Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pred chvili jsem odvezl na reklamaci svoji HP 640i. Presne po roce prestala cist.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
azgard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od azgard »

me se zatim podařilo odpalit: čtečku
disketovku
pár ledek
pár přepínačů
IDE kabel
:roll:

jo a ještě u školy při pracákách sme s klukama rozmrdali starej monitor hráběma :box: :devil:
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

sem si vzpomněl že sme ve škole indukční zátěží zrušili spínanej zdroj pro CBčko 8) sme ho opravovali(SU 169 -> BUX80), ale nejak nejela ani ta sťová část :sad:
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

Včera odešel do věčných lovišť jeden PII procesor, po spuštění complu se ozvalo divný zapraskání a nic. A nejde ani na jiný desce :oops:
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

nejvetsi uspech byl spatne zapojeny AT zdroj pred asi 8 lety. Vyhodilo to pojistky v byte, shorel jeden disk a z procesoru se zacalo kourit (kupodivu prezil). zdroj a disk sem v poho vyreklamoval (ikdyz tenkrat v proce proste technik dal zdroj na policku a z druheho konce mi dal jinej :D).

Pred par dny me prestala svitit modra v cerveno/modre dvoubarevne diode a tak me ceka pokus sehnat novou
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syrrius »

tak asi v pondeli sem neco spalil.Nevim kolik toho bude ale uz ted vim o 2 USB usb vystupech.
tak si tak v pondeli parim NFS MW a najednou se pocitac vypne.rikam si fajn se muze stat tak ho zapnu a nic. otevru Case a na dne takove pekne jezirko a prez desku se vali proud vody z vodnika :oops: (spatne uchycene hadicky) 3 dny sem susil a spravoval Blok na CPU a nakonec uz to aspon jede ale 2 USB mu nejedou aspon ze mam jeste 6x :-D
timto postem chci verejne pochvalit svou zakladni desku ze takovy proud vody prezilam aspon z casti.DIKY DIKY DIKY DIKY DIKY
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

syrrius píše: tak si tak v pondeli parim NFS MW a najednou se pocitac vypne.rikam si fajn se muze stat tak ho zapnu a nic
NFS MW je nějaký začarovaný, mně u něj odešel HDD :)
jinak ve čtvrtek mi odešla síťovka, normálně něco hledám přes Operu a najednou to napíše síťový kabel odpojen, zrovna byla bouřka, tak si řikám že asi spadla Wi-Fi síť, tak sem čekal jestli to nenahoděj, v sobotu už mi začlo bejt divný že to nejde, tak sem začal zjišťovat čim to může bejt, no dneska sem vyzkoušel se připojit z jinýho kompu a v pohodě to šlo, nejdřív sem myslel jestli není něco s woknama, ale to se mi nezdálo, no náhodou sem doma našel nějakou stařičkou síťovku tak sem ji tam vrazil a už to jede :), ale takový divný jak odešla, tak potichu, nvm no, možná se nějak vylomil pin u přípojky na kabel...
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Mě se podařilo odpálit
GeForce 4 Titan 64 MB, chtěl jsem si jenom zahrát GTA: San Andreas,
chvíli to jelo a pak nastal velký třesk :twisted: :twisted:
dr.Brown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dr.Brown »

já jsem včera testoval processor, když jsem ho zastrčil do slotu (slot 1), tak nejel, ok, tak jsem ho dal do druhý desky, jel,super, tak sem ho vrátil do první, nejel, tak jsem se nas... a urval jsem ho i se slotem! :-D 8-)
myslíte-li si,že jsem hlupák,neříkejte mi to-já to vím :-)
P.S.: ta i386 je můj majetek :-)
dr.Brown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dr.Brown »

já jsem včera testoval processor, když jsem ho zastrčil do slotu (slot 1), tak nejel, ok, tak jsem ho dal do druhý desky, jel,super, tak sem ho vrátil do první, nejel, tak jsem se nas... a urval jsem ho i se slotem! :-D 8-)

OT: jo, a jsem nas. jak swině, nebot jsem si koupil monitor 19ku, srepráčkama, LCD, sem byl natěšenej, že starou CRT 19ku blikající vyhodím zwokna, a budu si medit, wotevřu doma krabici, A CHYBÍ VGA KABEL!!! zítra du reklamovat...
myslíte-li si,že jsem hlupák,neříkejte mi to-já to vím :-)
P.S.: ta i386 je můj majetek :-)
MD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MD »

Ja osbne na konte nic nemam jenom kamoš podsvicoval konektory a prohodil 5V a 12V.
Pak sem si hral se starym AT zdrojem ješte na ruční zapínaní. Tak sem ho zapnul vypnul zapnu vypnul.... najednou kopanec jak svi*a vyhozeny pojistky ale jinak v poho.
Pak sem ješte odpalil motorek z vlačku. Zustal mi po nem na koberci flek :roll:
AMD Phenom II X6 1090T, Gigabite 870A-UD3, ATI Radeon HD 6870, 4GB ram.
syrrius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syrrius »

dneska mi odesel HDD 40GB seagate. nevim proc byl akorat strasne horky asi se mu nelibilo ze uz bezi asi 3 mesice v zavrene case bez vetraku
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.
ussi
Nováček
Nováček

S kompem to sic nema moc spolecnyho ale...

Příspěvek od ussi »

Kdyz sem byl malej, tak sem dostal revolucni napad zapojit cervenou diodu z auticka na dalkovy ovladani primo do site na 220V. Dioda ihned praskla jak balonek a vyhodilo to pojistky v celym baraku. Tak sem si to tehdy snad uz odbyl a ted sem v kompu jste nic neodsmahnul, krome par umyslnych destrukci :-D
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

vcera som odpalil neviem co. je to na regulatore Coolermaster cooldrive 4 a blbo som pripojil vetrak, nepozeral som sa tam, len som to tam sebavedome nastrcil a zapojil som ho o kolik vedla do toho 3pinu a v momente ako som pustil komp to zasycalo a zapalil sa asi 3cm plamen a strasne to dymylo, hned som zas komp vypol a ostal opaleny taky stvorcek asi 3x2mm z 6 nozickami, je z neho uhlik, uz ani tvar nema stvorceka, ale co je najlepsie, dany konektor na regulatore plne funguje aj reguluje aj mera otacky.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

syyrius: prosimtě ne, neděs mě! :lol: :razz:

no jde o to jak odpálili. pokud "ono samo" tak mi lehl popelem kompík za 38 klacíků, a nějaký drobnosti...

pokud naschvál tak všechno možný. hlavně repráky, zdroje, a nejvíc se vyžívám na grafickejch kartách. zkuste přiložit 24-50V někam na bios karty. to se pak dějou věci :twisted: mě konkrétně ulítly paměti :-D (jen se vyštípl kusanec) a tak podobně....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

crashPC píše: zkuste přiložit 24-50V někam na bios karty. to se pak dějou věci :twisted:
výtečne :twisted: jak budem mat chut skusam.
este som si spomenul ked uz bola rec o zasuvke: ked som mal 3 roky hral som sa z vrtakmi (ovela lepsia hracka ako medvedik) a 3ka vtak krasne pasovala do zasuvky a specialne do lavej dierky. no nestrcili by ste ho tam? potriaslo ma to len trochu, lebo som to hned pustil ale roztrhlo roztavilo zasuvku, potom vyhodilo pojistky v celom vchode. na druhy den som skusal co spravi srobovak, ale ten som strkal do duhej dierky, preto som si spravil nazor, ze vrtak a zasuvka k sebe nepasuju ale srobovak a zasuvka ano.

chvilku potom rodicia zohnali take plastove kryty na zasuvky, a ked som bol starsi, narodil sa mi brat, takze tam pre istotu ostali dlhsie :-)
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

ASUS A7N8X-X
PSU: 350W noname mercury, 350W noname, 400W noname
LG DVD-RW
TT VOLCANO 12+
WD 60GB, WD 120GB
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

martin:
taky pěkný, málem si odsmažil sebe :lol:
jinak s tou grafikou - prostě drátkama přejíždej po biosu a uvidíš... nebo pokud má karta na sobě nějaký vstupy a jumpery, to je ještě lepší :lol: ale bacha - dobře větrej a bacha na oči. ano kouř, ani střípky tý hmoty na čipech v očích nejsou tak príma jak by se mohlo zdát :lol:
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
dR@gon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dR@gon »

Já mam za sebou asi 4 CDromky toho jedna odešla díky naloupnuté fólii na cd která se díky otáčkám uvolnila a přesně den po záruce (23.12.) odpálila elektroniku (zpropadenej unreal).
Záhadným způsobem jsem přišel o 128MB ramky kdy po spuštění compu se okamžitě vypařil ten malý čip. Samozřejmě reklamace neuznaná.
A pak statická elektřina poslala Manli FX5600 do věčných lovišť.
Pak jsme s kámošem ještě málem upekli durona 800MHz když jsme zkoušeli jestli běží nebo ne, samozřejmě bez chladiče... Jo dokáže se slušně rozpálit.
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
Koro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koro »

je fakt zaujimave ze pocas citania tohto threadu mi zacalo horiet v CRT :-D
ale povysaval som prach a ide akurat ma taky zlty obraz
este mi zhorel ventilator ked som ho na pc pripojil za chodu :-D
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“