Díky...zkoušim to přes ten Riva Tuner...Dá se přes nějakej program zjistit teplota jádra nebo pamětí nebo ta karta nemá čidla?ThxDzin píše:2M.i.k.i.D.:
Ja taktuju paradoxne přes Atitool:) nebo power strip, Riva Tuner, cool bits...je to ho vic
GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- M.i.k.i.D.
- Nováček

-
- paulus.u
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
já se koukám na teplotu celýho kompa v programu EverestM.i.k.i.D. píše:Díky...zkoušim to přes ten Riva Tuner...Dá se přes nějakej program zjistit teplota jádra nebo pamětí nebo ta karta nemá čidla?ThxDzin píše:2M.i.k.i.D.:
Ja taktuju paradoxne přes Atitool:) nebo power strip, Riva Tuner, cool bits...je to ho vic
Procesor:Intel Core2 Duo E6300Chladič CPU:Zalman CNPS9500 LEDZákl. deska:Gigabyte GA-965P-DS3 - Intel P965RAM:Geil DIMM 1024MB DDR II 800MHz KitGrafika:Asus EAX1950PRO/HTDP/256M 256MB, PCI-EHDD:Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA IIZdroj:Chieftec CFT-500-A12S 500Wskříň:Thermaltake Matrix VD2000BNSVětrák: 2X Noctua NF-S12-1200DVD:Asus DRW-1608P3S OEM černáMonitor:Samsung 19" 970PMyš:Logitech G5Podložka:Steelpad 5LKlávesnice: Logitech OEMRepro:Logitech Z4Gamepad:Logitech Dual Action
- paulus.u
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem zkusil moji MSI NX7600GS do AGP nataktovat, pomocí standartních ovladačů... zkusil jsem 490/910mhz - přineslo to zhruba o 5 FPS z 30 na 35FPS v Call of duty navíc při rozlišení 1024x768, vysoké dynamické světla...
problém je v tom že jsem to zkoušel hrát tak asi 10 min, a za tu dobu se 2krát seknul komp cca na 15 vteřin a pak zase jel vesele dál...
//otázka trochu mimo mísu: je anizotropní filtrování a dynamické světla náročné na RAM? protože v Counter Striku source, když zapnu abojí zmiňované tak mám cca 65FPS, ale jakmile chci třeba vystřelit, nebo zajít za roh, tak se hra zadrhává třeba na 5FPS na pár vteřin a disk pořád "chroustá" a ve správci úloh mám napsaný, že by komp chtěl 1,4GB RAM a to normálně mi píše tak 900MB a to když hraju nějaký náročný hry... když obojí vypnu tak je vše v poho...
problém je v tom že jsem to zkoušel hrát tak asi 10 min, a za tu dobu se 2krát seknul komp cca na 15 vteřin a pak zase jel vesele dál...
//otázka trochu mimo mísu: je anizotropní filtrování a dynamické světla náročné na RAM? protože v Counter Striku source, když zapnu abojí zmiňované tak mám cca 65FPS, ale jakmile chci třeba vystřelit, nebo zajít za roh, tak se hra zadrhává třeba na 5FPS na pár vteřin a disk pořád "chroustá" a ve správci úloh mám napsaný, že by komp chtěl 1,4GB RAM a to normálně mi píše tak 900MB a to když hraju nějaký náročný hry... když obojí vypnu tak je vše v poho...
Procesor:Intel Core2 Duo E6300Chladič CPU:Zalman CNPS9500 LEDZákl. deska:Gigabyte GA-965P-DS3 - Intel P965RAM:Geil DIMM 1024MB DDR II 800MHz KitGrafika:Asus EAX1950PRO/HTDP/256M 256MB, PCI-EHDD:Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA IIZdroj:Chieftec CFT-500-A12S 500Wskříň:Thermaltake Matrix VD2000BNSVětrák: 2X Noctua NF-S12-1200DVD:Asus DRW-1608P3S OEM černáMonitor:Samsung 19" 970PMyš:Logitech G5Podložka:Steelpad 5LKlávesnice: Logitech OEMRepro:Logitech Z4Gamepad:Logitech Dual Action
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Neshoduje???fanik píše: AD koliesko... to je mnou vyznačený měřící bod a neshjoduje se s měřícími body Prescotta, tak jsem chtěl vědět jestli měřeni v těchto různých bodech souhlasí
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
- Brzda
- Začátečník

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Jo jde to taky můžeš koukat přes Systool, PowerStrip i Atitool:)M.i.k.i.D. píše:Díky...zkoušim to přes ten Riva Tuner...Dá se přes nějakej program zjistit teplota jádra nebo pamětí nebo ta karta nemá čidla?ThxDzin píše:2M.i.k.i.D.:
Teplotu je mozná zaznamenávat do log souboru a pak se mužeš podivat pozdeji...
- Spirit
- Středně pokročilý

-
2 paulus: zniz jadro, nema dost stavy a seka sa...to robi kazdemu ked nezvlada pri danom napati istu frekvenciu
2 fanik: blue screen hodilo aj mne raz, chybu hlasilo v nv4..... dakom subore. Viem. Co sa tyka tych 15s zasekov, to robi jadro vzdy ked nema dost stavy, robia to iste aj 6600vky, prste miesto restartu alebo crash aplikacie to sekne na niekolko sekund. Co sa tyka rozdielneho skore, vsimol som si presne to iste. Vies cim to ale bolo u mna? osobne som taktoval cez atitool neviem ako ty, ale taktoval som iba 3D performance... Chyba vsak bola v tom, ze niekedy sa karta proste neprepla z 2d do 3d rezimu.... Vsetko poriesilo nastavenie rovnakej frekvencie jadra na 2d, low 3d aj 3d rezimu.
Co sa tyka napatia na pamatiach, na 2.05v dam 990mhz bez artefaktov. Uz na 1.95v dam o 20mhz menej, takze neplanujem napatie ubrat. Jadro mam na 650mhz a 1.4v a celkovo mam 650mhz a 990mhz pamate stabilizovane. Odskusane na niekolkohodinovom hrani fear, cs, most wanted a benchmarky. Inak v 06ke dam cez 3000 bodov
2 fanik: blue screen hodilo aj mne raz, chybu hlasilo v nv4..... dakom subore. Viem. Co sa tyka tych 15s zasekov, to robi jadro vzdy ked nema dost stavy, robia to iste aj 6600vky, prste miesto restartu alebo crash aplikacie to sekne na niekolko sekund. Co sa tyka rozdielneho skore, vsimol som si presne to iste. Vies cim to ale bolo u mna? osobne som taktoval cez atitool neviem ako ty, ale taktoval som iba 3D performance... Chyba vsak bola v tom, ze niekedy sa karta proste neprepla z 2d do 3d rezimu.... Vsetko poriesilo nastavenie rovnakej frekvencie jadra na 2d, low 3d aj 3d rezimu.
Co sa tyka napatia na pamatiach, na 2.05v dam 990mhz bez artefaktov. Uz na 1.95v dam o 20mhz menej, takze neplanujem napatie ubrat. Jadro mam na 650mhz a 1.4v a celkovo mam 650mhz a 990mhz pamate stabilizovane. Odskusane na niekolkohodinovom hrani fear, cs, most wanted a benchmarky. Inak v 06ke dam cez 3000 bodov
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
možná ti to pomůže:Brzda píše:Porad se nedokazu rozhodnout mezi 7600GT nebo 7800GS. Nekdo rika ze je lepsi ta prvni, druhy zase ze ta druha. Chtel bych aby me tak rok, mozna i vic vydrzela. Pomuzete mi rozhodnout se??
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
ale taky jsem se takto rozhodoval. Ale nakonec jsem se přiklonil k variantě 7600GT. Výkon je zhruba stejný, 7600GT mírně vede.
7800GS má zase lepší potenciál co se týce OC, ale taky vyšší cenu, takže když to vemeš cena/výkon, tak podle mě vyhrává 7600GT.
Otázkou zůstává, kolik do té grafiky chceš dát penízků
- Brzda
- Začátečník

-
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
právě, že pro budoucí hry bude asi lepší 7800GS (256-bit), ale s AGP sběrnicí se nedá už moc počítat, pak už lepší zainvestovat do ugrade MB+CPU+PCI-E grafikaBrzda píše:no samozrejme ze asi jsem asi pro tu levnejsi variantu. ale penizku mam dostatekA este je taky otazka jak moc velky bude mit vliv na vykon v budoucich hrach 128b sbernice??
takže teďje to spíše na tobě, zda zainvestuješ "jen" do 7600GT a třeba rok na tom budeš slušně hrát a pak vyměnít MB+CPU+grafiku a nebo zainvestuješ cca 8000,- do 7800GS a kdo ví, jak dlouho ta vydrží na novější hry
já osobně se rozhodl pro první variantu a už se docela těším, až jí na začátku měsíce objednám
pokud ale chceš, tak raději pokračuj v diskuzi zde:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
klíííd... chtěl jsem tím říct že se nám neshodují ta měřící místa, ne výsledky měření =)presscott píše: Neshoduje???Vzdyt sem to vcera premeroval a ukazalo mi to naprosto stejne hodnoty....jestli to myslis tak, nebo tak, ze nejsou na jinem miste.
Od prvopočátku nastavuji všechny frekvence stejně, abych se tomuto vyhnul, takže tím to není.Spirit píše:Co sa tyka rozdielneho skore, vsimol som si presne to iste. Vies cim to ale bolo u mna? osobne som taktoval cez atitool neviem ako ty, ale taktoval som iba 3D performance... Chyba vsak bola v tom, ze niekedy sa karta proste neprepla z 2d do 3d rezimu.... Vsetko poriesilo nastavenie rovnakej frekvencie jadra na 2d, low 3d aj 3d rezimu.
Není to jádrem a není to tím že by neměl dostatek štávy - jádro jsem musel vždy snížit (takřka na defaultní hodnoty), pomohlo jen a výlučně snižení frekvencí na pamětech (třeba jen 5MHz) nikdy ne na gpu (navíc měřeno)
Bluescreeny jsou dva druhy, pokud jde o problém s jádrem (nedostatek štávy) Tak je to hláška o tom že zařízení uvízlo v nekonečné smyčce, pokud se jedná o paměti tak je to hláška o tom že zařízení nemůže správně pracovat z důvodu chyby ovladačů.
V 3D Marku 06 mám ted 2900 bodů... což je dokonce o něco víc než jsem měl při frekvenci gpu 650MHz.
Ještě uvidím...
Ještě dodatek k testování - používám demo FEAR extraction point (novinka) a grafiku mám nastavenou na MAX MAX MAX prostě to maximum co jde nastavit - takřka nikde se problém neprojeví, jen v jedné pasáži je taková dlouhá vykachličkovaná chodba - prostě tisíce kachliček a jde evidentně o problém s Antialiasingem (4x). Stačí abych po té chodbě běhal tam a zpět cca 1-2 minuty, skákal atd a přichází artefakty, při snženém AA nebo vypnutém se to nikdy neprojeví.
V tu chvíli se stačí zastavit, koukat chvilku zblízka do zdi a je vše ok, jakmile ale pokračuješ tak dojde na bluescreen. v Combat to samozřejmě nemám na max detaily a taky tam stejně není nikde tak náročné místo =)
- rakosa
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Prosím poraďte kterou z 7600gs na AGP koupit?
Inno3D GeForce 7600GS 256MB
Leadtek Winfast A7600 GS TDH 256MB
MicroStar NX7600GS-TD256 256MB
Club-3D GeForce 7600GS, 256MB DDR2
Sparkle GeForce 7600GS Ultra II
Prosím spěchá, všem dík
Inno3D GeForce 7600GS 256MB
Leadtek Winfast A7600 GS TDH 256MB
MicroStar NX7600GS-TD256 256MB
Club-3D GeForce 7600GS, 256MB DDR2
Sparkle GeForce 7600GS Ultra II
Prosím spěchá, všem dík
P4 2,4GHz Prescott na MSI Intel 865PENeo2, 4x512MB DDR 400MHz, nVidia Club3D 7600GS na Fujitsu siemens P17-2
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Inno, Club a Sparkle určitě ne. Vzal bych Leadteka...rakosa píše:Prosím poraďte kterou z 7600gs na AGP koupit?
...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hele R A K O S A co to má znamenat??? Kolikrát to sem ještě chceš postnout???
Raději si dohledej svých x předchozích postů (naprosto stejných) a odpovědi na ně.
to Speedy: proč ne Sparkle??? Vysvětli prosím, s tou značkou byli někdy nějaké potíže nebo ty máš nějakou špatnou osobní zkušenost?
V mém měřítku je například Sparkle nad Leadtekem.
Jen mi to vysvětli... děkuju
Proč doporučujete Leadtek, který má pomalejší a horší paměti? To mi rozum fakt nebere, bez ohledu co jsem napsal výše je to prostě blbost , horší možnost už jenom Asus co se týká nabídky této konkrétní karty.
Panové nenechte se obalamutit rádoby zvučnými jmény...
Sparkle byla oblíbená značka dávno před Leadtekem jestli se nemýlím a drtivá většina karet Sparkle jde výborně taktovat navíc přídomek ULTRA také nedávají jen tak ke každému typu karty
Raději si dohledej svých x předchozích postů (naprosto stejných) a odpovědi na ně.
to Speedy: proč ne Sparkle??? Vysvětli prosím, s tou značkou byli někdy nějaké potíže nebo ty máš nějakou špatnou osobní zkušenost?
V mém měřítku je například Sparkle nad Leadtekem.
Jen mi to vysvětli... děkuju
Proč doporučujete Leadtek, který má pomalejší a horší paměti? To mi rozum fakt nebere, bez ohledu co jsem napsal výše je to prostě blbost , horší možnost už jenom Asus co se týká nabídky této konkrétní karty.
Panové nenechte se obalamutit rádoby zvučnými jmény...
Sparkle byla oblíbená značka dávno před Leadtekem jestli se nemýlím a drtivá většina karet Sparkle jde výborně taktovat navíc přídomek ULTRA také nedávají jen tak ke každému typu karty
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
google + sparkle
nebo prostě někomu napsat do shopu kde ji mají... nejlépe nějakému technikovi (ne obchodníkovi) nebo prostě všem lidem z kontaktů atd., těch cest je více.
Sparkle má paměti na 800MHz - akuálně 2,5ns Hynixy ale zřejmě budou k vidění i s pamětmi 2,5ns od jiných výrobců... časování pamětí je na těchto kartách při frekvenci 800MHz všude stejné - to jsem si ověřil stahnutím a pitváním všemožných dostupných biosů.
Leadtek má 2,8ns paměti a uvádí frekvenci 700MHz, ale pravděpodobně to bude jen 667MHz - zkusím sehnat bios téhle karty a podívat se
Asus má obyč DDR paměti s frekvencí 500MHz.
nebo prostě někomu napsat do shopu kde ji mají... nejlépe nějakému technikovi (ne obchodníkovi) nebo prostě všem lidem z kontaktů atd., těch cest je více.
Sparkle má paměti na 800MHz - akuálně 2,5ns Hynixy ale zřejmě budou k vidění i s pamětmi 2,5ns od jiných výrobců... časování pamětí je na těchto kartách při frekvenci 800MHz všude stejné - to jsem si ověřil stahnutím a pitváním všemožných dostupných biosů.
Leadtek má 2,8ns paměti a uvádí frekvenci 700MHz, ale pravděpodobně to bude jen 667MHz - zkusím sehnat bios téhle karty a podívat se
Asus má obyč DDR paměti s frekvencí 500MHz.
- Čenda87
- Začátečník

-
Ta od MSI ma take pameti hynix 2.5 ns. Takt 800 MHz. Teda podle toho co jsem nasel. http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... 8b-dvi-agp[/url]
CPU: i7 6700 MB: Asrock Fatality Gaming k 4 GPU: Sapphire Radeon 270x 2 GB RAM: 8 GB PSU: Seasonic S12 620W
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Leadtek 7600GS má podle ofic. stránek 800MHz paměti:fanik píše:Leadtek má 2,8ns paměti a uvádí frekvenci 700MHz, ale pravděpodobně to bude jen 667MHz - zkusím sehnat bios téhle karty a podívat se
http://www.leadtek.com/3d_graphic/winfa ... tdh_2.html
propustnost 12.8 GB/sec.