Tagan nebo Chieftec

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tagan nebo Chieftec

Příspěvek od off »

Na CZC jsem se dohodl, že vymění můj chill 450W za jiný zdroj dle mého výběru, ale ve stejné nebo nižší cenové hladině. :)
Takže se teď musím rozhodnou za co vyměnit.

1. Tagan TG-430-U15 430W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34681
Je kvalitní a má odpojitelné kabely, la ezase nevim jestli při budoucím uprgradu nebude brzdou.
2. Aerocool Turbine Power 450W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34921
Jak je na tom s kvalitou nevim, ale prej dost hučí. (jinak zase odpojitelné kabely.)
3. Chieftec CFT-560-A12S 560W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36826
Kvalita je snad dobrá, horší je to s hlučností a nemá odpojitelné kabely, ale zase by bohatě postačil i na budoucí upgrade.

Takže by mě zajímaly vaše názory na tyto zdroje. Jde mi hlavně o kvalitu (jak je na tom ten chieftec) a možný upgrade, kabely mě až tak nezajímají, protože mám nad zdrojem dost místa kam je schovat.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

sel bych do taganu pokud ti jde o hluk
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

pokud budeš brzy upgradovat tak možná ten chief hlavně se podívej na 12V větve kolik mají ampérů a jestli jsou 2(ty větve) nebo více na tom opravdu záleží
ten Tagan taky nevypadá špatně ale Aerocool neeeeee :( je opravdu :down:
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Ja radim Tagan, cetl jsem o nem jen dobre veci.. Ani s chiefem neudelas chybu, aerocool urcite nee!
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Tak chieftec má tři větve po 14,23,15A takže tam by neměl být problém. Tagan má 20,20A, ale dohromady jenom 26A (to mi nějak hlava nebere :oops: ).
Spíš mi jde o kvalitu zdrojů, než o hlučnost (i když jumbo-jet taky nechci).
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

z tech co jsi napsal tagan, chief neni spatnej ale tagan je imho lepsi... nebo jeste Enermax Liberty.. ten je s cenou taky kolem 2k
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Tak enermax určitě ne, protože je jenom 400W a já stejně nedostanu rozdíl peněz zpátky, takže radši tagan 430W, kterej je na tom s kvalitou stejně. Stejně furt nevim jestli se vyplatí 120W nabo lepší kvalita (rozdíl mezi taganem a chieftecem :wink: ).
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

Kdybych si měl vybrat mezi tim zmíněným Taganem a Chieftecem, tak beru určitě Tagan. Má lepší hodnoty a obecně je kvalitnější zdroj.

Ale pokud ti nebude vadit cena asi o 100,- víc než jen ten Chiftec tak todle je jasná volba - Tagan 480W.

\\ vadit - respektive, pokud si to dohodneš s CzC :)
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

tak to je přesně to nej. co můžeš udělat :)
tagan 480W=jasná volba :)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

medas píše:tak to je přesně to nej. co můžeš udělat :)
tagan 480W=jasná volba :)
Jak jsem uz psal.. TAGAN 8)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Tak fakt nevim, jsem přečet několik recenzí na chieftec a všechny ho velice pochvalují, navíc počítam do budoucna s nějakym tim diskem (místa není nikdy dost) a má delší a víc kabelů. Takže teď v tom mám ještě větší bordel.
Spíš by mě zajímalo jak moc velkej je rozdíl ty kvality a jestli to stojí za to (jestli je to někdo schopen určit :oops: )

TO Emulgathor: s tou dohodou bych to tak růžově neviděl, už jenom ukecat je na to aby ho vyměnily byll dost velkej problém a bodou to řešit nějakou obezličkou. Taky přimo říkal že si mám vybrat zdroj ve stejný ne nižší hodnotě, takže asi prd z toho.

(Teď ještě aby to vyšlo bez problémů :satisfied: )
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Ty Chieftecy s 3 x 12V sou hodně dobrý po všech stránkách. Ale ber radši 620W, ten rozdíl v ceně je tam už mizivej. Měl sem všechny 3 z tý řady ( 500, 560 a 620W ) a ta poslední je suveréně nejlepší, co se součástek týče, takže se ani moc nezahřívá. Co to znamená je jasný. Ale Tagan je asi lepší značka, Chieftec je podle mě zase nejlepší co se poměru cena/výkon týče.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Z těch co jsi napsal samozřejmě Tagana, ale připlatil bych si za Energmax Liberty 500W. :wink: Je cca o 500Kč dražší než ten Chieftec. Ale myslím, že to za ty peníze stojí. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

wector píše:Ty Chieftecy s 3 x 12V sou hodně dobrý po všech stránkách. Ale ber radši 620W, ten rozdíl v ceně je tam už mizivej. Měl sem všechny 3 z tý řady ( 500, 560 a 620W ) a ta poslední je suveréně nejlepší, co se součástek týče, takže se ani moc nezahřívá. Co to znamená je jasný. Ale Tagan je asi lepší značka, Chieftec je podle mě zase nejlepší co se poměru cena/výkon týče.
Když jsi je měl mohl bych se zeptat jak jsou na tom s hlučností (hlavně ta 560W, jak už jsem psal nevim jak bych to dohodl, ale pokusim se), protože jsem četl názor tady na fóru ohledně tý 620, že je to děsnej řvoun, ale v žádný recenzi se o tom nezmiňují (teda pouze u 500, na jinej jsem recenzi nenašel).
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Už sem to o tý hlučnosti psal jednou - kdo nemá disk v Silentmaxu atp, toho hlučnost zdroje nemusí zajímat, protože tak jako tak mu ho disk přeřve - to platí pro všechny alespoň trochu slušnější zdroje od Fortronů 350W nahoru... I tak sou ty Chieftecy v pohodě, 620W logicky tižší, protože má velkou rezervu, tudíž nehřeje a proto se větrák točí méně.
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Takže jsem se nakonec rozhodl pro ten Chieftec, kvůli vyššímu výkonu a taky množství pozitivních recenzí.
S hlukem je na tom dobře, nějaký vyložený hluk neslyším, jen mě zprvu zarazilo pískání, které se, ale velmi záhy vysvětlilo: jednalo se o větrák který byl připojený na speciální teplotně regulované větvi a sám měl vlastní teplotní regulaci, teď už je to v poho.
Takže celkový dojem je zatím výborný.
Děkuju všem za rady (i když jsem je moc neuposlechl :oops: )
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

off píše:Takže jsem se nakonec rozhodl pro ten Chieftec, kvůli vyššímu výkonu a taky množství pozitivních recenzí.
S hlukem je na tom dobře, nějaký vyložený hluk neslyším, jen mě zprvu zarazilo pískání, které se, ale velmi záhy vysvětlilo: jednalo se o větrák který byl připojený na speciální teplotně regulované větvi a sám měl vlastní teplotní regulaci, teď už je to v poho.
Takže celkový dojem je zatím výborný.
Děkuju všem za rady (i když jsem je moc neuposlechl :oops: )
Udelal si dobře! mám ten 620w a nemohu si stěžovat.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“