hluk jak hovado
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- n0zZle12
- Začátečník

hluk jak hovado
mam desku msi k8n neo3-f, je na nej aktivny chladic taky maly ale huci to strasne, v poslednej dobe to zacalo mat nepravidelny hluk, najprv tak hlboko potom vysoko jak keby mi tu lietali lietadla
a odvtedy je PC nestabilne sekne sa, ale ze pol minuty to ide alebo sa resetne... chcem si tam kupit nejaky iny chladic najradsej pasiv a nejake 120mm vetraky dopredu a dozadu skrine aby tam bol prietok vzduchu.. neviem aku to ma teplotu bo speedfan nepodporuje moju dosku ale CPUcool ukazuje taku istu teplotu okolo 70 stupnov bezne 66
s tym treba uz neco robit... este k tomu mam boxovy chladic na amd althlon 64 3000+, (tam chcem dat arctic cooling freezer) a hlucknu grafiku inno3D chip nividia 6500... (s tym nic) a vysledok je taky ze cele PC huci az sa to neda pocuvat a musim mat nahlas hudbu alebo sluchatka 
MB: MSI K8N Neo3-F + pasivny chladic North Bridgu NB47J + vetrak na ofukovanie CPU: AMD Athlon 64 3000+ s754 (Venice) + AC Freezer 64Pro RAM: 512MB DD400MHz PC3200 VGA: MSI ATI x1650pro HDD: Maxtor 6L160M0 160GB ZDROJ: 350W ALLIED MYS: Razer Copperhead 2000 DPI Tempest Blue PODLOZKA: Everglide Titan Gaming Mat MONITOR: Philips 107E CRT 17"
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Ta teplota 70 stupňů je opravdu pekelná, ale to že větráček mění zvuk je asi způsobeno změnou rychlosti otáčení a to vypadá jako kdyby kolísalo napětí, tudíž by to mohlo být zdrojem? Jakou máš zančku? A jak dlouho máš PC? Pokud je to EC nebo jiný "noname" tak nemůžeme vyloučit chybu zdroje.
Chtělo by to nějaký Fortron, klidně 300W. Stojí tak 600,- s DPH. Jinak ty věráky taky vyměň, vyplatí se to. Pro bezpečnost komponent.
Chtělo by to nějaký Fortron, klidně 300W. Stojí tak 600,- s DPH. Jinak ty věráky taky vyměň, vyplatí se to. Pro bezpečnost komponent.
- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: hluk jak hovado
tohle mi v posledni dopbe zacal delat smejd na k8n neo4 , schvalne se na ten vetrak koukej kkdyz huci a uvidis problemn0zZle12 píše:.. lietadlaa odvtedy je PC nestabilne sekne sa, ale ze pol minuty to ide alebo sa resetne...
//
nn, me dela to same a mam Enermax Liberty, takze ja muzu zdroj vyloucitEmulgathor píše:větráček mění zvuk je asi způsobeno změnou rychlosti otáčení a to vypadá jako kdyby kolísalo napětí, tudíž by to mohlo být zdrojem?
- DAveDOG
- Mírně pokročilý

- n0zZle12
- Začátečník

huh
zdroj je znacka ANS, ale nebude to tym vude to predlzovackou! lebo ona ma 5 zasuviek a ked tam zapnem vsetko co potrebuje komp a zapnem ho tak to blbne... a niekedy sa stane ze ked ju zapnem tak vyhodim poistky ale ked som dal napajanie monitora do inej predlzovacky, vsetko ide v pohode takze na 95% to bude predlzovackou
MB: MSI K8N Neo3-F + pasivny chladic North Bridgu NB47J + vetrak na ofukovanie CPU: AMD Athlon 64 3000+ s754 (Venice) + AC Freezer 64Pro RAM: 512MB DD400MHz PC3200 VGA: MSI ATI x1650pro HDD: Maxtor 6L160M0 160GB ZDROJ: 350W ALLIED MYS: Razer Copperhead 2000 DPI Tempest Blue PODLOZKA: Everglide Titan Gaming Mat MONITOR: Philips 107E CRT 17"
- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
presne tak.. ja mam desku asus a8n-e a koupil sem si pasiv rovnou s ni, protoze co jsem si precetl v diskuzich o tom vetracku na cipsetu... dokonce jsem mu dal i sanci, ale byl hlucny uz ze zacatku (sotva jsem vsechno zapojil a spustil pc, tak jsem si poslechl, jak nam ten vetracek pekne rve a hned to zase rozebralDAveDOG píše:Tydle malý větráčky na chipsety jdou většinou brzy do pekel, takže je lepší je vyměnit za nějakej pořádnej pasiv ( pokud se vleze mezi ostatní součástky nebo chladič CPU) a nebo prostě sehnat jinej aktinvní.
ten pasiv je tento primecooler a teplota mi malokdy preleze 40°C, takze naprosta spokojenost..
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

2ninjin_cz: Vzal bych pasiv, teda pokud se ti tam vleze. Třeba já ho tam mět nemožu kvůli GK. Jo hold X1800XL je moc dlouhá na pasiv.
2Emulgathor: Hmm, 70°C je dost, ale mě jede na Gigabyte KNF-9 chipset nForce 4 prakticky celý bez zastávky rok s Athlonem 3200+@2.6Ghz při teplotě chipsetu 80°C, ale nezdá se, že by mu to vadilo.
Vše zatím šlape na 100%.
2Emulgathor: Hmm, 70°C je dost, ale mě jede na Gigabyte KNF-9 chipset nForce 4 prakticky celý bez zastávky rok s Athlonem 3200+@2.6Ghz při teplotě chipsetu 80°C, ale nezdá se, že by mu to vadilo.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

Neříkám, že nemusí jet v pohodě, ale že je to prostě pekelná teplota. Já osobně bych si to nedovolil už kvůli soucitu s chipsetem. Taky jde o to jestli je v pořádku teplotní čidlo...Mr. Dirk píše:2Emulgathor: Hmm, 70°C je dost, ale mě jede na Gigabyte KNF-9 chipset nForce 4 prakticky celý bez zastávky rok s Athlonem 3200+@2.6Ghz při teplotě chipsetu 80°C, ale nezdá se, že by mu to vadilo.Vše zatím šlape na 100%.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Měřil sem to na povrchu chipsetu, takže vevnitř bude asi víc...
No uvídíme za jak dlouho to shoří.
No uvídíme za jak dlouho to shoří.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

A jedou v pohodě i několik let.Bubikk píše:no rika se ze kolem 55° uz na nForce 4 blbnou disky, ale na Gigabytech to ma normalne 70°++ tak nevim
Myslím, že toto téma je již uzavřené. Rada: Pokud se tam vleze pasiv tak ho tam dej, pokud ne tak nějaký nízký aktiv.
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mno jo, to potom zamrzi, ja sem za ten pasiv docela rad.. i kdyz ted zase zacina bejt slyset boxovanej chladic na cpu a grafika taky neni zrovna nejtissi, tak se pomalu poohlizim po nejakejch lepsich chladicich.. to uz je ale ot, takze ..Mr. Dirk píše:2ninjin_cz: Vzal bych pasiv, teda pokud se ti tam vleze. Třeba já ho tam mět nemožu kvůli GK. Jo hold X1800XL je moc dlouhá na pasiv.