Core 2 Quadro - další AMD drtič..

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

No DC se mi na stole střídaj poslední tak 4 měsíce, takže zkušenost nemám několik denní, takže zase špatně, už dávno ne pouze uživatel SC Athlona ;-) A zefektivnění normální práce je tam nimimální ( hlavně sem nepleť profesionály, to je jiná sorta s jinými požadavky, dva monitory atp. ), já tu řeším domácí nasazení.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no.. docela me bavi, jak me vsichni ze zacatku stirali.. to to muselo trvat 8 stranek, nez se konecne debata zacina obracet ktomu, ze QC proste dnes nema vyuziti..? ..zajimavy, jak nektery lidi najednou jedou s proudem.. (to nechci konkretizovat.. je to mysleno obecne..)
..proste nikdo tady nikdy netvrdil, ze je to nesmyslny CPU.. porad dokola jen rikam, ze je to dneska naprosta zbytecnost, ktera najde vyuziti az casem.. muze za to hlavne SW stranka..
..to samy s tim Applem.. proste hromada reci, ktery jsou podlozeny vylozene drbama.. ale to je jedno.. tohle bylo OT a uz na to kaslu..
btw: priznavam, ze MacOS je vzhledem k RAM nekompromisni.. :(
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Maxtor píše:..no.. docela me bavi, jak me vsichni ze zacatku stirali.. to to muselo trvat 8 stranek, nez se konecne debata zacina obracet ktomu, ze QC proste dnes nema vyuziti..? ..zajimavy, jak nektery lidi najednou jedou s proudem.. (to nechci konkretizovat.. je to mysleno obecne..)
OT: To jako bylo mířeno na mě osobně? Sry, ale nazačátku sem neměl potřebu ani do tohohle threadu lízt, stačilo se podívat na název a autora, aby bylo jasný, že to bude samý "AMD je v prd*li, ty blbej teeageře" atp, tzn. co se tu dělo mě radši ani nezajímá, obmítám si číst první stránky těhle threadů, páč vim, jak vypadají, pokaždé je to jako přes kopírák. Takže asi tak ;)
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

AD OT - filmy i procesory
Klasická definice pro to co je normální (nikoliv kvalitní):

Normu určuje většina!
(dnes jsou to tedy single core, cokoliv jiného je nenormální) :D

Já ten 1% film neviděl a 1% muziku neslyšel (možná jo, ale nechci se vracet a hledat o koho a co jde)
Jinak třeba chápání kvalitního sexu u nekrofilního zoofila = představa mrtvého krtečka.
Ostatní lidé chápou kvalitní sex zcela jinak...

Prostě až DC nebo MC bude mít většina lidí, tak to bude znamenat že je to v "normě" a potřebné i podporované.

Dnes tomu tak není - rozhodně ne u home userů, tak i většina z místních co briskně přešli na DC (jakékoliv), to neudělali z důvodu potřeby či nutnosti ale jen z posedlosti svým počítačem a potřeby vlastnit to teoreticky "výkonější", mít vyšší výsledek v 3D Marku06 ale reálně mají Oblivion stejně rychlý jako na pořádném SC
:-D

P E A C E
lisum
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lisum »

Maxtor píše: btw: priznavam, ze MacOS je vzhledem k RAM nekompromisni.. :(
Myslim si ze fakt ne nejak tragicky...nesrovnaval bych to s xp ktery sou praveky, ale pockej na visty, to bude jeste nekompromisnejsi
end of ot
lyndon platform › p4 521 (2.8@4.1), thermalright XP-120; 2x1024 ocz ddr2 pc2-5400 gold dual channel (667@736); p5ld2-deluxe, 2x250GB hitachi t7k250 sataII, nec nd-3540a, sony g520 21" 1600x1200 trinitron, logitech mx510, zippy wk-711, nexus ® breeze;;
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

fanik píše:Dnes tomu tak není - rozhodně ne u home userů, tak i většina z místních co briskně přešli na DC (jakékoliv), to neudělali z důvodu potřeby či nutnosti ale jen z posedlosti svým počítačem a potřeby vlastnit to teoreticky "výkonější", mít vyšší výsledek v 3D Marku06 ale reálně mají Oblivion stejně rychlý jako na pořádném SC
No ty vole, ty jsi fakt zatvrzelel Athlonař (či Opteronař). :? O čem to tady mluvíš, že někdo přešel z módy? Jak jsem již napsal o pár příspěvků výše - kdybys pracoval přes rok na dualcore, pak po přechodu na singlecore by se ti zdála práce pomalejší. Věř mi.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Lukke píše:
fanik píše:Dnes tomu tak není - rozhodně ne u home userů, tak i většina z místních co briskně přešli na DC (jakékoliv), to neudělali z důvodu potřeby či nutnosti ale jen z posedlosti svým počítačem a potřeby vlastnit to teoreticky "výkonější", mít vyšší výsledek v 3D Marku06 ale reálně mají Oblivion stejně rychlý jako na pořádném SC
No ty vole, ty jsi fakt zatvrzelel Athlonař (či Opteronař). :? O čem to tady mluvíš, že někdo přešel z módy? Jak jsem již napsal o pár příspěvků výše - kdybys pracoval přes rok na dualcore, pak po přechodu na singlecore by se ti zdála práce pomalejší. Věř mi.
lool mám v práci 2 počítače s tím cpu co máš ty v popise - úžasná vymoženost hehe, nikdo na nich nechce dělat, tak je ted jeden na recepci a druhej v balikárně =) ...jsou tak úžasně rychlé a spolehlivé

BTW athlonař opteronař - mimochodem jsou i dvoujádrové athlony a opterony, takže jsem tu narážku nějak nepochopil =)
Jinak jsem si nevšiml že bych v tom příspěvku výše zmiňoval at už Intel či AMD a na jednu či druhou značku házel špínu :D
Doma mám 3 počítače - 2xSC a 1xDC a rozhodně nejsem u vytržení z nějakého ultra brutálního výkonu DC nemluvě o tom že vezmu-li jedno jádro jako 100% výkonu, tak u dvoujadrového 200% nevidím ani omylem, nevidím ani 130%

takže prostě jednoduše .:lol:.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

wector píše:OT: To jako bylo mířeno na mě osobně? Sry, ale nazačátku sem neměl potřebu ani do tohohle threadu lízt, stačilo se podívat na název a autora, aby bylo jasný, že to bude samý "AMD je v prd*li, ty blbej teeageře" atp, tzn. co se tu dělo mě radši ani nezajímá, obmítám si číst první stránky těhle threadů, páč vim, jak vypadají, pokaždé je to jako přes kopírák. Takže asi tak ;)
..no dyt jsem psal, ze to nechci na nikoho smerovat.. samozrejme, ze to v tvojem pripade neplati.. myslel jsem to spise jako obrat cele diskuse..
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Faníku, přestaň flamovat a plácat podobné pohádky, na tvůj příspěvek nemá smysl dále reagovat. Prostě jsi uživatel, co surfuje po netu a čte maily, občas si zahraje nějakou hru. Kdybys vytěžoval PC opravdu naplno (a nebudu to teď rozepisovat), úsudek by sis udělal zajisté sám. Mimochodem tvoje poznámka, že někoho urážím nebo "házím na něco špínu" je totálně zcestná, přečti si mé předchozí příspěvky prosím ještě jednou. Víš, co je totiž nejhorší... :roll:
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

jejda teenager... =)

no comment :D

jen dotaz, kde jsem napsal že někoho urážíš? :D
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Lukke bohuzial je to tak ...vacsinou si ludia kupuju C2D len kvoli tomu ze uz nechcu byt out z tym Pentium D ... robim v PC Shope a 85% ludi sa tymto ohrna ked chce ist do C2D ze Pentium D 930 (to som najcastejsie instaloval) to neni ono oni chcu mat Conroe ... ten zvysok to fakt vyuzije (Grafici Architekti) CAD ... atd
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
marekk
Nováček
Nováček

Příspěvek od marekk »

jakej by jste mi doporucili cpu kdyz ja potrebuju pc jenom na hry
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

marekk to je otazka na Sekciu Vyber Komponentov
napriklad tu :
http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=70
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
marekk
Nováček
Nováček

Příspěvek od marekk »

pardon
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Když jsme u toho využití, tak na Živě.cz vyšel dneska článek, kterej podle mě skvěle shrnul realitu. Neodsuzuje DC, což snad nikdo, ale zároveň neidealizuje využití těhle CPU v dnešní době, což naopak dělá spousta lidí.

A teď šup na mě, jakej sem zaostalej teenager a tak dále :roll:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

wector píše:Když jsme u toho využití, tak na Živě.cz vyšel dneska článek, kterej podle mě skvěle shrnul realitu. Neodsuzuje DC, což snad nikdo, ale zároveň neidealizuje využití těhle CPU v dnešní době, což naopak dělá spousta lidí.
A teď šup na mě, jakej sem zaostalej teenager a tak dále :roll:
Myslím, že je to dost zaujatě napsanej článek. Zatím jsem přelouskal stránku až dočtu tak se do tebe pustím :evil: 8)
ale už teď mam pocit, že by se proti tomu mohl napsat článek, jak mam dc, jsem king protože na pozadí hrabe antivir a i přesto kreslím v poho v cadu v poho balím fotky a odesílam a zpomalení +- žádný. nebo mam 3Dsmax a všechno je skoro 2x rychlejší. už ani to kafe nestihnu uvařit a je vyrendrováno...

začnu od konce
Zátěžové aplikace na pozadí – nebuďme líní
Myslíte si, že něco takového není na jednojádrovém modelu možné? Omyl je pravdou. Stačí používat priority procesu.
Petr Koc se ve svém pění od na singlcore zapomněl zmínit, že si tím nepomůže. už na začátku se dá dc připodobnit k průtoku vody potrubím. pokud ufouny hodím na pozadí a budu zrovna v SE počítat nějakej šťavnatější výkres, tak se ufouni na pozadí zastaví. V případě DC poběží obojí rychlostí 100% jednoho jádra = dvojnásobný nárust výkonu (pominu nedostatek ram a nějakou tu režii)
Ne nadarmo se říká, že na kancelářskou práci bez problémů stačí i Pentium III na 500 MHz.
z mého pohledu tohle může napsat snad jedině vůl. pIII 500mhz BYL dobrej procesor ale takové kancelářské PC má asi v popisu práce vydělávat peníze. v kapitalismu je obecně známo, že čas jsou peníze = peníze jsou čas a jen naivní zaslepenec si nedokáže spočítat, že všechny ty desetinky (kterým se spousta lidí směje při hodnocení výkonu v kancelářských aplikacích) se za hodinu, den, týden nebo rok nasčítají na obludný čas. Rozuměj OBLUDNOU ČASOVOU ZTRÁTU.
O nějakém zatížení procesoru nelze u aplikací typu Internet Explorer, Word, PowerPoint a podobných příliš hovořit. Ty totiž většinu času pouze čekají na reakci uživatele a jejich požadavek na výkon je téměř nula.
připodobnil bych to ke spalovacímu motoru v automobilu. na 90km/h po rovině s běžným osobním autem stačí výkon asi 3,95kw. Ano. Pokud pojedeš s autem s motorem o výkonu 10kw a budeš potřebovat rychle akcelerovat tak uslyšíš z motorového prostoru jen jakési "hhhrhrrrhuuhuerh". pokud budeš mít motor se 100kw tak reakce na plyn (to čekáno wordu na klepnutí myši) bude blesková a TY nebudeš na komp/motor čekat.
Dvoujádrový pomalejší než jednojádrový
Zde autor zřejmě "zapomněl" zmínit, že je možné jednovláknovou aplikaci ručně přiřadit jednomu jádru a propad výkonu vlivem přehazování - hloupého chování správce úloh - se nekoná.
Mimochodem, znáte situaci, kdy Windows z ničeho nic na pár vteřin zamrznou a třeba nefunguje lišta s tlačítkem Start? Jedná se patrně o nějakou vnitřní chybu návrhu operačního systému způsobující zacyklení (deadlock) nebo čekání na nějaký hardware. Pokud se domníváte, že před tímto vás dual-core ochrání, musím vás zklamat – neochrání. I pro mě to byl vcelku šok, když jsem to zjistil.
...nějaký spyware, wirusík, bordel nebo co. doporučuju panu Kocovi reinstal woken. mimochodem já jsem po přechodu na dc zaznamenal rychlejší spuštění aplikace "creatiwe surround mixer" pro nastavení repro a zvuku u Live!
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Karfe, zase tu prosimtě neblázni jak čertík, kterej právě vyskočil z bedýnky. DC sou dobrý, jasnej krok dopředu, jenom říkám, že to není takovej mega zázrak, jak tu někdo věčně vykřikuje. ;-)

Jinak zase nepřeháněj, že bych třeba tak smrtelně nutně potřeboval při práci s Photoshopem balit na pozadí fotky, projíždět comp antivirem ( ostatně já viry nesbírám, mám radši prevenci - filtry na serveru i v klientovi a hlavně zdravej rozum, něco jako "nicole_kidman_uplne_naha.jpg.exe" bych opravdu neotevřel :roll: ), ty 2 minuty si najdu i po práci, třeba když píšu něco na fóru, že... Jako když čtu "argumenty" "můžu mít puštěno 18-20 náročnejch procesů", tak nevim, jestli se smát nebo brečet.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

wector píše:Karfe, zase tu prosimtě neblázni jak čertík, kterej právě vyskočil z bedýnky. DC sou dobrý, jasnej krok dopředu, jenom říkám, že to není takovej mega zázrak, jak tu někdo věčně vykřikuje. ;-)
heh no sorry už zním jako rh co :lol: ale ono to právě vyznívá úplně opačně = dc jsou totální zbytečně topící předraženej šit. ale asi co člověk to názor
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

karf píše:
Ne nadarmo se říká, že na kancelářskou práci bez problémů stačí i Pentium III na 500 MHz.
z mého pohledu tohle může napsat snad jedině vůl. pIII 500mhz BYL dobrej procesor ale takové kancelářské PC má asi v popisu práce vydělávat peníze. v kapitalismu je obecně známo, že čas jsou peníze = peníze jsou čas a jen naivní zaslepenec si nedokáže spočítat, že všechny ty desetinky (kterým se spousta lidí směje při hodnocení výkonu v kancelářských aplikacích) se za hodinu, den, týden nebo rok nasčítají na obludný čas. Rozuměj OBLUDNOU ČASOVOU ZTRÁTU.
Pro kancelářskou práci stačí 1GHz CPU... bohatě... když vidim učetní jak sedí u strojů typu P4 3,2GHz, 512MB ram a DVD-RW, tak skoro brečim... :oops:

Já osobně bych DC chtěl... Asi bych ho nevytížil vždycky na 100%, ale v mnoha chvílích by se hodilo...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“