Jakou koupit desku pro Athlona/Semprona - s VIA cipsetem?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Já mám Asus A7V880, a mám problém s grafikami ATI radeon na jádře RV350.Pěkně mě to nasralo...
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
12345
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 12345 »

Jakou mám koupit desku na SEMPRONA 2300-3000 do soc.A
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

12345 píše:Jakou mám koupit desku na SEMPRONA 2300-3000 do soc.A
MSI KT880 Delta 8) :roll: :wink: mal som ju a same dobre ohlasy...ale ak by si mal viac $ tak chod do Semprona 64 (za tu cenu super procik) ja som tiez kupil Sempron 2300+ a po prechode na Sempron 64 som bol mile prekvapeny svižnosťou a dobrým výkonom v hrách..
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

12345 píše:Jakou mám koupit desku na SEMPRONA 2300-3000 do soc.A
Urcite jdi do MSI KT880, je to nejlepsi deska s chipsetem VIA KT880.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

takže toto je nejlepší volba? Nejstabilnější, výkonná, v průměru lepší než n-force 2 desky?
http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=50983
Je lepší než asus A7N8X-E deluxe?
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Chipset VIA KT880 je vykonove na stejne urovni jako nForce2, nekde ma dokonce i malinko navrh, ale rozdily jsou nepostrehnutelne. Spis, zalezi jakou cenu, znacku, a vybavu desky preferujes..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

No zrovna teď po 2 deskách v háji požaduji spíš stabilitu, spolehlivost... Ten MSI KT880 delta-FRN se mi společně s asusem A7N8X-E deluxe (n-force2) líbí nastejno.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Kombinace Asus a AMD neni moc dobra...
Jeffer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeffer »

EfineSS píše:Kombinace Asus a AMD neni moc dobra...
procpak?jestli je tato kombinace spatna,tak mam problem,protoze na 3 PC mam asus A7V600 a 2x barton 2500+ a sempron 2200+, vsechny pekne pretaktovany a funguje mi to bez probmelu. prave asus se mi zda jako dobra firma
Gamax
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gamax »

Chcem len pridať svoj názor. Mám vyše roka Abit KV7 (KT 600) a som max. spokojný :-D . Trošku som ale šoknutý, že je pomaly problém zohnať do nej procák, pretože veľkosklady sa rýchlo prispôsobujú novým trendom a socket A je pre nich už zastaralý. Je pritom hodne compov v domácnostiach ktoré šlapú aj na starších platformách. Mal som zvyk, že si raz do roka postavím new-comp, ale už ma asi nebaví stále držať krok. Na mojom kompe som odohral napr. doom3, quake4... a pohoda, akurát chcem vylepšiť grafárnu asi GF 6600. :)
AMD Barton 2500+@2231MHz,Silent Boost,Abit KV7,1024 MB/400MHz DDR Apacer CL2.5,GF FX 5700 /128MB,Maxtor DiamondMaxPLUS 8 40GB,DVD Toshiba SD-M1712,Case EZ4000/Mercury450W.
martinik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinik »

Mal som MSI KT6V LSR z VIA KT600 a bol som nadovsetko spokojny super doska to bola hlavne stabilna ale teraz by som bral urcite nejaku ASUS A7V880 z VIA KT880 maju tam vela veci a hlavne nie su take problemove jak moj nforce 2.
Horm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Horm »

Zdarec. Vidím že tu probíráte desky.Můžete mi někdo poradit jakou desku mám dát místo mrtvé Soltek SL-75KAV abych ale nemusel kupovat nic jiného(paměti, pocesor ,atd). Dík za radu
romis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Deska

Příspěvek od romis »

no tak jestli můžu doporučit výbornou desku tak DFI LanPorty nForce4-ultra D
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

hoj, shanim desku k procesoru athlon xp 1800+ (sc. A) .. nemusi to byt nic extra, cena by se mela tocit kolem tisice, max tak 1500.. da se za tu cenu neco sehnat? co jsem nasel, byla by dostacujici tahle ASRock K7VT4A PRO? (pojede s tou deskou DDR 333MHz pamet? je u ni napsano "PC3200/PC2100/PC1600", pocita se tam i s PC2700, nebo tam nepojede? :/ )

btw nemusi to mit via cipset, jen tu nechci zakladat dalsi tema a temata o deskach jsou takhle rozdelena, takze... klidne to muze mit nForce nebo via cipset, moc na tom nesejde..
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

No dostacujici by byla v pripade, ze nevyuzijes dvoukanalovy pametovy radic a taky ze nebudes taktovat.. Ja bych radeji doporucoval neco jako Epox 8RDA3+, Abit NF-7S 2.0, Asus A7N8X-E Deluxe nebo taky MSI K7N2 Delta2 LSR/Platinum.. Vsechny tyto desky jsou postaveny na chipsetu nForce2 400 Ultra ktery ze s.A platformy vyzdime maximum.. Stejne vynikajici deska avsak s chipsetem od VIA je MSI KT880..
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

EfineSS píše:No dostacujici by byla v pripade, ze nevyuzijes dvoukanalovy pametovy radic a taky ze nebudes taktovat.. Ja bych radeji doporucoval neco jako Epox 8RDA3+, Abit NF-7S 2.0, Asus A7N8X-E Deluxe nebo taky MSI K7N2 Delta2 LSR/Platinum.. Vsechny tyto desky jsou postaveny na chipsetu nForce2 400 Ultra ktery ze s.A platformy vyzdime maximum.. Stejne vynikajici deska avsak s chipsetem od VIA je MSI KT880..
no neni to pro me, ale pro bratrance, kterymu se jebla deska s integrovanou grafikou, takze shanim desku a gk (viz thread) dualchannel nejspis nevyuzije (modul je jen jeden - 512MB DDR333), taktovat asi taky ne, s tim chladicem co bratranec ma to myslim chladi tak akorat na zakladni frekvenci :) .. jinak dik za rady na desku, ale spis bych potreboval rovnou poradit, kde (v Praze) nejakou splasit.. co jsem koukal tak sk. A desky uz skoro nikdo neprodava.. preferuju nove (kvuli zaruce) a aby to nebyl bulk, nebo aby k tomu byl aspon manual a cd s ovladacema..

edit: nasel sem tuhle, ASRock K7NF2-RAID .. akorat maj prodejnu v chomutove, coz je blby.. fakt uz nevim, kde shanet... :/ prinejhorsim bych to nechal poslat postou, ale otazka je, jestli tech 86 Kc za postu stoji za ten rozdil mezi tema deskama.. ?

edit2: tak sem se smiril s tim, ze to pujde treba i pres postu :) .. muze me teda nekdo ujistit, jestli je tahle deska dobra koupe?
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

tak má to nf2 ultra400, takže bych se toho zas tak nebál ... když to ten tvuj bratránek bude provozat na základních frekvenci, tak to stačí v poho...
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

tovr1203 píše:tak má to nf2 ultra400, takže bych se toho zas tak nebál ... když to ten tvuj bratránek bude provozat na základních frekvenci, tak to stačí v poho...
jo, taktovani neplanujeme, takze hlavne kdyz to bude slouzit :) dik za ujisteni, uz ji objednavam.. bylo to fakt peklo, najit nejakej shop se socket A deskama.. holt uz sc. A umrel.. tak jeste jednou dik :P
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

tak jen doplnim, ze sem s obchod.cz spokojenej, objednavku sem poslal 20. vecer, 21. dopoledne prisel mail o expedici a 22. (vcera) uz deska dorazila, jedinej problem byl v postakovi, kterej k nam dorazil odpoledne a neobtezoval se zazvonit a rovnou hodil do schranky listek o tom, ze to mam na poste (cas tam napsal 15:30, to sem byl uz dlouho doma..) .. takze jsem si pred chvili skocil na postu (aspon ze v sobotu maji do dvanacti :) ) a vyzvednul si desku..

takze s OBCHOD.CZ pozitivni zkusenost :roll:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“