ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2
Moderátor: Don
- Korka
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravíčko, tak už jsem si noťas taky objednal z Alzy, tak uvidíme, kdy mi dojde ) Mám objednanou home verzi, takže z toho, co jsem tu vyčet mi přijde disk rozdělený na 2 ve formátu fat32? To je teda humáč, sem se těšil, že noťas hned zapnu a pojedu, ale takhle to bude asi nutné znova přeformátovat, což? Nebo proč nedoporučujete použít ten convertor, který je k dispozici?
Popřípadě, jsou nějaké rozdíly v instalaci OS mezi normálním PC a notebookem? Kdosi mi říkal, že je to někdy problematické, ale já mu nevěřil
Popřípadě, jsou nějaké rozdíly v instalaci OS mezi normálním PC a notebookem? Kdosi mi říkal, že je to někdy problematické, ale já mu nevěřil
- marczus
- Nováček
-
cauky hele ja sem zkonvertoval Fat32 na NTFS we woknech normalneKorka píše:Zdravíčko, tak už jsem si noťas taky objednal z Alzy, tak uvidíme, kdy mi dojde ) Mám objednanou home verzi, takže z toho, co jsem tu vyčet mi přijde disk rozdělený na 2 ve formátu fat32? To je teda humáč, sem se těšil, že noťas hned zapnu a pojedu, ale takhle to bude asi nutné znova přeformátovat, což? Nebo proč nedoporučujete použít ten convertor, který je k dispozici?
a nepoznal sem zadny rozdil ... takze si myslim ze to muzes normalne zkonvertovat a byt v klidu ... ale fakt nevim jak u notase na deskopu jsem nepoznal rozdil?
- fanatic1
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Taak, po par hodinach stravenych za NB zatial uplna spokojnost! Instalacia WIN XP aj ovladacov bezproblemova, zatial uplne vsetko fakci ako ma. Pravdaze hned som odskusal aj par hier, tak narp. F.E.A.R na High detialy a max rozlisenie uplne bez problemov, Medal of honor Pacific Assault full detaily a max. rozliseine takisto, este instalujem dalsie hry. No zatial nemozem tomu notebooku nic vytknut
A co sa tyka instalacie WIN na NB a klasicke PC asi by som povedal ziadny rozdiel, akurat na NB je toho trochu viac (bluetooth, wi-fi atd.)
A co sa tyka instalacie WIN na NB a klasicke PC asi by som povedal ziadny rozdiel, akurat na NB je toho trochu viac (bluetooth, wi-fi atd.)
- asysman
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Az zapnes notas tak budes mit na plose NTSF convertor, ja jsem to pomoci toho delal a je to v klidu zadny problem, akorat ti to nahlasi ze se nepodarilo odpojit svazek a zepta se te to jestli chces konverzi naplanovat pri dalsim spusteni pocitace...tak das ano a po restartu ti najede scandisk a zkonvertuje se to na NTSF a a je to, takze zadny strach, taky jsem se bal, ale vsechno slape v naprostym poradku. Hodne zabavy s timto notasem ))Korka píše:Zdravíčko, tak už jsem si noťas taky objednal z Alzy, tak uvidíme, kdy mi dojde ) Mám objednanou home verzi, takže z toho, co jsem tu vyčet mi přijde disk rozdělený na 2 ve formátu fat32? To je teda humáč, sem se těšil, že noťas hned zapnu a pojedu, ale takhle to bude asi nutné znova přeformátovat, což? Nebo proč nedoporučujete použít ten convertor, který je k dispozici?
- fanatic1
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ako som spominal ze vsetko OK predsa som narazil na mensi problem, konkretne pri hre Splinter Cell Chaos Theory. Skusali ste tuto hru nietko na tomto NB???? Proste akonahle dam dvojklik na spustenie hry hned mi uplne zamrzne NB a musim ho iba vypnut. So ziadnou inou hrou zatial problem nebol, neviem cim to je. Moze byt koli tej blbej Starforce ochrane co ma Splinter?
Totiz ta hra ma velmi bavi a rad by som ju rozbehal. Na mojom PC mi ide v pohode.
Totiz ta hra ma velmi bavi a rad by som ju rozbehal. Na mojom PC mi ide v pohode.
- Tofo
- Začátečník
-
Me po nainstalovani Splintera3 zacal kompl blbnout (znicehonic se mi vypinal monitor - ani restart nepomohl; nejprve jen pri hrani SCCT, pak pri jakekoliv cinnosti na PC). Po odinstalovani SCCT to blblo porad, tak jsem si stahl "Starforce Drivers Removal Tool" z pomoci nehoz jsem Starforce odstranil a byl klidfanatic1 píše:Tak ako som spominal ze vsetko OK predsa som narazil na mensi problem, konkretne pri hre Splinter Cell Chaos Theory. Skusali ste tuto hru nietko na tomto NB???? Proste akonahle dam dvojklik na spustenie hry hned mi uplne zamrzne NB a musim ho iba vypnut. So ziadnou inou hrou zatial problem nebol, neviem cim to je. Moze byt koli tej blbej Starforce ochrane co ma Splinter?
Takze podle me za to i v tvem pripade muze SF
EDIT: OK, smazano (puvodne jsem to chtel napsat jako soukromou zpravu, ale tenhle problem trapi i lidi s originalkami; co uz)
//D.M. snažte se diskusi udržet v rozumných mezích - tj. návod jak se zbavit problémů se StarForce ještě beru, warez už bude problém, ano?
Naposledy upravil(a) Tofo dne pát 15. zář 2006, 22:44, celkem upraveno 1 x.
PC 1:
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 w/Arctic Coolig Freezer7, MB: Gigabyte P35 DS-4, RAM: 2GB DIMM DDR2 800 Patriot CL4, VGA: MSI 8800GTS 320MB OC, DVD: Samsung S203B, HDD: 2x Seagate 250GB SATAII NCQ 7200.10 (RAID0) Zdroj: Fortron Epsilon 600W, Case: CoolerMaster Centurin 534 Light, Zvuk: Creative X-Fi XtremeGamer, LCD: Samsung 931BW 19"
PC 2:
CPU: AMD Sempron 64 2800+@3400+ w/Arctic Coolig Freezer64 Pro, MB: Gigabyte K8N-S, RAM: 2GB DIMM DDR 400 CL2,5, VGA: MSI X1950 Pro 256MB, DVD: Lite-On SOHW-1693S, HDD: Western Digital 250GB SATA2 Zdroj: Fortron 400W, Case: Eurocase :-! , CRT: Hyundai ImageQuest F790D
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 w/Arctic Coolig Freezer7, MB: Gigabyte P35 DS-4, RAM: 2GB DIMM DDR2 800 Patriot CL4, VGA: MSI 8800GTS 320MB OC, DVD: Samsung S203B, HDD: 2x Seagate 250GB SATAII NCQ 7200.10 (RAID0) Zdroj: Fortron Epsilon 600W, Case: CoolerMaster Centurin 534 Light, Zvuk: Creative X-Fi XtremeGamer, LCD: Samsung 931BW 19"
PC 2:
CPU: AMD Sempron 64 2800+@3400+ w/Arctic Coolig Freezer64 Pro, MB: Gigabyte K8N-S, RAM: 2GB DIMM DDR 400 CL2,5, VGA: MSI X1950 Pro 256MB, DVD: Lite-On SOHW-1693S, HDD: Western Digital 250GB SATA2 Zdroj: Fortron 400W, Case: Eurocase :-! , CRT: Hyundai ImageQuest F790D
- Korka
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
- Tofo
- Začátečník
-
No jasne, ale ja predpokladam, ze dotycny originalku ma, jinak by SCCT ani na notebooku nezkousel spustit (jak odpoji mechaniku? A SATA disk to taky nema...).Korka píše:Nebo koupit originálku?
Neví někdo, jak to vypadá s dodávkou notebooků na Alze? Ty mrdky emaily docela ignorujou
PC 1:
PC 2:
PC 2:
- asysman
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- 111gopher
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Chlazení TL50
Zdravím všechny. Mám zajímavý problém s notebookem Asus A6Tc s Turionem TL50. Když zapnu studený noťas tak se ventilátor točí- chci tím říct, že i ve woknech se točí na 2200 otáček( zjištěno přes Asus Probe ) i když na CPu je třeba 35 stupňů. Když pak noťas zatížím tak pak dosáhne hodnoty 57-58 a já ho přestanu "zatěžovat" tak teplota jdedolů, ale jen do hodnoty 50 a pak se ventilátorek úplně vypne! a zapne se samozřejmě až při teplotě 57. Je to docelá divné. Sice těch 2200 není nijak velký kravál, ale těch 0 je tižších. Jinak na monitoring a nastavování používám Notebook hardware control ve verzi 2.04. Zkoušel jsem i Asus Power4 Gear a dělá to to samé.
Aktualizoval jsem i poslední verzi biosu na 5.01. Máte někdo nějaký nápad???
- asysman
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chlazení TL50
Jedine zkusit najit nejakou utilitku, ktera bude regulovat otacky vetracku primo umerne k teplote procesoru. Kazdopadne je zvlastni, ze se ti roztoci hned pri startu notebooku...mozna jestli nebude nejake nastaveni v biosu.111gopher píše:Zdravím všechny. Mám zajímavý problém s notebookem Asus A6Tc s Turionem TL50. Když zapnu studený noťas tak se ventilátor točí- chci tím říct, že i ve woknech se točí na 2200 otáček( zjištěno přes Asus Probe ) i když na CPu je třeba 35 stupňů. Když pak noťas zatížím tak pak dosáhne hodnoty 57-58 a já ho přestanu "zatěžovat" tak teplota jdedolů, ale jen do hodnoty 50 a pak se ventilátorek úplně vypne! a zapne se samozřejmě až při teplotě 57. Je to docelá divné. Sice těch 2200 není nijak velký kravál, ale těch 0 je tižších. Jinak na monitoring a nastavování používám Notebook hardware control ve verzi 2.04. Zkoušel jsem i Asus Power4 Gear a dělá to to samé.
- asysman
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- C_r_e_m_p_a
- Nováček
-
Re: Ovladače
Zdravim, tak jak po delsi dobe? Je to v pohode nebo se stale zasekava... ?T-y-g-r-i-k píše:Dobrej, tak doporučuju aktualizaci ovladačů ze stránek www.asus.com! Zatím žádné sekání nebo tak. Aktualizoval jsem BIOS, VGA a sound.
Diky
- asysman
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- prsk
- Nováček
-
- Tubarog
- Začátečník
-
LCD
Narazil jsem na takovou zajímavost ohledně obnovovací frekvence LCD... Defaultně při rozlišení 1280*800 je nastavena frekvence na 60Hz ale v ovladačích nVidie jde změnit tuto frekvenci až na 240Hz. Zajímá mě jestli tímto můžu LCD poškodit. Zkoušel jsem různé frekvence, ale nepoznal jsem rozdíl od původního nastavení. Nevím jestli se může něco poškodit anebo to ukazuje 240Hz ale přitom pouští jen 60Hz. Notebook hardware Control i ovladače nVidia ukazují shodně 240Hz tak jak je tomu doopravdy?
- asysman
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Tezko rict jestli se to muze poskodit...zkratka co to nezvladne tak nezobrazi, ale u LCD bych vetsi obnovovaci frekvenci nez 60 neresil, rozdil je neznatelny. Nenasel jsi tam nekde nastaveni sdilene pameti u grafiky?? Zajimalo by me kde se to nastavuje, chci zkusit 3D mark pri vetsi pameti grafiky. Diky
Jo a spatna zprava pro potencionalni zajemce o tento notebook...napr. na www.alza.cz kde jsem ho kupoval v pondeli je uz o 2 tisice drazsi
Jo a spatna zprava pro potencionalni zajemce o tento notebook...napr. na www.alza.cz kde jsem ho kupoval v pondeli je uz o 2 tisice drazsi
- Tubarog
- Začátečník
-
no, nevím kde se to nastavuje, ale ta karta si v případě potřeby snad ukousne z RAM notebooku automaticky.asysman píše:Tezko rict jestli se to muze poskodit...zkratka co to nezvladne tak nezobrazi, ale u LCD bych vetsi obnovovaci frekvenci nez 60 neresil, rozdil je neznatelny. Nenasel jsi tam nekde nastaveni sdilene pameti u grafiky?? Zajimalo by me kde se to nastavuje, chci zkusit 3D mark pri vetsi pameti grafiky. Diky
btw: zatím asi 4 hodiny na 240Hz a žádný problém
- asysman
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- T-y-g-r-i-k
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovladače
C_r_e_m_p_a píše:Zdravim, tak jak po delsi dobe? Je to v pohode nebo se stale zasekava... ?T-y-g-r-i-k píše:Dobrej, tak doporučuju aktualizaci ovladačů ze stránek www.asus.com! Zatím žádné sekání nebo tak. Aktualizoval jsem BIOS, VGA a sound.
Diky
čest, no tak jako po týdnu používání se nesek ani jednou! Ale co tak zase zjišťuju, tak při načítání woken problikne "modrá smrt" a hned restart, někdy to udělá a pak v pohodě. Ted jsem se nato dva dny soustředil a neudělalo to ani jednou....mě to bylo nějaký divný, že se někdy bootujou wokna dlouho uvidíme no...jo pro ostatní, japak jste to vyřešili s tím bootováním problematickýM???