kdybys to chěl, šlo by to i poštou. Nejdřív ale potřebuju vyzkoušet tenhle pokusný kus, pak napíšu víc (snad do týdne). Jen potřebuju zjistit tu patici, pak můžu dělat dál...no_-_name píše:skoda ze bydlis tak daleko, hned bych si jich par vzalTrinom píše:
PS: Kdyby někdo chtěl, jsem schopen jich sehnat cca 500 a to za odvoz.
Projektor z LCDcka
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- drozi
- Začátečník
JJ, dik, ted uz chapu, ze halogen je asi blbost( navic strasne topi) .
PS: Jak se zapojujou výbojky???? Možná se to někde řešílo, ale ja su lama...
PC1:Intel Pentium D 2,8GhZ, ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3, 1GB Kingston DDR 533MhZ RAM.
PC2: Celeron(tualatin) 1,1GHz@1,57GHz, nVIDIA TNT2RIVA m 64. Soltek 65EP-T
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Woyta
- Středně pokročilý
Schema je nakreslene na starteru. Napred starter a pak vybojka.drozi píše:JJ, dik, ted uz chapu, ze halogen je asi blbost( navic strasne topi) .
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- no_-_name
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý
- drozi
- Začátečník
Možná bych se dostal ke 7 nebo 8 palcovýmu LCDčku, šel by z toho udělat ňákej projektor???(asi jo), bodou na to potřeba fresnely??
Ještě, 2 Woyta: Hoď mi pls někde link na nějakou teorii ohledně těch výbojek, mě to fakt nic neříká...např startér, etc...
Ještě, 2 Woyta: Hoď mi pls někde link na nějakou teorii ohledně těch výbojek, mě to fakt nic neříká...např startér, etc...
PC1:Intel Pentium D 2,8GhZ, ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3, 1GB Kingston DDR 533MhZ RAM.
- no_-_name
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ad 1) zkus http://www.dvlachy.ic.cz/phpBB2 a tam uz budou nejaky odkazy na zahranicni stranky.. kazdopadne fresnely potreba budoudrozi píše:Možná bych se dostal ke 7 nebo 8 palcovýmu LCDčku, šel by z toho udělat ňákej projektor???(asi jo), bodou na to potřeba fresnely??
ad2 ) treba tady http://grower.cz/pestovani/navody/lampy ... eni/2.html
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem po dlouhé době vyhrabal LCDčko a KONEČNĚ sehnal meotar - takže sem dávám prvotní fotky, ještě s původním halogenem, který čirou náhodou fungoval. V nejbližší době si ještě seženu HQI výbojku a zas přihodím nějakou fotečku...
První tři fotky jsou ze dne, jen se zataženýma žaluziema. Ty zbylý 2 jsou z večera.
Bohužel se mi nepodařilo udělat makrofotku několika pixelů, protože se mi moc klepaly ruky...
Na konec ještě nějaký zbytečný info: Displej je 14", ale na stěnu se ukazuje zhruba tak 12", meotar je verze 2a. Bohužel jsem donucen pouštět do LCD signál jen 800x600, takže si to displej interpoluje na 1024x768 a zhoršuje se kvalita (ve výsledku to nejspíš bude jinak - bude připojenej k norm. kompu, ne k notesu).
PS: ta stěna, na kterou jsem promítal je lehce namodralá (malinko)
První tři fotky jsou ze dne, jen se zataženýma žaluziema. Ty zbylý 2 jsou z večera.
Bohužel se mi nepodařilo udělat makrofotku několika pixelů, protože se mi moc klepaly ruky...
Na konec ještě nějaký zbytečný info: Displej je 14", ale na stěnu se ukazuje zhruba tak 12", meotar je verze 2a. Bohužel jsem donucen pouštět do LCD signál jen 800x600, takže si to displej interpoluje na 1024x768 a zhoršuje se kvalita (ve výsledku to nejspíš bude jinak - bude připojenej k norm. kompu, ne k notesu).
PS: ta stěna, na kterou jsem promítal je lehce namodralá (malinko)
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- Maxtor
- Začátečník
-
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Dj´ Frodo
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ho někdo bude chtít, tak mi napište co nejdřív - ať ho vyzvednu (jinak ho vyhodí)Dj´ Frodo píše:kua taky by se jeden hodil!! ale klatovy to je vcelku dalka no!!
--
Přikládám náčrtek, (A4, necelých 250kB) na kterém by snad mělo být vidět, co chci stvořit. Zatím je to bez rozměrů. Můj odhad je kolem 80cm na výšku (což by mi i vyhovovalo do pokoje, kdybych to natlačil až ke stropu)...
Naposledy upravil(a) Trinom dne pát 22. zář 2006, 20:00, celkem upraveno 1 x.
- Kopi.
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- no_-_name
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Kopi.
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No já teda po pravdě řečeno věděl akorát to, že je na 15" malej, to druhý, optiku musim ještě pořešit (z hlediska vědomostí).
Myslel jsem to ale spíš tak, že já si to nekoupim proto, že už mam projektor ze 17" LCD více či méně hotovej ( ), ale vim, že se najde stále dost lidí, co by rádi experimentovali, a co meotar shání. Tzn. jestli je funkční, mslim, že uplatnění někde určitě najde.
Myslel jsem to ale spíš tak, že já si to nekoupim proto, že už mam projektor ze 17" LCD více či méně hotovej ( ), ale vim, že se najde stále dost lidí, co by rádi experimentovali, a co meotar shání. Tzn. jestli je funkční, mslim, že uplatnění někde určitě najde.
- no_-_name
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jo, to jo... na začátky je to dobrý, vezmeš lcd, (15" se dá ale nejsou okraje) plácneš rozebraný na meotar, přidáš větrák a je to... pak se to dá zlepšit výměnou halogenu za výbojku, použitím menšího lcd a nějakým zakrytím a je to podruhý... no a pak je ta hardcore činnost stavby vlastní skříně spojená většinou s objednávkou větších čoček než jsou v meotaru... objektivy se ještě sehnat dají, ale ty fresnely to fakt asi ne.Kopi. píše:....
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Takže zas sem dávám nové fotečky, stále ještě ale s původním meotarem. Tentokrát už jsem konečně displej chladil (minule ne - takže jsem nemohl víc testovat), takže jsem zkoukl skoro celý film (z fotek určitě poznáte). Ještě jsem to proložil nějakou fotečkou test. obrazce a několika dalšíma fotkama. Omluvte zhoršenou kvalitu fotek. Kde foťák nezvládá, tam ani fotošop nepomůže (ba ne, trošku pomohl).
PS: Už abych měl ten metalhalogenid, ve skutečnosti to bylo o něco žlutější, než na fotkách
PS2: Tahle stěna je pro změnu lehce zelená
--
PS: Už abych měl ten metalhalogenid, ve skutečnosti to bylo o něco žlutější, než na fotkách
PS2: Tahle stěna je pro změnu lehce zelená
--
No, ono taky momentálně je mezi LCD a fresnelem kolem 3 - 4 cm, což ve výsledku v žádném případě nebude, tam bude max. 0,5 cm.no_-_name píše:15" se dá ale nejsou okraje
Naposledy upravil(a) Trinom dne ned 24. zář 2006, 14:04, celkem upraveno 1 x.
- svetma
- Začátečník
- Bydliště: Zlín, Lhotka (taková prdel světa my GPS 49°13'48.6"N,17°35'17.51"E)
hehe neco sem našel http://www.pc.borec.cz/soubory/funkce.html je tam toho jěště víc jo a sorry jěstli to sem už někdo dával
žeru krávy chráním jetel