Rozdeleni HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Lucky007
- Začátečník

-
Rozdeleni HDD
Caute,chtel bych vas poprosit o radu jak rozdelit HDD. Koupil jsem si 250GB.
V partition magicu jsem dal 20GB jako primarni oddil s default velikosti clusteru.Napsalo mi to tato partition presahuje 1024 hranici cylindru a nesmi byt bootovatelna.Co s tim?Jinak jsem pak zbytek rozdelil takto: cca 110 GB jako logickou a cca 110 jako druhou logickou.Je to tak spravne?Jinak ty logicke jsou jako extended(rozsirene).To nevim co znamena.Moc diky za rady.
V partition magicu jsem dal 20GB jako primarni oddil s default velikosti clusteru.Napsalo mi to tato partition presahuje 1024 hranici cylindru a nesmi byt bootovatelna.Co s tim?Jinak jsem pak zbytek rozdelil takto: cca 110 GB jako logickou a cca 110 jako druhou logickou.Je to tak spravne?Jinak ty logicke jsou jako extended(rozsirene).To nevim co znamena.Moc diky za rady.
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
byt tebou si udelam primarni oddil vetsi, nekde jsem cetl, ze kdyz bys ho pak zaplnil (programy atp.) a instaloval pak dal na jiny oddil tak musi hlava o to vic jezdit.. ale mozna placam kraviny, nepamatuju si to doslova (a taky sem ted vstal
)..
mno a k tomu problemu, zkus pouzit neco jineho nez partition magic (osobne jsem na to neslysel zrovna chvalu)
.. ja napriklad pouzivam acronis disk director suite a vrele doporucuju
mno a k tomu problemu, zkus pouzit neco jineho nez partition magic (osobne jsem na to neslysel zrovna chvalu)
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Deerro
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no disk si mozes rozdelit priamo v OS .... start-nastavenia-ovladaci panel-nastroje pre spravu-sprava pocitaca-uloziste....a tam sa uz pohras ... ale musis byt tusim prihlaseny ako administrator ... inak odporucam mat jednu primarnu oblast a jednu rozsirenu oblast na ktorej si potom vytvoris logicke jednotky....
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak asi zalezi na tom, co s tim PM vlastne delas.. vim ze uz na nej nekolik mych znamych nadavalo, ze jim PM jebl disk..Dzin píše:Zkus to rozdelit znovu, já to vždy dělam s PM a v pohode:)
Proste to dej znova do kupy a pak zase rozdel na ten system tech 20-30GB stačí.
konkretne u jednoho si vzpomenu, ze pri zmene velikosti oddilu mu ten zvetsovany oddil prekrizil pres druhy a tak "zvysil" kapacitu disku..
ja se radsi drzim softu, ktery uz mam provereny, ze mi s disky neudela psi kusy
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
No ono je duležity vedet co delat a jak to delat a taky treba nezapomenout defragmentovat Hdd pred rozdelenim atd.ninjin_cz píše:Tak asi zalezi na tom, co s tim PM vlastne delas.. vim ze uz na nej nekolik mych znamych nadavalo, ze jim PM jebl disk..Dzin píše:Zkus to rozdelit znovu, já to vždy dělam s PM a v pohode:)
Proste to dej znova do kupy a pak zase rozdel na ten system tech 20-30GB stačí.
konkretne u jednoho si vzpomenu, ze pri zmene velikosti oddilu mu ten zvetsovany oddil prekrizil pres druhy a tak "zvysil" kapacitu disku..a hlavne to pry neslo nejak opravit, takze musel smazat tabulku oddilu a zacit odznova..
Za sebe muzu řict že PM je u me jendička:)
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no je mi to jasny, ale troufnu si tvrdit ze zrovna tenhle kamarad neni nezkuseny, co se pocitacu obecne tyceDzin píše:No ono je duležity vedet co delat a jak to delat a taky treba nezapomenout defragmentovat Hdd pred rozdelenim atd.ninjin_cz píše:Tak asi zalezi na tom, co s tim PM vlastne delas.. vim ze uz na nej nekolik mych znamych nadavalo, ze jim PM jebl disk..
konkretne u jednoho si vzpomenu, ze pri zmene velikosti oddilu mu ten zvetsovany oddil prekrizil pres druhy a tak "zvysil" kapacitu disku..a hlavne to pry neslo nejak opravit, takze musel smazat tabulku oddilu a zacit odznova..
Za sebe muzu řict že PM je u me jendička:)
- matooo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
rozdel to rovno pri instalacii winxp jednoduche a rychle ...
na system staci aj 5GB ale tu ti vojde len system a par malickosti... ja som doteraz pouzival particiu o velkosti 10GB od kedy mam 320ku disk tak mam particiu o velkosti 20GB uplne dostacujuce ale zalezi co na tej systemovej paticii chces mat ja tam hry neinstalujem len OS ovladace programy
na system staci aj 5GB ale tu ti vojde len system a par malickosti... ja som doteraz pouzival particiu o velkosti 10GB od kedy mam 320ku disk tak mam particiu o velkosti 20GB uplne dostacujuce ale zalezi co na tej systemovej paticii chces mat ja tam hry neinstalujem len OS ovladace programy
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
- Alesh
- Nováček

no na system sem mel taky 5G, ale jaksi porad rostl (asi aktualizace) a najednou mi nestaci ani 10G, skoro plne, hry a ostatek co neni dulezite mam na druhem oddilu. mam jen 40G a chcu udelat fintu, ze si koupim pci sata radic a 7200.10 320G sata a tu 40G formatnu a bude systemak a zbytek bude na te 320G, jen doufam ze mi to deska a zdroj(320w toptech) zvladnou, 320G pak pude za rok do noveho compu
Dell Latitude D810(irl) a skladacka par let stara,ale prezila sem 3tydenni transport postou CR->IRL Soltek75FRV, AMD XP1,5Ghz, 256MB333Mhz + 512MB400Mhz, Ati9000PRO, 40GB Samsung SP4002H, 5.1Live, RW-LG GSA 4163B + ROM Toshiba M1712,AOC17Klr zmena na LCD Acer L1717 (prodano v irl)
- matooo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak neviem no ja som zatial viac ako 6,5GB na system nepotreboval... ale 10GB je uz fakt malo tych 20GB je si myslim uplne dostacujucich
teda zatial
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
- Lucky007
- Začátečník

-
- Jarda32
- Začátečník

Já mám v plánu koupit 250 GB disk s tím, že cca 20-30 GB by byl 1. partition na systém (+antivir, firewall...) a 2. na Program Files, Dokumenty, MP3...
Zajímalo by mě:
jestli to disku nebude moc vadit (jestli nebude moc namáhaný při hledání dat)
pokud bych musel někdy úplně přeinstalovat XP, jestli mi instalace nevymaže data z 2. partition (podle mě je to hloupost
)
zda bude možné administrátorské dokumenty (budou na 2 p.) po případné reinstalaci opět používat (podle mě by to neměl být problém - převzal bych vlastnictví)
Nebo nemám disk dělit vůbec ? Moje současné disky dělené nejsou.
Zajímalo by mě:
jestli to disku nebude moc vadit (jestli nebude moc namáhaný při hledání dat)
pokud bych musel někdy úplně přeinstalovat XP, jestli mi instalace nevymaže data z 2. partition (podle mě je to hloupost
zda bude možné administrátorské dokumenty (budou na 2 p.) po případné reinstalaci opět používat (podle mě by to neměl být problém - převzal bych vlastnictví)
Nebo nemám disk dělit vůbec ? Moje současné disky dělené nejsou.
- Emulgathor
- Mírně pokročilý

No pokud máte rozdělený disk napříkald na 10GB +240GB (jenom pro příkald jsem zvolil 250GB disk) tak je to docela velká chyba. Pokud máte například tu 240GB část zaplněnou na řekněme 160GB a chystáte se nainstalovat novou hru, tak se insteluje áááž nakonec a to moc neurychlí práci s diskem - samozřejmě pomocí pokročilejšího softu než je windowsovký defragment disku můžete dané soubory hodit dopředu, ale porč to takhle komplikovat. Já osobně mám u starého kompu rozděleno na 7GB systém + drobnej soft a 30GB část na hry a větší soft, jako je Pinnacle atd. Pak mám další 160GB disk na data. U novýho kompu mám 250Gb disk rozdělenej na 50GB část na OS a hry a soft a 200GB část na data. Jak jednoduchý 
Jinak osobně používám Norton Particion magic a neměl jsem s ním komplikace. Možná jednou, ale spíš mojí chybou.
Jinak osobně používám Norton Particion magic a neměl jsem s ním komplikace. Možná jednou, ale spíš mojí chybou.
- Jarda32
- Začátečník