Pokud ne, proč tam teda vůbec jsou ?
Hardwarové Firewally
Moderátor: Don
- spirit64
- Mírně pokročilý

Hardwarové Firewally
Zajímalo by mě zda má cenu používat hardwarové firewally v routerech. Konkrétně já jsem teď zapojil d-link DI-604 a je tam hw firewall. Umožňuje blokovat ip nebo rozsah ip atd, mě by zajímalo jestli je výhodnější používat takovéto (dobře nastavené) hw firewally nebo zůstat např u keria které má ještě definování všelijakých pravidel pro aplikace atd... a blokování různých jiných věcí.
a "nezbržďujou data" ? a poslední otázka - liší se nějak výrazně od hw firewallů na deskách co byli a jsou u nforce chipsetů ?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
HW firewally samozřejmě svůj smysl mají, ty levné v běžných routerech Ti firewall a la Kerio nenahradí, ale např. ZyWALL - to už je dělo. Za největší výhodu považuju naprostou nezávislost na PC a jeho pomateném uživateli + chrana na jednom centrálním místě bez nutnosti se srát s každým PC.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Hardwarové Firewally
To spirit64: Tie na nVidia doskách su pekné krámy, buď zablokovali úplne sieť alebo aj keď mali nastavené určitý port blokovať tak port zostal otvorený.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- spirit64
- Mírně pokročilý

Re: Hardwarové Firewally
jj, četl jsem o tom a nikdy jsem ho nepoužíval. Pak nevím proč tam ty fw dávají když počítají s tím že budou uživatelé používat ještě sw firewallJosko píše:To spirit64: Tie na nVidia doskách su pekné krámy, buď zablokovali úplne sieť alebo aj keď mali nastavené určitý port blokovať tak port zostal otvorený.