Zvuky z WD 1600JS 160 GB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ObiwanKenobi
Nováček
Nováček

Zvuky z WD 1600JS 160 GB

Příspěvek od ObiwanKenobi »

Tak som sa pri testovani noveho PC sustredil aj na disk WD 1600JS 160GB, SATA2, 7200 ot., 8 MB cache a trochu sa mi nepacia urcite jeho zvuky.

Konkretne obcas take kovove cvakanie pri spustani programov,ale nie niak velmi intenzivne,i ked je to pocut. Druhy zvuk ktory mi prijde divny je akoby niake mierne piskanie alebo mierny zvuk suchajuceho sa polystyrenu/tak mi to doslova pripada/ napr. pri prezerani obrazkov vo Windows Picture and Fax Viewer alebo pri scrollovani internetovych stranok,tento zvuk robi obcas aj pri nacitani programov trebars Wordu ako posledny zvuk pred uplnym nacitanim.

Vie niekto ci to nahodou nesignalizuje,ze je disk chybny a coskoro odide? SMART program nehlasi zatial nic
Pre mna su tieto zvuky tak trocha zahada :?
ObiwanKenobi
Nováček
Nováček

Příspěvek od ObiwanKenobi »

Este ma napadlo,ci to moze suvisiet s tym,ze mam zatial stale Win XP bez SP1 alebo 2,co podla manualu k doske a readme suborom na CD k doske nie je optimalna kombinacia.

btw ak niekto moze tak nech sem hodi link na temu kde sa prebera otazka suvisu piskania disku so zdrojom v PC,nenasiel som to.
Dik
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

HW piskot z HDD nema co docineni s aktualnosti tveho systemu.
Avsak jet WIn XP bez SP2 nebo dokonce bez SP1 a ani ho nezaplatovat, je naprosta hovadina.
Hlavne pokud s tim compem lezes na net.

Hlavne bez SP1 bys ani nemel videt celou kapacitu disku a melo by dochazet k nespravnemu prepisovani sektoru a tim i pad systemu. Pokud to ovsem nemas rozdelene alespon na dva oddily, z nichz ani jeden neni vetsi nez 120GB.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“