Vibracie diskov

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ObiwanKenobi
Nováček
Nováček

Vibracie diskov

Příspěvek od ObiwanKenobi »

Zaujimalo by ma tak celkovo,ci sucasne HDD mozu pri prevadzke dosahovat take vibracie,ze je to pocut napr rezonanciou skrinky alebo stola,policky na ktorej je PC polozene?

Lebo u mna pri disku WD 1600JS SATA 8MB cache sa toto deje,konkretne take mierne dunenie/ktore je po dlhsej dobe neprijemne :x / ako som uz pisal v teme v casti Ostatni hardware o skrinke. Mne to po roznych skusaniach uz prijde,akoby ten disk nebol uplne v poriadku,aj niektore zvuky co som tu uz pisal sa mi nie uplne pacia.Inak funguje na 100% okrem tychto akustickych zalezitosti. Mozem to sice vyriesit polozenim PC na zem,ale to nechcem
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jasně, že jo. to by musely být plotny a všechno ostatní dokonale vyvážené a pevné. žádné vůle by tam nemohly být a to prostě nejde, takže při obrovských rychlostech, kterými se plotny pohybují je samozřejmost, že disk vibruje.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Já jsem to trochu vyresil tlumicími ramecky.Neni to sice nic extra,ale mi to proti vibracim Case pomohlo.
http://www.artcomputer.cz/product.php?id=16354
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Lucky007 píše:Já jsem to trochu vyresil tlumicími ramecky.Neni to sice nic extra,ale mi to proti vibracim Case pomohlo.
http://www.artcomputer.cz/product.php?id=16354
Muzu potvrdit ze tyro redukce jsou na ztlumeni vibraci velmi dobre.
Osobne mam Revoltecy a vypadaji uplne stejne az na to ze jsou cele cerne.
Takze urcite doporucuji. Pomer cena/vykon jsou dost dobre.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“