Jaky zdroj ?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
pilarius
Začátečník
Začátečník

Jaky zdroj ?

Příspěvek od pilarius »

Dobry den, potreboval bych pomoci s vyberem zdroje k me sestave.
Je to Core2Duo + Ninja Plus, 2x1GB Corsair 800Mhz pameti, P5W DH DL, HDD: 2xIDE (20GB WD, 120GB Samsung) 1xSATA2 WD 2500KS, DVDRW Teac, GF LeadTek 7300GT 256MB DDR2 s pasivem (tam prijde jeste vetracek).
Puvodne jsem mel objednan Seasonic S12 500W, ale bohuzel ho nejsou nejak schopni dodat :( . Zatim to krmi od nich zapujceny Fortron 350W, ale je to bez OC. Chtel bych silnejsi zdroj, protoze s prichodem UT2007 bych si rad koupil nejakou highendovou GK s DX10, abych si poradne zahral. Na me prozatimni hrani 7300GT bohate staci :) .
O hluk mi jde az po spolehlivosti a schopnosti dobreho vetrani case.
Zatim bych bral asi Enermaxe 500W, ale na Enermaxe mi z okoli posledni dobou nechodi moc dobrych referenci.

Poradte prosim :) . Aby to bylo cenou maximalne nekde u toho S12 500W.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

S12 je super zdroj jeden z nejlepsich
enermax je ale taky dobry, rekl bych ze cca jako ten seasonic
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

No pokud teda nemůžeš mít ten Seasonic a v Enermax nemáš důvěru, tak bych ti doporučil buď Tagan nebo Chill. Já osobně bych bral Tagan - obě 12V větve 20A je dost slušný, jenom tou účinností nedosauje kvalit Seasonicu a Enermaxe, který maj 80% - má 75%, ale to je detailíček.
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Emulgathor píše:No pokud teda nemůžeš mít ten Seasonic a v Enermax nemáš důvěru, tak bych ti doporučil buď Tagan nebo Chill. Já osobně bych bral Tagan - obě 12V větve 20A je dost slušný, jenom tou účinností nedosauje kvalit Seasonicu a Enermaxe, který maj 80% - má 75%, ale to je detailíček.
To nemyslíš vážně.?:o Právě teď se ho zbavuju !!! Už nikdy více.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Chill opravdu ne. Podle mě není špatný ještě Chieftec, ale Enermax bude lepší.
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaky zdroj ?

Příspěvek od Radim Štěpanec »

pilarius píše:Dobry den, potreboval bych pomoci s vyberem zdroje k me sestave.
Je to Core2Duo + Ninja Plus, 2x1GB Corsair 800Mhz pameti, P5W DH DL, HDD: 2xIDE (20GB WD, 120GB Samsung) 1xSATA2 WD 2500KS, DVDRW Teac, GF LeadTek 7300GT 256MB DDR2 s pasivem (tam prijde jeste vetracek).
Puvodne jsem mel objednan Seasonic S12 500W, ale bohuzel ho nejsou nejak schopni dodat :( . Zatim to krmi od nich zapujceny Fortron 350W, ale je to bez OC. Chtel bych silnejsi zdroj, protoze s prichodem UT2007 bych si rad koupil nejakou highendovou GK s DX10, abych si poradne zahral. Na me prozatimni hrani 7300GT bohate staci :) .
O hluk mi jde az po spolehlivosti a schopnosti dobreho vetrani case.
Zatim bych bral asi Enermaxe 500W, ale na Enermaxe mi z okoli posledni dobou nechodi moc dobrych referenci.

Poradte prosim :) . Aby to bylo cenou maximalne nekde u toho S12 500W.
Myslím, že stejnou službu zvládne i seasonic 430W, vůbec bych se ho nebál
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Chill je kvalitní výrobce zdrojů, to že s ním má problém jeden user z tisíce, neznamená opak. Kvalit Enermaxů a Seasoniců nedosahuje, ale jinak je výborný.
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Emulgathor píše:Chill je kvalitní výrobce zdrojů, to že s ním má problém jeden user z tisíce, neznamená opak. Kvalit Enermaxů a Seasoniců nedosahuje, ale jinak je výborný.
A to, že uvádí, že má 2 12V větve a ve skutečnosti má jen jednu a odpojené aktivní pfc (jak jinak než inzerované) ti připadne normální ??????
Taky ho mám a nestěžuju si, ale v pondělí se vrací zpátky a bude jinej zdroj.
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

off píše:A to, že uvádí, že má 2 12V větve a ve skutečnosti má jen jednu a odpojené aktivní pfc (jak jinak než inzerované) ti připadne normální ??????
Neříkám, že je to normální, to bych byl sám proti sobě, nemyslíš? Říkám, že Chill je kvalitnější výrobce zdrojů než napříkald zmíněný Chieftec. A tak to prostě je.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Je na každém, jestli se rozhodne koupit zdroj od firmy s takovými hroznými praktikami ... já bych do něj nešel

http://www.svethardware.cz/art_doc-03C2 ... 039D2.html

Jeden zdroj z milionu, na SHW je to druhý Chill zdroj, který odešel. Navíc, že si dovolí odpojit část zdroje a popis nezmění, to je vrchol ...
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Emulgathor píše:
off píše:A to, že uvádí, že má 2 12V větve a ve skutečnosti má jen jednu a odpojené aktivní pfc (jak jinak než inzerované) ti připadne normální ??????
Neříkám, že je to normální, to bych byl sám proti sobě, nemyslíš? Říkám, že Chill je kvalitnější výrobce zdrojů než napříkald zmíněný Chieftec. A tak to prostě je.
a tak to proste neni :-D nevim podle ceho soudis ale chill ma hodne chatrnou reputaci viz treba zminovany SHW. Ja bych si ho nekoupil v zadnem pripade..

Jinak co bych doporucil, pokud mas min penez tak bud Fortrona ci Chiefteca a pokud vic tak Seasonic,Colemaster,Enermax liberty apd. a souhlasim s radimem staci klidne i 430w
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

No ten Seasonic mam uz zaplaceny, takze cokoliv v jeho cene, nebo mene...ale muzu i priplatit...
Nechci to moc predimenzovat, ale zase to chci mit bezproblemove i s OC a nejakou DX10 highendovou grafarnou.
Nevim, jestli kdyz nejak nemuzou sehnat 500W S12, tak sezenou 430W...tot otazka, musel bych se zeptat.

Nejake konkretni modely ?
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

pilarius píše:No ten Seasonic mam uz zaplaceny, takze cokoliv v jeho cene, nebo mene...ale muzu i priplatit...
Nechci to moc predimenzovat, ale zase to chci mit bezproblemove i s OC a nejakou DX10 highendovou grafarnou.
Nevim, jestli kdyz nejak nemuzou sehnat 500W S12, tak sezenou 430W...tot otazka, musel bych se zeptat.

Nejake konkretni modely ?
sel bych do tohodle
http://www.jscomputers.cz/Antec_Neo_Pow ... 15832.html
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Jak to tak zatim vidim a procitam testy, tak to zatim vypada ze pockam, jestli preci jen nedojde a kdyztak bych vybiral mezi silnejsim Fortronem (cena/co za ni + uz ted tu jeden je a jsem s nim docela spokojen az na to, ze mu v zadu silne modre sviti vypinac :lol: ).
fr33k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fr33k »

Omlouvam se, prehledl jsem se, puvodni prispevek nepatri do tohoto threadu.
Caderom (pode mnou): diky za info.
Naposledy upravil(a) fr33k dne sob 16. zář 2006, 22:21, celkem upraveno 2 x.
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

//
Naposledy upravil(a) Caderom dne sob 16. zář 2006, 23:54, celkem upraveno 1 x.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Emulgathor píše:Říkám, že Chill je kvalitnější výrobce zdrojů než napříkald zmíněný Chieftec. A tak to prostě je.
Chill je takovej smejd ze za tu cenu to snad nemysli vazne..EC si nehraje na high end a stoji par supu ..ale Chill?Kua dyk 500W je o 300Kc drazsi nez Enermax Liberty OMG!!!!
Mac...
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nechávám na každém ať si kvalitu Chillu posoudí sám, já s ním mám dobré zkušenosti a celkově je pro mě mnohem lepší než zmíněný Chieftec. Momentálně mám doma dva Fortrony a myslím, že to je jedna z nejrozumějších možností. Poměr cena/výkon je výborný, ale kvalitou na Seasonic nebo Enermax pochopitelně nemá.

Zajímavý je také ten tagan, co jsem postoval na začátku. Výběr je na tobě.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Tak me vysvetli proc je smejdskej Chill,drazsi o 300kc nez Liberty?...krumpl sestavenej z nekvalitnich soucastek..mrknete na CC uz je stahujou z prodeje..
Mac...
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

godlike píše:Tak me vysvetli proc je smejdskej Chill,drazsi o 300kc nez Liberty?...krumpl sestavenej z nekvalitnich soucastek..mrknete na CC uz je stahujou z prodeje..
Už jsem napsal, že je na každém zvlášť, co si myslí o Chill, já s ním problémy neměl a nevidím důvod proč bych ti měl já něco vysvětlovat. Zbytečně tady flamuješ o ničem.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“