!!! ČIP vs Refill (Canon IP4200,IP5200,MP500,...) !!!

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
linhal
Nováček
Nováček

!!! ČIP vs Refill (Canon IP4200,IP5200,MP500,...) !!!

Příspěvek od linhal »

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat na refill.Mám tiskárnu IP5200 a koupil jsem refill,ale je tu problém s čipem.Nevadilo by mi,že třeba skončí záruka,ale chtěl bych,aby dokázala tiskárna sledovat opět hladinu barvy v cartridgi.Za každou radu moc děkuji.Nebo alespoň poradit,jak čip pracuje.Ještě jsem se ani nedíval.Jen jsem vyděl plno příspěvků.Děkuji předem.
Riksa46
Nováček
Nováček

Příspěvek od Riksa46 »

Cau, mam IP4200 a refill pouzivam tak pul roku a zatim zadnej problem. Docetl jsem se nekde na de strankach, ze čip resetr by se mel zacit prodavat nekdy v rijnu i s neorig cartrigema
Riksa46
Nováček
Nováček

Příspěvek od Riksa46 »

jo vlastne.....chip by mel pocitat stranky, protoze kdyz vytisknes pulku orig cartr. a doplnis, tak to tiskarna nezaregistruje
linhal
Nováček
Nováček

Příspěvek od linhal »

Určitě nepočítá stránky.Bylo by to nepraktické.Co jsem tiskl,tak 2 cartridge nechtěli tisknout,Zkusil jsem čištění hlav a různé tisknutí.Vytiskl jsem tak 15 stránek.A to skoro vůbec netiskla a najednou mi cartridge ukazovala že je prázdná.A odmítala tisknout s plnou cartridgí.Tam to bude zajimavější.Lukáš
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Tyhle stroje mají dvojí typ detekce. Optický a elektronický. Optický zjišťuje aktuální hladinu inkoustu v cartridgi a elektronický podle čipu. To počítadlo na stránky nemusí být nesmysl, ale musel bych to ověřit.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
linhal
Nováček
Nováček

Čip

Příspěvek od linhal »

Pokud něco zjistíte,tak napište.
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“