Ahojte, zkousel jsem hledat, ale nikde jsem nenasel odpoved tak se zeptam. Mam desku MS-6199VA a chtel bych do nej dat procesor Celeron 633MHz (FSB 66 MHz nasobic vychazi na 9,5) Podle kompatibility
procesoru deska umi i PIII Coppermine na 1GHz, ale pisou tam spis jenom PIII a PII nez ty "nove" celaky. myslite ze to pujde? Jinak ten Celak ja na Soc 370 + FCPGA redukce, takze by to ve slotu bezet mohlo... diky za info, zkusenosti
MS-6199VA + Celeron 633MHz?
Moderátor: Eddward
- Lisak1980
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- yes
- Černá karta
-
- Lisak1980
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no ale jde o to, aby to melo ten nasobic ne? sice podle specifikaci umi 1GHz coz je nasobic 10, ale u zadneho procesoru tam neni nasobic 9,5 coz ma ten celak... o to mi jdeyes píše:pokud umi piii coppermine, umi i celer automaticky (az tualatin treba nemusi...)
no nejdriv se musim taky podivat na toto:
Note: For Intel® Coppermine® CPU support, please check first if your mainboard have a blue sticker with the letter "C" located in the I/O chip, if yes, that means your system could support Intel® Coppermine® CPU. (The Winbond I/O chip is located near the Serial Port)
- Wilik
- Administrátor
Vsechny procesory Pentium2 a 3, vc. od nich odvozenych Celeronu jsou zamcene, tj. maji svuj na pevno stanoveny nasobic a je uplne jedno co je na desce v BIOSu nastavene. Tzn. jedina starost je podpora daneho typu (typ jadra Coppermine / Tualatin) a prislusne FSB (66 / 100 / 133 MHz). Nic vic neni treba.