Rozdeleni HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Rozdeleni HDD

Příspěvek od Lucky007 »

Caute,chtel bych vas poprosit o radu jak rozdelit HDD. Koupil jsem si 250GB.
V partition magicu jsem dal 20GB jako primarni oddil s default velikosti clusteru.Napsalo mi to tato partition presahuje 1024 hranici cylindru a nesmi byt bootovatelna.Co s tim?Jinak jsem pak zbytek rozdelil takto: cca 110 GB jako logickou a cca 110 jako druhou logickou.Je to tak spravne?Jinak ty logicke jsou jako extended(rozsirene).To nevim co znamena.Moc diky za rady.
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

byt tebou si udelam primarni oddil vetsi, nekde jsem cetl, ze kdyz bys ho pak zaplnil (programy atp.) a instaloval pak dal na jiny oddil tak musi hlava o to vic jezdit.. ale mozna placam kraviny, nepamatuju si to doslova (a taky sem ted vstal ;) )..

mno a k tomu problemu, zkus pouzit neco jineho nez partition magic (osobne jsem na to neslysel zrovna chvalu) :) .. ja napriklad pouzivam acronis disk director suite a vrele doporucuju
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zkus to rozdelit znovu, já to vždy dělam s PM a v pohode:)
Proste to dej znova do kupy a pak zase rozdel na ten system tech 20-30GB stačí.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Deerro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deerro »

no disk si mozes rozdelit priamo v OS .... start-nastavenia-ovladaci panel-nastroje pre spravu-sprava pocitaca-uloziste....a tam sa uz pohras ... ale musis byt tusim prihlaseny ako administrator ... inak odporucam mat jednu primarnu oblast a jednu rozsirenu oblast na ktorej si potom vytvoris logicke jednotky....
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

Dzin píše:Zkus to rozdelit znovu, já to vždy dělam s PM a v pohode:)
Tak asi zalezi na tom, co s tim PM vlastne delas.. vim ze uz na nej nekolik mych znamych nadavalo, ze jim PM jebl disk..

konkretne u jednoho si vzpomenu, ze pri zmene velikosti oddilu mu ten zvetsovany oddil prekrizil pres druhy a tak "zvysil" kapacitu disku.. :) a hlavne to pry neslo nejak opravit, takze musel smazat tabulku oddilu a zacit odznova..

ja se radsi drzim softu, ktery uz mam provereny, ze mi s disky neudela psi kusy ;)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

ninjin_cz píše:
Dzin píše:Zkus to rozdelit znovu, já to vždy dělam s PM a v pohode:)
Tak asi zalezi na tom, co s tim PM vlastne delas.. vim ze uz na nej nekolik mych znamych nadavalo, ze jim PM jebl disk..

konkretne u jednoho si vzpomenu, ze pri zmene velikosti oddilu mu ten zvetsovany oddil prekrizil pres druhy a tak "zvysil" kapacitu disku.. :) a hlavne to pry neslo nejak opravit, takze musel smazat tabulku oddilu a zacit odznova..

ja se radsi drzim softu, ktery uz mam provereny, ze mi s disky neudela psi kusy ;)
No ono je duležity vedet co delat a jak to delat a taky treba nezapomenout defragmentovat Hdd pred rozdelenim atd.
Za sebe muzu řict že PM je u me jendička:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

Dzin píše:
ninjin_cz píše:Tak asi zalezi na tom, co s tim PM vlastne delas.. vim ze uz na nej nekolik mych znamych nadavalo, ze jim PM jebl disk..

No ono je duležity vedet co delat a jak to delat a taky treba nezapomenout defragmentovat Hdd pred rozdelenim atd.
Za sebe muzu řict že PM je u me jendička:)
no je mi to jasny, ale troufnu si tvrdit ze zrovna tenhle kamarad neni nezkuseny, co se pocitacu obecne tyce ;) je mozny ze to byla nejaka starsi bugla verze, protoze uz je to nejakej cas zpatky... anebo proste jen nahoda no.. :)
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

rozdel to rovno pri instalacii winxp jednoduche a rychle ...
na system staci aj 5GB ale tu ti vojde len system a par malickosti... ja som doteraz pouzival particiu o velkosti 10GB od kedy mam 320ku disk tak mam particiu o velkosti 20GB uplne dostacujuce ale zalezi co na tej systemovej paticii chces mat ja tam hry neinstalujem len OS ovladace programy
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Alesh
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alesh »

no na system sem mel taky 5G, ale jaksi porad rostl (asi aktualizace) a najednou mi nestaci ani 10G, skoro plne, hry a ostatek co neni dulezite mam na druhem oddilu. mam jen 40G a chcu udelat fintu, ze si koupim pci sata radic a 7200.10 320G sata a tu 40G formatnu a bude systemak a zbytek bude na te 320G, jen doufam ze mi to deska a zdroj(320w toptech) zvladnou, 320G pak pude za rok do noveho compu
Dell Latitude D810(irl) a skladacka par let stara,ale prezila sem 3tydenni transport postou CR->IRL Soltek75FRV, AMD XP1,5Ghz, 256MB333Mhz + 512MB400Mhz, Ati9000PRO, 40GB Samsung SP4002H, 5.1Live, RW-LG GSA 4163B + ROM Toshiba M1712,AOC17Klr zmena na LCD Acer L1717 (prodano v irl)
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

tak neviem no ja som zatial viac ako 6,5GB na system nepotreboval... ale 10GB je uz fakt malo tych 20GB je si myslim uplne dostacujucich :-D teda zatial
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Tak jsem to rozdelil v tom Acronisu a facha jak ma.Vsem moc dekuju za rady.Jen by me jeste zajimala ta hlaska z PartitionMagicu.Co znamenala.
Jarda32
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jarda32 »

Já mám v plánu koupit 250 GB disk s tím, že cca 20-30 GB by byl 1. partition na systém (+antivir, firewall...) a 2. na Program Files, Dokumenty, MP3...
Zajímalo by mě:
jestli to disku nebude moc vadit (jestli nebude moc namáhaný při hledání dat)
pokud bych musel někdy úplně přeinstalovat XP, jestli mi instalace nevymaže data z 2. partition (podle mě je to hloupost :) )
zda bude možné administrátorské dokumenty (budou na 2 p.) po případné reinstalaci opět používat (podle mě by to neměl být problém - převzal bych vlastnictví)

Nebo nemám disk dělit vůbec ? Moje současné disky dělené nejsou.
Emulgathor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Emulgathor »

No pokud máte rozdělený disk napříkald na 10GB +240GB (jenom pro příkald jsem zvolil 250GB disk) tak je to docela velká chyba. Pokud máte například tu 240GB část zaplněnou na řekněme 160GB a chystáte se nainstalovat novou hru, tak se insteluje áááž nakonec a to moc neurychlí práci s diskem - samozřejmě pomocí pokročilejšího softu než je windowsovký defragment disku můžete dané soubory hodit dopředu, ale porč to takhle komplikovat. Já osobně mám u starého kompu rozděleno na 7GB systém + drobnej soft a 30GB část na hry a větší soft, jako je Pinnacle atd. Pak mám další 160GB disk na data. U novýho kompu mám 250Gb disk rozdělenej na 50GB část na OS a hry a soft a 200GB část na data. Jak jednoduchý :)

Jinak osobně používám Norton Particion magic a neměl jsem s ním komplikace. Možná jednou, ale spíš mojí chybou.
Jarda32
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jarda32 »

Já používám O&O Defrag, tak to by mělo být v pohodě.
Jde mi o to, že když by byl problém s windows a musely by se komplet přeinstalovat, jestli je to lepší, když je disk dělený, nebo ne.
O rychlost disku mi až tak moc nejde, jde mi spíš o to, jestli se nezkracuje životnost disku.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“