problém z internetem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
huhumax
Nováček
Nováček

problém z internetem

Příspěvek od huhumax »

Potřebuju poradit z mojím připojením na internet .Máme net z wifi který má společný switch pro 3 počítače, po zapojení všechno fungovalo bez problémů ale tak po týdnu používání mě přestal pc komunikovat ze switchem. hásí to že připojení se nezdařilo nebo je omezeno přitom ostatním to jede bez problémů. Zkoušel sem i jinou sítovku nebo přeinstalovat windows ani v linuxu to nenaběhlo tak nevím kde je chyba
ice2002
Nováček
Nováček

Příspěvek od ice2002 »

Podivej se na nastaveni ip adres. Treba to pomuze.
huhumax
Nováček
Nováček

adresy

Příspěvek od huhumax »

a jak je mám nastavit teď sou nastaveny automaticky
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

to jak mas mit nastaveny IP adresy samozrejme vi tvuj poskytovatel pripojeni, takze doporucim zeprat se jeho. Jesli tam opravdu mas jen switch (a ne router) pak ti automaticke nastaveni IP adres pravdepodobne nepomuze.
Toshiba Tecra A6
huhumax
Nováček
Nováček

ip

Příspěvek od huhumax »

ale do teď to tak běželo tak nevím a na ostatních pc to taky není nastavený
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

a co neni na ostatnich PC nastavené?
Toshiba Tecra A6
huhumax
Nováček
Nováček

Příspěvek od huhumax »

no na ostatních pc taky není stanovená ip k připojení na internet
ale mě ten switch nepustí ani do lokální sítě a na to bych snad žádný povolování nepotřeboval
Estevez
Nováček
Nováček

problem je nespravna/nepridelena ip adresa

Příspěvek od Estevez »

Zdar,
pokud tvůj postižený počítač nedostal ip adresu a vymyslel si takovou tu defaultní od microsoftu, tak s ostatními počítači v lan, které mají nějakou normální adresu komunikovat nebude - jeho adresa je v jiné síti.
Je třeba zjistit, zda zařízení tvého poskytovatele připojení je konfigurováno tak, aby přidělovalo do lan ip adresy a zda nejsou zápůjčky adres vyčerpány.
Deerro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deerro »

pozri sa este ci mas nastavenu rovnaky nazov siete .... pravy klik na tento pocitac-vlastnosti-nazov pocitaca-zmenit .... ja by som v tomto pripade inak nastavoval na vsetkych pocitacoch /ved su len tri/ nastavenie siete manualne ...a bolo by to bez problemov...ak som teda pochopil spravne, ten pristup netu mate spraveny cez wifi privedene do switchu....ako hovorim manualne to vsetko nastav a mas pokoj
huhumax
Nováček
Nováček

Příspěvek od huhumax »

díky za rady už sem to vyřešil opsal sem adresy z jiného počítače jenom sem změnil posledníčíslo v ip a jede to jak má ale předtím mě to jelo i bez toho nastavení tak nevím jak to mohlo vůbec fungovat
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“