Morrowind, rady, tipy, triky

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

seka sa tak isto, ako v Oblivione... iba stit pouziva postava automaticky, podla urovne stitu.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

Wuuduu píše:seka sa tak isto, ako v Oblivione... iba stit pouziva postava automaticky, podla urovne stitu.
no hej ja viem ze sa seka tak isto. ale sekam sekam a nic to nikomu neubera. :? to je mi dovne.. iba obcas akoby som sa trafil a vyslo to a ubere to healty... ale takto mam problem zabit aj blbeho mudcraba. hmm. divne.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

nie je to tym, ze aku mas postavu? Nejaku co neovlada zbran co pouzivas?

Trenuj, trenuj... to nie je Oblivion, kde je to uz trosku zjednodusene.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8

Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

Wuuduu píše:nie je to tym, ze aku mas postavu? Nejaku co neovlada zbran co pouzivas?

Trenuj, trenuj... to nie je Oblivion, kde je to uz trosku zjednodusene.
hej to viem som to zistil... :lol: mam Norda a zbran je ten prvy nozik co zoberiete ked vas prepustia s papiermi. moze to byt tym? dost tazko to ide aj s holymi rukami nieco zabit.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Zde je video kterak dohrat Morrowind za necelych 10 minut vcetne uvodni animace a vyberu postavy a finalni animace.

http://www.gamespot.com/pages/profile/v ... av5bsJvzbe
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

mam dotaz.
//tak zvuk sem poresil ale! vzdycky to spadne s errorem neco jako "cinemavideo.dll".... :?
elcrys
Začátečník
Začátečník

Re: Morrowind, rady, tipy, triky

Příspěvek od elcrys »

Tak jsem se po mnoha odkládáních konečně dostal k této hře, nainstaloval oba datadisky, postupně všechny patche, češtinu a měl bych jeden dotaz - zajímalo by mne, jestli nebyla chyba instalovat rovnou i oba datadisky (z recenzí jsem se dozvěděl, že přidávají nové lokace do starého světa), protože jsem teprve začal hrát hlavní příběhovou linii a nemám vůbec vytrénovanou postavu. Nerad bych se dočkal toho, abych se kvůli volnosti ve hře rovnou přichomítl do nových lokací datadisků, kde by mě každá příšera odrovnala jednou ranou. Zajímalo by mne proto, zda jsou tyto lokace nějak oddělené od původní hry, případně jestli se jim lze vyhnout, dokud nedohraji původní hru.
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Lokacim se vyhnout bez problemu da. Problem je trosicku jiny. 1 z datadisku obsahuje nejaky tip assasinu. Jednoho dne rano se probudis a bude na tebe utocit celkem slusne vytrenovany assasin. Kdyz datadisky nainstalujes hned..tak je to trosku problem :-)
Obrázek
elcrys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elcrys »

No tak to se mám na co těšit :) . Teď mě napadla jedna věc - nešly by náhodou oba datadisky dočasně deaktivovat v Morrowind Launcheru v menu Data Files? Oba (Tribunal.esm a Bloodmoon.esm) bych odškrtnul a bylo by po problému - otázka je, zda to takto lze udělat.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

uz to potom nejde,hra ti asi nenabehne, alebo zacne blbbnut.
Btw. ten assasin bude jeden, ked ho zabijes, pri kazdom spanku ta napadnu dalsi... vic a viac.

Preto treba rychlo splnit ten quest, inak budes bojovat do aleluja.

Btw. Morrowind je poctive RPG, ziadne podivne levelovanie priser z trapneho Oblivionu, alebo ze by boli vsetky NPC slabe... Takze ak vlezies do lokacie kam nemas, zabiju ta. Snad aj sam budes vediet, ze tam by si este moc ist nemal, alebo to nejako prekluckovat mozes vzdy.

elcrys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elcrys »

Tak jsem si zkusil pohrát s těmi datovými soubory (zajímavé bylo, že Bloodmoon.esm nebyl aktivní), odškrtl jsem Tribunal.esm, spustil hru a zkusil načíst uloženou pozici. Přivítala mne záplava chyb (chybějící části z Tribunalu), které jsem odklepnul a kupodivu hra naběhla. Všechno se zdálo normální, tak jsem si uložil hru na jinou pozici a vypnul hru. Potom jsem se podíval zase na datové soubory, na uložené pozice (kde jsou také vypsány moduly a pluginy použité v save souborech) a Tribunal.esm vypsaný v předchozích uložených pozicích už tam nebyl.

Jinak ta nově přeuložená pozice bez Tribunal.esm už jde načítat normálně bez jakýchkoliv chyb (i hra se chová normálně), tak doufám, že už to tak zůstane. Kdyby se vyskytla nějaká chyba v pozdější fázi hry, tak to by mě asi omylo :) . Ale i pak by možná šlo uschovat si uložené pozice, přeinstalovat program bez datadisků a zkusit nahrát.

Musím říct, že to vývojáři s těmi pluginy vymysleli dost dobře - strávil jsem asi půl dne hledáním různých grafických a jiných vylepšení a hra teď vypadá o 100% lépe.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

vypol si to a mozno si si zabugoval, alebo znefunkcnil nejaky quest, dej, skript atd.

Normalne to vsetko zapni na zaciatku a hraj, nie je to problem. Len treba trochu snahy...

elcrys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elcrys »

Asi máš pravdu, teď jsem zjistil, že některé věci v inventáři jsou anglicky a jiné česky, takže to nechám jak to bylo - raději nebudu riskovat. Každopádně už jsem odpočíval a nikdo mě nepřepadl - snad mi hra poskytne trochu času.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

PS5 Pro | LG OLED CX55
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Zkoušel jsem, ta instalace je úžasná :lol:

jenom to její naskriptování a odladění muselo dát práce nad hlavu.

Hra s tím vypadá neuvěřitelně, ale po cca 15 minutách to spadlo do win...což ale asi není chyba modu, Morrowind je notoricky nestabilní (na tom samém PC Skyrim = 150 hodin hraní = 0 crashů s large address aware modem).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Husty vypada to lip jak skyrim :lol:

Btw funguje to na ceskou verzi?
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Hezký to je. Já ten Overhaul hrál, abych si zkrátil čekání na Skyrim. Instalace je sice skoro na hodinu, ale výsledek stojí za to. Jen mi to při maximálním nastavení grafika moc nedávala (HD 6870). Vytížení GPU na 100% a 20fps. Na druhou stranu dohled byl přímo úžasnej. Všem příznivcům Morrowindu doporučuju nainstalovat.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Me to nejde nainstalovat..Sekne se mi to u bodu MLOX podle ty prirucky k instalaci
http://moautoupdate.net/guides/MGSO_Installguide.pdf
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Líp jak Skyrim to nevypadá ani náhodou, ale razantní rozdíl to je. Voda je ale v default max nastavení neskutečně náročná.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak sem to nakonec nainstaloval a vse namaxoval a mam 7fps :lol:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“