jinak je to samozřejmě tai-wanská firma
GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Konecne sem se dostal k tomu jeste vice potunit kartu, ale uz me to zacina sr*t.
Prekreslil sem ten odpor na 691ohmu, tim se napeti zvedlo na 1,15v coz je nejak malo na ten odpor. Frekvenci jadra sem zatim zkousel jen 550MHz a vypada stabilne, pak to jeste zkusim vyse...
No ale hlavni vec, co me sere je, ze kdyz pustim 3Dmark05 (nebo i 2003), tak graficke testy probehnou bez problemu, ale kdyz dojde na cpu-test, tak se nekdy sekne obraz ale test jede dal a pak ukaze i vysledek... nekdy projedou i cpu-testy vpohode, ale kdyz se ma ukazat vysledek, tak je jen cerna obrazovka s sipkou...pritom pc neni sekly, pac po pameti ho muzu restartovat (pres spravce uloh). Fuck!
Kdyz sem si to tady procital, tak nekde bylo napsane, ze se muze nastavit stejna frekvence i pro 2D a low 3D aby neklesal vykon pri prepnuti mezi rezimama...ale nekde sem zase videl, ze se to nedoporucuje
. A ja mam takove male podezreni na to sekani z toho duvodu, ze se karta prepne z performance 3D na low 3D nebo 2D a pritom nesnese tak velky skokovy rozdil mezi frekvencemi a proste se sekne....nevi nekdo co s tim??
pls
Prekreslil sem ten odpor na 691ohmu, tim se napeti zvedlo na 1,15v coz je nejak malo na ten odpor. Frekvenci jadra sem zatim zkousel jen 550MHz a vypada stabilne, pak to jeste zkusim vyse...
No ale hlavni vec, co me sere je, ze kdyz pustim 3Dmark05 (nebo i 2003), tak graficke testy probehnou bez problemu, ale kdyz dojde na cpu-test, tak se nekdy sekne obraz ale test jede dal a pak ukaze i vysledek... nekdy projedou i cpu-testy vpohode, ale kdyz se ma ukazat vysledek, tak je jen cerna obrazovka s sipkou...pritom pc neni sekly, pac po pameti ho muzu restartovat (pres spravce uloh). Fuck!
Kdyz sem si to tady procital, tak nekde bylo napsane, ze se muze nastavit stejna frekvence i pro 2D a low 3D aby neklesal vykon pri prepnuti mezi rezimama...ale nekde sem zase videl, ze se to nedoporucuje
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmmm...takze sem to v ati toolu nastavil (2D i low 3D podle performance 3D) a stejne se cpu test kousnulSpirit píše:to aj mne robilo, do 2d malo problem sa prepnut. Dal som 2d aj low3d take frekvencie, ako 3D... Nic sa karte nemoze stat a vobec jej to nemoze vadit
btw. delal si to pres rivatuner nebo ati tool??
//edit: Jo a co s tim odporem?
1) [724ohmu = 1,09v] - default
2) [718ohmu = 1,11v]
3) [714ohmu = 1,12v]
4) [691ohmu = 1,15v]
- jestlize je rozdil mezi 2. a 3. merenim 4ohmy a napeti naroste o 0,01v, jak muze pri rozdilu 23ohmu (3. a 4. mereni) narust napeti jen o 0,03v ???
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
- Spirit
- Středně pokročilý

-
ale to je puzlna regulacia a napatie narasta exponencialne... takze kazdych 10ohm nadol bude stale viac rast napatie. Napr. ja mam na 1.4v okolo 580uhmpresscott píše:Hmmm...takze sem to v ati toolu nastavil (2D i low 3D podle performance 3D) a stejne se cpu test kousnulSpirit píše:to aj mne robilo, do 2d malo problem sa prepnut. Dal som 2d aj low3d take frekvencie, ako 3D... Nic sa karte nemoze stat a vobec jej to nemoze vadit![]()
Procesorem to nebude, protoze sem to zkousel i odtaktovat a navic ve hrach to nedela.
btw. delal si to pres rivatuner nebo ati tool??
//edit: Jo a co s tim odporem?Jak je mozne, ze pri 714ohmu mam na jadre 1,12v a pri 691ohmu "jen" 1,15v??
1) [724ohmu = 1,09v] - default
2) [718ohmu = 1,11v]
3) [714ohmu = 1,12v]
4) [691ohmu = 1,15v]
- jestlize je rozdil mezi 2. a 3. merenim 4ohmy a napeti naroste o 0,01v, jak muze pri rozdilu 23ohmu (3. a 4. mereni) narust napeti jen o 0,03v ???(elektronice zase tolik nerozumim, tak nevim jestli to je normalni nebo ne, ale ja sem myslel, ze napeti poroste rovnomerne s klesajicim odporem
)
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Thx, tak ja to teda potom jeste snizimSpirit píše: ale to je puzlna regulacia a napatie narasta exponencialne... takze kazdych 10ohm nadol bude stale viac rast napatie. Napr. ja mam na 1.4v okolo 580uhm
Ted jeste vyresit ty zaseky a bude to ok.
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dnes při další serii měření, mě zaskočila situace, kdy jsem měl naprosto stable a bez artefaktů a bez lagů 650/960, ale o cca 10 minut později už jsem měl lagy a o dalších 10 minut v určitých situacích artefakty.
Začalo mi být jasné že se něco asi přehřívá, ale nevěděl jsem co a paměti jsem skutečně mohl vyloučit.
Začal jsem hledat co by to mohlo být a našel tohle (skutečně jsem si docela dost popálil prst):
http://mujweb.cz/Pocitace/oc-lab/cool.jpg
(použil jsem tohle foto, jelikož se mi ve fotáku odporoučeli baterie a musím počkat až se dobijí, pak nahodím své fotky - před i po.
Ten šváb se zahřívá, prostě už od zapnutí počítače a aniž by jste cokoliv prováděli, tak do půl hodiny je rozpálenej. Ty další dva se taky dokáží pěkně rozehřát, ale až v zátěži a navíc nevím jistě jestli to nemá na svědomí ten první. Udělal jsem si takové pasivní chlazeníčko (HomeMade) a uvidím jestli se to nějak projeví
Začalo mi být jasné že se něco asi přehřívá, ale nevěděl jsem co a paměti jsem skutečně mohl vyloučit.
Začal jsem hledat co by to mohlo být a našel tohle (skutečně jsem si docela dost popálil prst):
(použil jsem tohle foto, jelikož se mi ve fotáku odporoučeli baterie a musím počkat až se dobijí, pak nahodím své fotky - před i po.
Ten šváb se zahřívá, prostě už od zapnutí počítače a aniž by jste cokoliv prováděli, tak do půl hodiny je rozpálenej. Ty další dva se taky dokáží pěkně rozehřát, ale až v zátěži a navíc nevím jistě jestli to nemá na svědomí ten první. Udělal jsem si takové pasivní chlazeníčko (HomeMade) a uvidím jestli se to nějak projeví
- presscott
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ted sem si to taky osahal, ale pokud neni zadna zatez (jen plocha winu), tak mam vsechny svaby jen trochu teple...neni problem na nich drzet prst i hodinufanik píše: Začal jsem hledat co by to mohlo být a našel tohle (skutečně jsem si docela dost popálil prst):
Ten šváb se zahřívá, prostě už od zapnutí počítače a aniž by jste cokoliv prováděli, tak do půl hodiny je rozpálenej. Ty další dva se taky dokáží pěkně rozehřát, ale až v zátěži...
Pak sem pustil RealTimeHDR a nechal kartu rozehrat (550/940)...jadro se dostalo az na 47°C a ti svabi se vsichni rozehrali tak, ze sem prst udrzel cca 4-5 vterin. Asi tam bude hodne delat jak to zvysene napajeni, tak ty tvoje vysoke frekvence...al ja bych chtel taky vyresit ty moje zatuhy v cpu testech a pri prechodu 3D>>2D
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jj špatně jsem to prve napsal... ten první se rozehřeje když přetaktuješ, ne na default.
Jinak ty zátuhy jsou i podle mě způsobené tím že máš nastavenou jinak frekvenci pro 3d a jinou pro 2d... nevím jak to máš s pamětma, jestli tam máš taky nastavené rozdilné frekvence - to by byl zcela jistě kámen úrazu - frekvence pamětí prostě musí být stejné jak pro 2d tak pro 3d.
další věc je že ti bios nepodporuje frekvence pro 2d a pro 3d a asi by bylo dobré upravit si bios v tomhle směru, ale ten problém s rozdílnými frekvencemi pamětí to stejně nevyřeší (pouze pro jádro). pokud si nebudeš jistý jak tak mi bios pošli na mail
Jinak ty zátuhy jsou i podle mě způsobené tím že máš nastavenou jinak frekvenci pro 3d a jinou pro 2d... nevím jak to máš s pamětma, jestli tam máš taky nastavené rozdilné frekvence - to by byl zcela jistě kámen úrazu - frekvence pamětí prostě musí být stejné jak pro 2d tak pro 3d.
další věc je že ti bios nepodporuje frekvence pro 2d a pro 3d a asi by bylo dobré upravit si bios v tomhle směru, ale ten problém s rozdílnými frekvencemi pamětí to stejně nevyřeší (pouze pro jádro). pokud si nebudeš jistý jak tak mi bios pošli na mail
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Scrat
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ty se směješ, ale ty konkrétní jsou dost malý a najít něco vhodného je docela problém... šel jsem za známým co má doma frézku soustruh a brusku a takovýhle věci a vždycky mi vyrobí co potřebuju, ale o pasivech 5*3mm a pokud možno vysokých aspoň 1,5cm mě poslouchal jen chvílku než pochopil že to myslím vážně a když jsem začal mluvit o úzkých a hlubokých drážkách tak se velmi smál a pak mě vyhodil z dílny... snad to dopadne aspoň tak že mi je uděla a provrtá je relativně hustě dírkami vodorovně se základnou
...v nejhorším do nich udělám drážky jemnou pilkou 
- Spirit
- Středně pokročilý

-
nesmejem sa 
Ale ja mam specialne mikropasivy na presne tento rozmer regulatorov
nieco tohto typu ako ma tento radeon na regulatoroch, ibaze s tensimi a vyssimi rebierkami. proste idealne
http://www.gamepc.com/images/labs/rev-r ... cardLG.jpg
/edit: a inak nevidim problem pasiv tohto typu narezat na potrebny rozmer
Ale ja mam specialne mikropasivy na presne tento rozmer regulatorov
nieco tohto typu ako ma tento radeon na regulatoroch, ibaze s tensimi a vyssimi rebierkami. proste idealne
http://www.gamepc.com/images/labs/rev-r ... cardLG.jpg
/edit: a inak nevidim problem pasiv tohto typu narezat na potrebny rozmer
- fanik
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Scrat
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit