Jak donutit bezet pameti na 133MHz na ApolloPro133+PIII

Se Socketem 370, Slotem 1, Socketem 7, starší a ostatní.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak donutit bezet pameti na 133MHz na ApolloPro133+PIII

Příspěvek od Palec123 »

Zdravim.
Mam problem donutit behat 2x128MB 133MHz SDRAM na maximalni frakvenci. Bezi pouze na 100MHz :(

Pomoci pinu na desce jsem nastavil FSB 133MHz (jako druha moznost se nabizi frekvence 100MHz)

Deska je od jiz neexistujici firmy Aska s chipsetem ApolloPro133 a ni bezi Intel Pentium III 600MHz EB (jadro Coppermine 133MHzx4.5)
Obrázek

Screeny o podtaktovani pameti:
Obrázek Obrázek

Pameti jsem zkousel i po jedne, ale bohuzel frekvence 133Mhz se mi nedari dosahnout. V biosu je nastaveni pameti pouze nekolik malo polozek, jakysi system hodnot casovani s moznostmi: 8/10 , normal , fast , turbo

Nic jineho co by urcovalo frekvenci pameti jsem nenasel. Co se tyce nastaveni frekvecne procesoru, tak ta se nastavuje, jak uz jsem uvedl vyse, pomoci pinu na desce. V biosu pak lze tuto hodnotu zvysovat po krocich 133/140/150MHz.

Dekuji za rady :idea:
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Lepsi by bylo sem dat screen s CPU-Z s polozkou SPD - tam je (by melo byt) zobrazene casovani pameti. Ale pokud budem vychazet z Everestu, tak by mely zvladat PC133 na CL3 - to je potreba to nastavit v BIOSu. Ta prvni hodnota by mela byt RAM:FSB - 1:1 nebo drive se udavalo Memory speed - FSB (tj. na stejnych MHz). Ta polozka by nyni podle tvych slov mela byt nastavena na FSB-33 MHz. To druhy prave v casovani - CL, Cas Latency - ci neco podobneho.

Deska ja PcPartner - v podstate PcChips/Matsonic v blede modrem, tj. nejvetsi sunt :) Navic srovnavat se s Asusem s BX cipsetem v propustnosti pameti je dost mimo... te hodnoty na teto desce s timto cipsetem nikdy nedosahnes.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Polozka SPD prozrazuje, ze pri 133MHz je casovani 3-3-3-6

Polozka Memory pak udava casovani 3-3-3-5, avsak frekvence pameti a fsb:ram jsou prazdne.

To casovani 2-3-3-5 jsem nastavil ja, az po tom co se mi nepodarilo dasahnout frekvence 133MHz. Zadna polozka Memory speed v biosu neni, pouze to co jsem napsal
V biosu je nastaveni pameti pouze nekolik malo polozek, jakysi system hodnot casovani s moznostmi: 8/10 , normal , fast , turbo
Jedina polozka v biosu tykajici se frekvenci je CPU SPEED, o tom uz jsem take psal.
Co se tyce nastaveni frekvecne procesoru, tak ta se nastavuje, jak uz jsem uvedl vyse, pomoci pinu na desce. V biosu pak lze tuto hodnotu zvysovat po krocich 133/140/150MHz.
To srovnani bylo jen nazorne, jde mi o to, ze jsou pameti a tim i cely system zbytecne brzdeny.

Uz me nenapada jak na to :huh:

Potreboval bych radu, nejakych zkusenejsich, kteri staveli PC par let na zpet. :worship:
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

http://www.pcpartner.com/pcpartner/supp ... HTM#pro133

Jsou tam jak BIOSy tak i manualy, ale jen referencni, takze ti to asi moc nepomuze. Vsechno kolem pameti bude v BIOSu v polozce - Chipset Feature Setup a jelikoz jde o PcPartner, tak jak si vzpominam, rozhodne nepujde o bohate menu... pripadne zkus udelat fotku tohoto menu.

Dalsi moznosti by mohlo byt nastaveni na desce na jumperech misto defaultniho AUTO primo frekvenci CPU na 133MHz. Ad pretaktovani CPU - mozne to je, ale vetsinou byly limitem prave pameti, ale zkusit to muzes - aspon dokud je mas na tech 100MHz.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Pablo123 píše:Pomoci pinu na desce jsem nastavil FSB 133MHz
Ta polozka chipset feature setup obsahuje zjednodusene nastaveni, jak uz jsem uvedl vyse. Ale nic co by nastavovalo jejich frekvenci popripade delicku.

Foto poridim a hodim ho sem

Co se tyce taktovani, pokud nastavim maximalni hodnotu v biosu (150MHz) Procesor dosahne frekvence 675MHz (150x4,5), pameti pak dosahnou frekvence 112,5MHz :(
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

nechtel jsem zakladat vlakno se stejnou deskou proto pisu sem ... potreboval by jsem vedet jake moznosti ma tato deska? respektive jake nejlepsi cpu mam v tom celerona 700mhz,skousel jsem v tom plnou p3 866/133fsb a tu mi deska nevzala,http://www.qdigrp.com/qdisite/eng/Produ ... nce10B.htm link na desku [moje je revize 2.0] diky
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Kód: Vybrat vše

Support Socket 370 processors
Intel Pentium III FC-PGA processors at 500/533EB/550/600E/600EB/650/667/700/733/ 750/800/800EB/900MHz and 1GHz
Primo na strance na kterou jsi odkazoval, pokud mas posledni bios, tak by nemel byt problem.

Jo a deska je s chipsetem ApolloPro 133A, coz je lepsi verze nez-li ApolloPro 133. Ma treba AGP4x, co ja bych za takovou desku dal :)

(No kdybych za ni moc davat nemusel, bylo by to fajn :D )

Mam ty slibovane obrazky: (mobil kvalita, sorry :oops: )

Nejdrive "hlavni meny"
http://img287.imageshack.us/img287/6240 ... 228wz0.jpg
http://img124.imageshack.us/img124/3455 ... 242hj8.jpg

Nahled do polozky CHIPSET FEATURES SETUP:
Obrázek

Nahled do polozky CPU SPEED SETTING:
Obrázek Ne, opravdu vic tam toho neni :(

A jeste nahled na to nejdulezitejsi do manualu:
Obrázek Obrázek

//edit Wilik - nektere obrazky upravene na odkaz...
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

2 Wolf - staci cist, na webu bys ihned zjistil, ze dany cipset podporuje vsechny existujici CPU do s370 s vyjimkou jadra Tualatin, takze to ze ti to nejelo bylo bud spatnym nastavenim, nefungujici deskou ci nefungujicim CPU, ale urcite ne nepodporou cipsetu.

2 Palec - no podle me (z tvych drivejsich prispevku) to na te desce proste nastavit nejde. Ono to nebylo nijak vyjimecne - uz to ze jde "taktovat" bylo v te dobe (a u tohoto vyrobce) velke +. Jinak co se stane, kdyz nastavis na desce (jumpery) 133MHz FSB a das vypnout ten Autodetect DIMM/PCI clock?

Snad by pomohl nejaky upraveny BIOS, ale to pochybuju ze neco takoveho najdes - zkus to sam... asi uz neni moc co zkazit :)
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Wilik píše:no podle me (z tvych drivejsich prispevku) to na te desce proste nastavit nejde. Ono to nebylo nijak vyjimecne - uz to ze jde "taktovat" bylo v te dobe (a u tohoto vyrobce) velke +. Jinak co se stane, kdyz nastavis na desce (jumpery) 133MHz FSB a das vypnout ten Autodetect DIMM/PCI clock?
Nestane se nic, uz jsem zkousel snad vsechny mozny a kombinace..

Stale 100MHz misto 133MHz na pametech :old9:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“