Spousta her po chvíli spadne
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- frostwyrm333
- Nováček

-
Spousta her po chvíli spadne
Mám athlon 2600+, 512 ddr ram a inno 3d geforce 5200.
Veľmi veľký počet hier mi po chvíli spadne. Aj staršie a také čo niekekedy išli. Niektoré iné mi idú. V lete som si dokupoval 256 ram, potom som zistil že vraj sú zle umiestnené (sú tam dva sloty spolu a 1) Neviem či sa to počítač pehltil sprostosťami že ho treba sformátovať alebo čo. Skúšal som foreware:
91.45, 91.36 a teraz mám 91.31 alebo nejak tak. Čo mám s tým robiť kamarátovi odomňa veci idú a mne nie. Myslím že chladením to nie lebo komp vydrží zopár novších vecí bez problémov. A ešte k tej ramke, grafická píše že má 128mb v biose ale program cleanram mi ukazuje 318mb. Kde je tých 200???
//edit Thellwin - upraven název threadu + přesun z NV grafik
Veľmi veľký počet hier mi po chvíli spadne. Aj staršie a také čo niekekedy išli. Niektoré iné mi idú. V lete som si dokupoval 256 ram, potom som zistil že vraj sú zle umiestnené (sú tam dva sloty spolu a 1) Neviem či sa to počítač pehltil sprostosťami že ho treba sformátovať alebo čo. Skúšal som foreware:
91.45, 91.36 a teraz mám 91.31 alebo nejak tak. Čo mám s tým robiť kamarátovi odomňa veci idú a mne nie. Myslím že chladením to nie lebo komp vydrží zopár novších vecí bez problémov. A ešte k tej ramke, grafická píše že má 128mb v biose ale program cleanram mi ukazuje 318mb. Kde je tých 200???
//edit Thellwin - upraven název threadu + přesun z NV grafik
- tovr1203
- Začátečník

1) uprav si název threadu
2) co máš za desku, jestli tam jsou ty sloty na ramky, tak jak popisuješ, řek bych že tvoje deska podporuje Dual channel, takže ty ramky musíš zapojit do single ... jak to najdeš v manuálu k desce, aby ti jeli v dualu je lepší kupovat k tomu přímo ty dualchannel kity, který jsou na tom odzkoušený
2) co máš za desku, jestli tam jsou ty sloty na ramky, tak jak popisuješ, řek bych že tvoje deska podporuje Dual channel, takže ty ramky musíš zapojit do single ... jak to najdeš v manuálu k desce, aby ti jeli v dualu je lepší kupovat k tomu přímo ty dualchannel kity, který jsou na tom odzkoušený
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
- popo_1
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ne nahodou NEpodporuje?tovr1203 píše:1) uprav si název threadu
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
SCA podporuje Dual channelpopo_1 píše:ne nahodou NEpodporuje?tovr1203 píše:1) uprav si název threadu
2) co máš za desku, jestli tam jsou ty sloty na ramky, tak jak popisuješ, řek bych že tvoje deska podporuje Dual channel, takže ty ramky musíš zapojit do single ... jak to najdeš v manuálu k desce, aby ti jeli v dualu je lepší kupovat k tomu přímo ty dualchannel kity, který jsou na tom odzkoušenýlebo Athlon 2600+ sa tusim strka do sc.A a ten Dual chanel nepodporuje lebo dualchanel podporuju len 939 a AM2 a tam je cislovanie procesorov 3000+ a vysie
Ale zvyšení vykonu nepřináší tak moc, jsou to jen pár % jak v čem...
Foreware? spíš Force Ware
Pamet karty a pamet RAM operační je neco jineho:)
Pokud sem nedáš co máš za sestavu a teploty, jestli máš přetaktovano, jaky OS a pod....tak stim nehneme, hlavne to chce memtest, prime95 ...
- Shark NX
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

Tohle bych viděl spíš na celkovou nestabilitu PC, než na problém přímo v grafice. V sekci Počítačové sestavy, je thread s návodem jak otestovat stabilitu PC, tak tam pls mrkni.
Dávat k FX5200 drivery z řady 9x.xx nemá moc smysl. Zkus starší, něco k tématu jaký jsou pro tuhle GK nejvhodnější je v sekci drivery.
A doplň více infa o tvém PC.
To padání začalo s přidáním té nové paměti ? Zkoušel jsi případně prohazovat paměti ve slotech ?Taky už tady padlo, že tvoje MB pravděpodobně podporuje DCH a ty paměti, když je do dualu zapojíš spulu nemusí jet, takže i tady by mohl být problém.
Dávat k FX5200 drivery z řady 9x.xx nemá moc smysl. Zkus starší, něco k tématu jaký jsou pro tuhle GK nejvhodnější je v sekci drivery.
A doplň více infa o tvém PC.
To padání začalo s přidáním té nové paměti ? Zkoušel jsi případně prohazovat paměti ve slotech ?Taky už tady padlo, že tvoje MB pravděpodobně podporuje DCH a ty paměti, když je do dualu zapojíš spulu nemusí jet, takže i tady by mohl být problém.
Goldnoob team proud member!
- frostwyrm333
- Nováček

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nesmysl... jestliže ti problémy nastali s přidáním další ramky, tak si zkus jen pohrát s nastavením ram v biosu... často stačí změna s DDR 400 na DDR333 pokud to deska umožňuje (mluvím o 3 RAM modulech) - rychlost a výkon se nijak nezmění, taktéž maximálně v řádu několika %.
Pokud tomu moc nerozumíš, tak zkus v biosu "load default settings" nebo "load optimal settings" ulož to a nehrabej se v tom dál.
Pokud tomu rozumíš více, tak aktualizuj rovnou i bios, problémy se 3 pamětovými moduly na sc.A často řeší novější bios
Pokud tomu moc nerozumíš, tak zkus v biosu "load default settings" nebo "load optimal settings" ulož to a nehrabej se v tom dál.
Pokud tomu rozumíš více, tak aktualizuj rovnou i bios, problémy se 3 pamětovými moduly na sc.A často řeší novější bios
- frostwyrm333
- Nováček

-
- Thellwin
- Administrátor

- frostwyrm333
- Nováček

-
- tovr1203
- Začátečník

Už je to trochu moc ... chtělo by to lepší chladič nebo jestli ho tam máš už dlouho, tak ho sundej pořádně očisti, očisti i cpu a dej tam novou pastu.
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
- frostwyrm333
- Nováček

-
- Thellwin
- Administrátor

- frostwyrm333
- Nováček

-
- frostwyrm333
- Nováček

-
- frostwyrm333
- Nováček

-
- frostwyrm333
- Nováček

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nic nepodtaktovavej, nech mu deafaultni frekvenci. Vyndej dokoupenou ramku, nech tam jen tu starou 128MB a spust prime95
Teplota 60 stupnu je na tehle procesorech normalni, pokud je to teplota pri zatezi.
P.S. Napis co mas za desku.
A u svych prispevku muzes pouzivat edit, nepis tri prispevky pod sebe. Pak je to neprehledne..
Teplota 60 stupnu je na tehle procesorech normalni, pokud je to teplota pri zatezi.
P.S. Napis co mas za desku.
A u svych prispevku muzes pouzivat edit, nepis tri prispevky pod sebe. Pak je to neprehledne..