Koupil jsem si novy disk, a tak jsem chtel programem DriveImage prenest data z stareho disku na novy, tak jsem nejdriv Partition Magicem vytvoril stejne oddily jak na starem disku + oddil se zbytkem mista. Mam totiz na prvnim oddilu jen spousteci soubory, ale system mam nainstalovany na druhem rozsirenem oddilu. Pak jsem v programu DriveImage udelal zalohu obou oddilu, ktere jsem pak obnovil na novy disk.
Jenze ted jak jsem zkopiroval vsechny oddily tim programem, tak mi ted ten novy disk nechce vubec nabootovat, napise to boot record not found a konec.
Zkousel jsem nabootovat z instalacniho cd XP a udelat opravu systemu, ale po restartu to opet nechtelo nabootovat ten disk.
Adam001 píše:Koupil jsem si novy disk, a tak jsem chtel programem DriveImage prenest data z stareho disku na novy, tak jsem nejdriv Partition Magicem vytvoril stejne oddily jak na starem disku + oddil se zbytkem mista. Mam totiz na prvnim oddilu jen spousteci soubory, ale system mam nainstalovany na druhem rozsirenem oddilu. Pak jsem v programu DriveImage udelal zalohu obou oddilu, ktere jsem pak obnovil na novy disk.
Jenze ted jak jsem zkopiroval vsechny oddily tim programem, tak mi ted ten novy disk nechce vubec nabootovat, napise to boot record not found a konec.
Zkousel jsem nabootovat z instalacniho cd XP a udelat opravu systemu, ale po restartu to opet nechtelo nabootovat ten disk.
Prosim poradte co delam spatne nebo proc to nejde
Máš ten disk jako prímarní? tu partition na ktere jsou win? neni nahodou jeden PATA a novy SATA? nekdy to blbne pak:)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Jak myslis primarni? no mam tam primarni oddil ten by mel byt bootovaci a pak rozsireny a na tom je system.
Jinak ano zalohuji z PATA na SATA, jen nechapu, proc by to melo blbnout, vzdyt to takhle dela urcite vic lidi.
Jinak odpojil jsem vsechny ostatni disky, a nechal jsem tam jen ten novy, ale stejne to nenabootovalo.
Jedine co me napada je ze ten program DriveImage je proste shit a nezkopiroval MBR -master boot record - pak bych se nedivil ze to nebootuje.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Adam001 píše:Jak myslis primarni? no mam tam primarni oddil ten by mel byt bootovaci a pak rozsireny a na tom je system.
Jinak ano zalohuji z PATA na SATA, jen nechapu, proc by to melo blbnout, vzdyt to takhle dela urcite vic lidi.
Jinak odpojil jsem vsechny ostatni disky, a nechal jsem tam jen ten novy, ale stejne to nenabootovalo.
Jedine co me napada je ze ten program DriveImage je proste shit a nezkopiroval MBR -master boot record - pak bych se nedivil ze to nebootuje.
Tak já sem živy dukaz že mi PATA na SATA nešlo......nekom to jde ale hodne lidem ne! nevim, proč kvuli čemu jestli řadič či co ale nejde to nekdy....uplne stejny problem jako ty sem mel....je to už asi 2 roky...reinstal to vyřešil...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Ono by stacilo kdyby nekdo, kdo to umi a komu se to povedlo, zde napsal presny postup jak zalohovat data ze stareho PATA disku na novy SATA, aby se nemusel instalovat novy system, a ja tak neprisel o spoustu nastaveni a programu. Myslim ze hodne lidem by to pomohlo.
Adam001 píše:Ono by stacilo kdyby nekdo, kdo to umi a komu se to povedlo, zde napsal presny postup jak zalohovat data ze stareho PATA disku na novy SATA, aby se nemusel instalovat novy system, a ja tak neprisel o spoustu nastaveni a programu. Myslim ze hodne lidem by to pomohlo.
Nekdy to proste nejde....neni to nekdy možny, je to uplne neco jineho, zkusel sem Ghost i Acronis a nešlo to reinstal win je na pul hodky...nastaveni lze zazalohovat....neni v tom problem....
A co programy? to mam tedka shanet vsechny instalacky na vsechny programy? na nektere veci co tu mam uz ani instalacku treba nesezenu.
Ja mam svuj system uz dva nebo 3 roky, ne li vic, a nikdy jsem nepotreboval delat novou instalaci. A i po te dobe system slape jak hodinky, mam ho prizpusobeny svym pozadavkum tak aby mi vyhovoval co nejlepe. Nedovedu si predstavit ze bych mel s tim zacinat uplne od znova.
Tak uz se mi to povedlo
Pouzil jsem program Acronis True Image, ani jsem tam nemusel nic slozite nastavovat, cele to zvladl skvele.
Takze jsem zivym dukazem ze to jde jen je treba pouzit dobry kvalitni program, a ne sracky typu ghost, driveimage apod.