych konektory baterky a lůžka. Jinak je to vcelku neopravitelný problém.
Chyba zařízení, třeba PCI karty, zdroje, atd.., která vede k defaultnímu nastavení BIOSu. Řešením je výměna takového zařízení.
Chyba samotného BIOSu. Vyzkoušet flasnout novou verzi.
Ve tvém případě bych se pokusil podle výrobních čísel na desce zjistit o jaký model jde. Popřípadě tady postnout link na fotku, aby ti mohli pomoci ostatní uživatelé fóra s identifikací. Následně flashnout nový BIOS. Odebrat všechna zřízení jež nejsou potřeba k chodu PC. Otestovat jestli je PC možné bez nich vypnout.
- X-Spidy-X
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: