Čili 2 jádra od AMD za 25 000, 4 od Intelu za něco málo přes 30... Už se těším na testy ve vícevláknových aplikacích.
Core 2 Quadro - další AMD drtič..
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Pokračování článku o DC na Živě.cz - http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?ARI=131175. Přínos občas, krok do budoucna určitě, ovšem revoluce či nutnost v žádném případě, Petr Koc
- za inteligenci, chladnou hlavu a umlčení fakty jednoho "vrtošivého staříka" ( nejsou s No-Xem bráchové? Jeden drtí jeho nesmyslné výkřiky o CPU, druhý o GPU
). Snad je jasné, jakej smysl má onen "drtič" se čtyřmi jádry...
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na tom článku mi vadí jedna věc. autor se chová úplně stejně jako RH. vezme cpu za 2300 porovná s cpu za 4700 na grafice za 4800 otestuje v 640x480

a konstatuje. áááno je tu znatelný nárust výkonu ALE kdo hraje v 640x480. tak pustí na tuhle kartičku 1600x1200. ona se zapotí, cpu pošle to řiti a ukáže 43,8-43,2 fps.

následuje konstatování, že dc je na hry nejspíš nahovno. necítíš tu tak trochu protiklad? testuju cpu tak ho otestuju tak, aby se jeho výkon projevil. když bude testovat grafiku, tak jí taky nebude testovat v 640x480 ale prostě jí zatopí
btw: pomíjim fakt, že ty grafy u sebe vypadají - měřítko

a konstatuje. áááno je tu znatelný nárust výkonu ALE kdo hraje v 640x480. tak pustí na tuhle kartičku 1600x1200. ona se zapotí, cpu pošle to řiti a ukáže 43,8-43,2 fps.

následuje konstatování, že dc je na hry nejspíš nahovno. necítíš tu tak trochu protiklad? testuju cpu tak ho otestuju tak, aby se jeho výkon projevil. když bude testovat grafiku, tak jí taky nebude testovat v 640x480 ale prostě jí zatopí
btw: pomíjim fakt, že ty grafy u sebe vypadají - měřítko
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Mohl to radši pustit v 1280*1024, normální rozlišení na hry, ale dopadlo by to stejně, to mi věř. Tohle bylo spíš pro ilustraci. Kámoš přešel z Prskota @3,8 ( tušim ) na E6300, taktnul a ve hrách si nijak nepomohl. XPčka má mojí nlite edici, výchovu taky ode mě ( tzn. žádný pitschoviny na pozadí, co by užíraly výkon ), takže taky o nic rychlejší.
Ale i jinak se podívej na ty testy, podle mě naprosto reálný situace, žádná super teorie ( několika gigový rary, samá syntetika atp. ). I ten Q4 v 1600*1200 má ještě relativně hratelný FPS... Nějak nechápu to tvoje "testuju cpu tak ho otestuju tak, aby se jeho výkon projevil" - to jako mám dělat všechno tupě v 640*480, aby FPS vylítly až k nebi? To není nepoměr, to je spíš ukázka pro lamy, aby jim konečně došlo, že CPU dneska hraje malou roli, obzvláště ve hrách ( i když to stejně nepochopí, hlavně ti co s tim začínali v době 486 a prvních Pentií, kdy naopak CPU hrálo prim, neuvěřitelný, jak silně v někom dokážou uvíznout dogmata ).
A výběr CPU naprosto OK, co ti vadí? Prostě nejnižší, resp. nejvýhodnější, koupě u obou producentů...
Ale i jinak se podívej na ty testy, podle mě naprosto reálný situace, žádná super teorie ( několika gigový rary, samá syntetika atp. ). I ten Q4 v 1600*1200 má ještě relativně hratelný FPS... Nějak nechápu to tvoje "testuju cpu tak ho otestuju tak, aby se jeho výkon projevil" - to jako mám dělat všechno tupě v 640*480, aby FPS vylítly až k nebi? To není nepoměr, to je spíš ukázka pro lamy, aby jim konečně došlo, že CPU dneska hraje malou roli, obzvláště ve hrách ( i když to stejně nepochopí, hlavně ti co s tim začínali v době 486 a prvních Pentií, kdy naopak CPU hrálo prim, neuvěřitelný, jak silně v někom dokážou uvíznout dogmata ).
A výběr CPU naprosto OK, co ti vadí? Prostě nejnižší, resp. nejvýhodnější, koupě u obou producentů...
- BubakB
- Mírně pokročilý

- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no pochopitelně, že cpu má zanedbatelnej vliv když je pomalá grafika. ostatně když se koukneš na grafy z testů grafik tak v 1024x768 mají všechny - od 7300LE po 2x7950GTX ve SLI - 100fps ale ve 2500x1500 má 7300LE 1fps a 2 7950GTX ještě frčí hratelně. z toho plyne co? jéé já nehraju ve 2500x1500 tak stačí 7300LE. zbytek si kupujou jen debilní idioti a SNOBOVÉ.wector píše:to jako mám dělat všechno tupě v 640*480, aby FPS vylítly až k nebi? To není nepoměr, to je spíš ukázka pro lamy, aby jim konečně došlo, že CPU dneska hraje malou roli, obzvláště ve hrách ( i když to stejně nepochopí, hlavně ti co s tim začínali v době 486 a prvních Pentií, kdy naopak CPU hrálo prim, neuvěřitelný, jak silně v někom dokážou uvíznout dogmata ).
stejně je to s cpu. chceš vědět výkon cpu, tak ho otestuj ale ne tak, aby jeho výkon omezovala jiná komponenta. z testu je sice vidět, že když někdo šetří a koupí pomalejší grafiku tak se výkon cpu tak neprojeví ale je vidět, že přínos je a markantní takže zatracovat dc na základě tohodle neobjektivního testu neni fér.
zajmavě zní i tohle
můžeš mi říct, kde vzal 90 vs 70fps?Zajímavé, že? Původní nárůst +20 % není ve vysokém rozlišení stejný. Naopak, smrsknul se na mnohem menší hodnotu. Zeptejme se sami sebe – budeme raději hrát v kostičkovatém 640×480 při 90 snímcích za vteřinu nebo raději v pěkném 1600×1200 při 70 snímcích? Odpověď nechám na vás.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ale Karfe, dy´t si přece chytrej kluk, 2500*1500, 7300LE vs. 7950GX2, co to na mě a ostatní prosimtě zkoušíš, to nás máš za absolutní idioty?
Prosimtě neklesej na Hulánovu úroveň v těhle fantasmagoriích, přemýšlej trochu realisticky. Vysvětli mi, k čemu ti bude nějakej test "absolutního výkonu CPU", kdy se projeví rozdíl proti jiným, když taková situace v reálu nenastane. To bysme si pak mohli všichni kupovat ty 1,1kW zdroje, přestože to má stejnej efekt jako kvalitní 500W, utáhne vše, ale teoreticky je ani ne polovičně tak dobrý, že...
Jako jakej to má smysl, když od 1024*768 výše ten rozdíl bude roven nule? Jeho výkon neomezuje VGA, jeho výkon je naopak takový, že pro to není využití, není SW, zbytek HW není řekněme "konkurenceschopný". Jestli tu chceš jednat tímhle stylem, tak pojďme nadávat na HDD, že jsou tak zaostalý a pomalý, že to brzdí neuvěřitelně potenciální výkon jiných komponent. A nebo běž postřílet tak 10000 programátorů na světě, že nedokážou pořádně využít možnosti dnešních multicore CPU, pakáž jedna líná, že...
( že by cena
Jako jakej to má smysl, když od 1024*768 výše ten rozdíl bude roven nule? Jeho výkon neomezuje VGA, jeho výkon je naopak takový, že pro to není využití, není SW, zbytek HW není řekněme "konkurenceschopný". Jestli tu chceš jednat tímhle stylem, tak pojďme nadávat na HDD, že jsou tak zaostalý a pomalý, že to brzdí neuvěřitelně potenciální výkon jiných komponent. A nebo běž postřílet tak 10000 programátorů na světě, že nedokážou pořádně využít možnosti dnešních multicore CPU, pakáž jedna líná, že...
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no ten "test" na živě bych si představoval trochu jinak. pokud už teda má bořit mýty o zbytečnosti dualcore -zvlášť v době vydání quadcore - tak je potřeba ten test udělat asi trochu profesionálněji. něco jako megalomanský testy po vzoru tomshardware, anandtech atd. prostě říct, máme tu 30kkč na komp tak zkusíme tohle s sc tímhle hdd touhle pamětí a proti tomu tohle s touhle lepší grafikou s tímhle hdd a pak tenhle takhle a takhle a zkusit prostě pokládat pár kompů kde by jedna komponenta výkonově vybočovala z průměru tý sestavy (jeslti mi rozumíš - třeba raptora k 3000+, 512 RAM a tý 7300LE - extrém) a tohle otestovat. každej by si tam našel, co asi tak dělá a co mu pomůže. závěr by byl nějakej a mělo by to podstatně větší váhu než tahle fraška.
btw: podle OBRa na coreduo a 2 ati v cf stačí 600w nebo co to má v podpise.
btw: podle OBRa na coreduo a 2 ati v cf stačí 600w nebo co to má v podpise.
- SNowie
- Začátečník

já nevím co furt řešíte - určitým programům n-jádro vyhovuje, pokud je člověk často používá, nebo je počítačový schizofrenik jako hulán a má dvacet zároveň běžících programů na pozadí, tak se mu to určitě vyplatí ... jinak v průměru (a podle toho článku) to pro běžného uživatele žádná megavýhra není a singecore v pohodě na běžnou práci a hry stačí, netřeba se do mc bezhlavě hnát jen proto, že je "in" ... a do budoucna? copak se z ničeho nic všechny aplikace stanou vícevláknovými?
až ta doba přijde dualcore budou v další generaci nebo o dost levnější než teď, nikam neutečou
- Vivec
- Středně pokročilý

nechci vám tu kazit diskuzi, ale pro ty co odsuzují DC, jaký procesor si teda má dnešní uživatel koupit?
1) u Intelu toho moc novýho nenajda, všechno zastaralá architektura netburs, opravdu výhodná koupě
2) u AMD, jediný použitelný SC je A64, ale jako mainstream považuji procesory kolem 5k a tam už je zase DC
tak mi povězte co má ubohý uživatel který si přečetl článek na živě koupit, když kromě low-endu jsou všude DC a chce comp kterej vydrží dva tři roky?
ANO je to DC, nevim proč se tu hádáte jestli má nebo nemá smysl když už se (skoro) nedá nic jinýho koupit
já sem letos taky přešel na DC a celkem dost mi to pomohlo (z P4 NW), můžu klidně komprimovat video z kamery a u toho hraju, a neztratim dvě hodiny času kdy bylo starý pc nepoužitelný, a takovejch věcí dělám často...
1) u Intelu toho moc novýho nenajda, všechno zastaralá architektura netburs, opravdu výhodná koupě
2) u AMD, jediný použitelný SC je A64, ale jako mainstream považuji procesory kolem 5k a tam už je zase DC
tak mi povězte co má ubohý uživatel který si přečetl článek na živě koupit, když kromě low-endu jsou všude DC a chce comp kterej vydrží dva tři roky?
ANO je to DC, nevim proč se tu hádáte jestli má nebo nemá smysl když už se (skoro) nedá nic jinýho koupit
já sem letos taky přešel na DC a celkem dost mi to pomohlo (z P4 NW), můžu klidně komprimovat video z kamery a u toho hraju, a neztratim dvě hodiny času kdy bylo starý pc nepoužitelný, a takovejch věcí dělám často...
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle Petra Koce jsi asi hodně línej snob protože můžeš grabování nastavit nízkou prioritu a klidně nerušeně hrát.Gr8 Vivec píše:já sem letos taky přešel na DC a celkem dost mi to pomohlo (z P4 NW), můžu klidně komprimovat video z kamery a u toho hraju, a neztratim dvě hodiny času kdy bylo starý pc nepoužitelný, a takovejch věcí dělám často...
jinak ale souhlasím. x2 3800+ jsem vyměnil za cca 2000kč za opterona, přetaktoval nad úroveň opterona a jsem spokojenej.
- SNowie
- Začátečník

- Mr.Nigga
- Středně pokročilý

Pan Koc ale opomene zmínit, že zatímco Gr8 Vivec bude mít po dohrání video zpracovaný, tak wector si vůbec nepomůže a stejně na to bude muset čekatkarf píše:Podle Petra Koce jsi asi hodně línej snob protože můžeš grabování nastavit nízkou prioritu a klidně nerušeně hrát.
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Akorát že wector video nekomprimujeMr.Nigga píše:Pan Koc ale opomene zmínit, že zatímco Gr8 Vivec bude mít po dohrání video zpracovaný, tak wector si vůbec nepomůže a stejně na to bude muset čekatkarf píše:Podle Petra Koce jsi asi hodně línej snob protože můžeš grabování nastavit nízkou prioritu a klidně nerušeně hrát.
- SNowie
- Začátečník

myslím, že tady někdo uhodil hřebíček na hlavičkuwector píše:Akorát že wector video nekomprimujeMr.Nigga píše: Pan Koc ale opomene zmínit, že zatímco Gr8 Vivec bude mít po dohrání video zpracovaný, tak wector si vůbec nepomůže a stejně na to bude muset čekatNavíc si cucáš z prstu, tohle je slabota. BTW, při tý komprimaci se využívá jenom CPU? Asi ne. Co HDD, paměť? To bude opravdu kvalitní hraní...
- Vivec
- Středně pokročilý

- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ale když si přečteš, co jsem tu psal, tak já DC nepomlouvám, je jasný, že dneska nemá smysl jako novej procesor koupit SC, to zase nechytej za slovo ty mě.Gr8 Vivec píše:na to můžu odpovědět jen 2GB ram a raptor, ale to byl jen takovej příklad, hlavně jsem chtěl upozornit na tu nabídku procesorů
zas mě netahejte za každý slovo
Naposledy upravil(a) wector dne čtv 21. zář 2006, 22:03, celkem upraveno 1 x.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Jen drobna "Vecna" poznamka - komprimovat video v plnym palu z MPEG2 do cehokoliv a pustit treba HL2 je nemozne ... ani s Core2 Duo na 4GHz, 2GB ultra rychly RAM + 2x Raptor 150 v RAID0, zkousel jsem to a nejde to ... hra je nehratelna ... stale je brzdou disk+pamet, + omezeni cipsetem - prutok dat sbernici pri komprimaci ovlivnuje negativne prave hru ...
- 133
- Začátečník

- t0m4s3
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Radek, uz tri stranky tu nie su ziadne "vedomosti a skusenosti", ktore by si nam predal. Prosim vrat, sa! Chceme byt mudrejsi, skusenejsi, krajsi, picham-mlady-kusi-ejsi, no proste chcem byt viac ako ty!!! 
AMD X2 4200+ (2530MHz) ■ GIGABYTE K8NS-939 ■ A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 ■ Leadtek A7600GS @ 485/470 ■ WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80 ■ Enermax Noisetaker 420W ■ NEC 3520A ■ Coolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03 ■ Logitech MX510 ■ Logitech UltraX ■ Logitech Formula Vibration Feedback ■ LG L1740BQ ■ Creative Inspire T5900 ■ watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)