Návrh na změnu pravidel o podpisu

Zde čtěte zprávy od administrátorů a hlašte problémy nebo návrhy na vylepšení + pravidla fóra.
Pravidelně sledujte tuto sekci.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Návrh na změnu pravidel o podpisu

Příspěvek od Vivec »

nešli by změnit pravidla, aby sme si mohli dát do podpisu větší obrázek? aspoň na šířku ta přece nikomu nevadí pokud to nebude víc jak 500? bodů, limit na velikost bych taky zvednul, když uvážim že na stránce je 20 příspěvků x dnešních 5KB tak 100KB dneska už nic neznamená, a kdo má modem tak pochybuju že je už teď načítá, proto navrhuju zvětšení na dvojnásobek - 10KB
směrem dolů bych taky obrázek zvětšil, když někdo napíše jednořádkovou odpověď (kterých je drtivá většina) tak mezi koncem jeho "buňky" na příspěvek je místo na dohromady +-90 pixelů, chápu že když někdo napíše delší příspěvek tak by to zbytečně prodlužovalo jeho post, ale ruku na srdce, bude tolik vadit když se thread prodlouží o teoreticky maximálně 600 pixelů když by velikost byla těch 10KB na obrázek?

to samé by samozřejmě platilo i o text- zvednutí limitu řádků

byl bych rád kdyby se např. podobné upgradnutí pravidel udělalo byť v menší míře pro všechny a mnou navrhovaná změna např. pro usery se dvěma větráčky

snad jsem to napsal srozumitelně a doufám že budu vyslyšen, myslím si, že by se to líbilo mnoha lidem :)
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Ty jsi dobrej, pak ve škole na AMD 5x86 s 32MB RAM nejde s internetem vůbec pracovat. :D

Když si vzpomenu, jak jsem před pěti lety bez problémů brouzdal s Pentiem 133MHz a 32MB RAM, holt doba pokročila ...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

primlouvam se k navrhu
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

primlouvam se k tomu aby se pravidla nemenila, nebo jen velice mirne (v ramci 1-2KB).
0118 999 881 999 119 7253
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

Caderom píše:Ty jsi dobrej, pak ve škole na AMD 5x86 s 32MB RAM nejde s internetem vůbec pracovat. :D

Když si vzpomenu, jak jsem před pěti lety bez problémů brouzdal s Pentiem 133MHz a 32MB RAM, holt doba pokročila ...
ono to je ako pravda ale zasa si treba uvedomit ze sa nemoze vecne prisposobovat starym PC to by sme kam dotiahli? inak aby som nebol OT tak sa takisto prihovaram k navrhu.. aj ked mne osobne s jednym vetracikom to asi moze byt jedno co? :sad: no snad sa to upravi aj pre nas zaciatocnikov
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Othrondir píše:ono to je ako pravda ale zasa si treba uvedomit ze sa nemoze vecne prisposobovat starym PC
Spis si poloz otazku k cemu potrebujes vetsi podpis? Na to abys si lide s FUP driv vycerpali limit? na to existuji i jine zpusoby ...

2kenas: :worship:
Naposledy upravil(a) Coololooser dne pon 18. zář 2006, 22:12, celkem upraveno 1 x.
0118 999 881 999 119 7253
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

proti větším podpisům v zásadě nejsem, ovšem pouze za předpokladu, že by byl skin bez podpisů (a třeba i avatarů) - pro PDA a mobz...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

honny píše:proti větším podpisům v zásadě nejsem, ovšem pouze za předpokladu, že by byl skin bez podpisů (a třeba i avatarů) - pro PDA a mobz...
si to holt na mobilu vypnes v opere to jde
kenas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenas »

a muzu se vas zeptat na co vam jsou obrazky v podpise? Aby jste ukazali ze jste neco vytvorili ve Photoshopu? Sorry jako, ale myslim ze forum je od toho aby se lidi bavili o vecech a ne aby tady byla img galerie. Podpis bych povolil jen pisemnej (sestava, slogan ci neco podobnyho), ale na obrazky pres celou obrazovku jsem fakt docela alergickej!!!
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)

CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

kenas píše:a muzu se vas zeptat na co vam jsou obrazky v podpise? Aby jste ukazali ze jste neco vytvorili ve Photoshopu? Sorry jako, ale myslim ze forum je od toho aby se lidi bavili o vecech a ne aby tady byla img galerie. Podpis bych povolil jen pisemnej (sestava, slogan ci neco podobnyho), ale na obrazky pres celou obrazovku jsem fakt docela alergickej!!!
však tě nikdo nenutí se na ně koukat a dávat si ho tam, tohle řeší adblock
možná by nebylo na škodu aby všechny obrázky měli stejný jméno aby se dali líp blokovat (zas tolik userů obrázek nepoužívá)

a na co mi je obrázek v podpise? trávim na fóru dost času tak se chci koukat na něco co mám rád (ne na občas hnusný avatary) a taky tim chci ostatním říct co se mi líbí a mám rád, a občas jeden obrázek za tisíc slov ;-)
(a ano, často si tam dávám mnou namalované věci)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Podpis má primárně sloužit k informování o sestavě uživatele. Toho se není nutné držet, ale k čemu nebo na co by v podpisu mělo být víc prostoru? Snad jediný z těch požadavků, který mi nepřipadá úplně zbytečný, je omezení šířky obrázku.

Ale z jakého důvodu by se měla zvětšit velikost obrázku i počet řádků mi je záhadou. Pokud si chce někdo udělat osobní prezentaci nebo fotogalerii, může si do podpisu hodit link na svůj web (pokud je komerčně zaměřený, tak do kolonky WWW).

Já si naopak myslím, že stávající situace je velice vyvážená. Buďte rádi, že tu nemáme extrémy a la 100 znaků bez obrázku nebo naopak podpisy s obrázky delšími než obsah postu.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

co se týká rozšíření na šířku tam problém opravdu není, a jestli 5 nebo 10kB taky není až tak hrozný (20 postů na stránku = místo 100kB 200kB dneska taky nikoho nevytrhne). ale jsem rozhodně proti zvyšování limitu na výšku, to je naprostá hovadina. kdo má pořád rolovat přes předimenzované a v případě některých nejmenovaných uživatelů všemi barvami hrající podpisy? rozhodně ne, těch cca 50 nebo 60 bodů co jsou teď je naprosto dostačující (kolem a kolem vlastně viz no-X o post výše)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

V tomhle směru souhlasím se Zombuxem, ale je potřeba si uvědomit, že lidem s vytáčeným internetem může zvýšení počtu KB nepěkně prodloužit načítání stránky a tím pádem je on-line připojení bude stát více peněz.

Možná byste mohli udělat hlasování o tom, jak se kdo k netu připojuje, co vy na to? :)

//Edit: loni jsem u sebe dělal podobnou anketu, ze které vyplynulo následující:

Do 64 kbit/s (vytáčená linka/mobil)
(11.62 %)

Od 64-256 kbit/s (isdn/wifi)
(25.51 %)

Od 512-1 Mbit/s (isdn/wifi/kabelovka)
(40.77 %)

Vyšší jak 1 Mbit/s (broadband)
(22.10 %)
Bathory
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Bathory píše:Možná byste mohli udělat hlasování o tom, jak se kdo k netu připojuje, co vy na to? :)
Obávám se že by to bylo k ničemu, protože většina lidí s modemem se sem připojuje jenom, když něco potřebujou - nejsou tady furt jako ti s ADSL, WiFi, kabelovkou atd. A podobný hlasování už je mimochodem tady. Jediný, za co bych se přimlouval by bylo prodloužení obrázku na šířku. Jinak si taky myslím, že fórum je hlavně informační zdroj ne obrázková galerie.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jj, nevšiml jsem si, že už tu je :oops: ale asi by bylo lepší ho udělat přímo na webu než ve fóru, nebo alespoň na smetišti či v SS sekci, protože tam projde denně mnohem víc lidí.
Bathory
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Souhlasím s no-Xem a zombuxem. Nevidím důvod, proč dělat z podpisu nějakou galerii a rozhodně jsem proti tomu, aby se zvyšovala výška podpisu. Osobně bych nechal i max. šiřku obrázku tak jak je.

Nejde mi ani tak o prodloužení načítání stránky, jako o přehlednost.
Goldnoob team proud member!
MYTH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYTH »

Podle mě je nesmysl se omezovat na ty ,kteří mají pomalý nebo omezený internet,protože snad každý má zakázáno načítat obrázky v prohlížeči.
Stačilo by povolit širší obrázky na výšku bych to nechal tak jak to je.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Daandy píše:Podle mě je nesmysl se omezovat na ty ,kteří mají pomalý nebo omezený internet,protože snad každý má zakázáno načítat obrázky v prohlížeči.
To se pleteš. Běžný uživatel vůbec neví, že taková možnost existuje, mám s tím své zkušenosti ;-)
Bathory
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

No, takze uz jsem to pred par mesici nekde psal, ale zopakuju to - soucasna velikost stranky:

velikost 1 html(php) stranky s 20 prispevky - cca 150KB + info grafika - cca 40KB + 20x avatar - max 200KB + 20x podpis - max 100KB = velikost jedne stranky s 20 prispevky muze byt 490KB. Jsou temata kde opravdu je hodne diskutujicich a spousta stran, i pri cachovani pak mate nejakych 400KB na kazdou stranku. Pokud si uzivatel denne projde 50 stran (coz neni nic zavratneho) a je tu kazdy den, tak mu jen forum muze vygenerovat download 600MB za mesic.

Jednak jsou tu uzivatele pouzivajici dial-up ci gprs - ano, neni to spojeni idealni, ale napr. na cesty ho vyuzivam i ja. Vypnout si vsechny obrazky je hodne spatne reseni, blokovat jen nektere (napr. avatary) je rozumnejsi, ale jednak to nepodporuji vsechny prohlizece a druhak menit veskera nastaveni na 1 hodinu... A i ADSL zacina na 2GB omezeni, takze pokud by vam 1/3 spolklo forum, tak to neni nic moc dobreho - a to je soucasny stav, ktery chcete zhorsit.

Podpis mel, ma a bude mit za ucel slouzit jako informacni hodnota a to primarne o vasi sestave. Na to opravdu neni obrazek, resp. velky obrazek potreba. Dalsi sdeleni se take daji provadet formou textovou...

Omezeni velikosti (v KB) bylo tedy zvoleno na zaklade co nejmensiho datoveho toku a vyjiti vstric uzivatelum s horsim pripojenim. Omezeni vysky bylo zrejme - neprodluzovani stranky. A omezeni delky bylo na zaklade predchozich dvou parametru - jestlize mate max. 3KB a 50b na vysku, tak s tim moc nevykouzlite (majitele userbaru jiste potvrdi) - a tudiz je 300b na delku dostatecnych. Pri vetsich hodnotach by byl vetsi tlak povolit vetsi velikost - a pak zas vetsi vysku a vetsi delku - a stale dokola...

Za predchozi 3 roky to 99,9% uzivatelu plne dostacovalo k vyjadreni vseho co meli na srdci, takze budeme i nadale verit, ze to stacit bude. Pripadne se v nasledujicich mesicich pokusime zauvazovat nad mirnym (opravdu v radu KB) uvolnenim.
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

Zalozte si forum ,kde si budete ukazovat kdo hezci, "frajersky" podpis, kdo ma vic brutal a kdo vic sexy.Udelejte si ankety o nejhorsi podpis a hlasujte .
Nevidim duvod, fakt ne.
Onehda jsem mel take tendenci zadat o zvyseni( ne dani),ale preslo to. Podstatou je napln postu a neho podpis.
Mozna by se to mohl dat povolit jen pri posilani SZ. to by jsi pak ti dotycni mohli posilat svoje podpisi pres SZ.
:roll:
Odpovědět

Zpět na „Zprávy od a pro administrátory“