Jaký je nejlepší prohlížeč www? UPDATE: nové hlasování

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...

Jaký je tedy nejlepší?

IE (+Maxthon a jiné na jeho jádře)
8
7%
Firefox
53
49%
Opera
47
43%
Jiný (Konqueror, Safari atd.)
1
1%

Celkem hlasů: 109
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

piXar píše:Uživatele co používají zaostalý Firefox jsem ochoten tolerovat, řeknu si: " chudák, buď neví že existuje Opera, nebo je tak konzervativní, že se bojí přechodu... "
U Opery je dlouhodobý problém v tom, že při editaci příspěvku se musí použít "F5", aby se edit projevil i v prohlížeči. ;-)

Tato vlastnost Opery mě totálně vytáčí a proto používám FF... :-D
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:
piXar píše:Uživatele co používají zaostalý Firefox jsem ochoten tolerovat, řeknu si: " chudák, buď neví že existuje Opera, nebo je tak konzervativní, že se bojí přechodu... "
U Opery je dlouhodobý problém v tom, že při editaci příspěvku se musí použít "F5", aby se edit projevil i v prohlížeči. ;-)

Tato vlastnost Opery mě totálně vytáčí a proto používám FF... :-D
a co zkusit Check Documents nastavit z Every 5 minutes na Always? ;-)
ignorelist: kremrole a dezoláti
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Mám operu a spokojenost :) . FireFox mě peče že je uplně dementni na CSS a i se mi nelibi :-D . A už sem si zvyk na operu
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Primárně používám Operu. Pokud jsou potíže, mám nainstalován ještě alternativně FireFox. Ale to je zcela vyjímečné. IE jsem nucen používat pouze v některých webových aplikacích. Hlasoval jsem tedy pro operu.

//Pročištěno.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:a co zkusit Check Documents nastavit z Every 5 minutes na Always? ;-)
To mám... screan je zde, ale efekt je stejný. ;-) Náhled chodí korektně, ale odešleš a musíš pro korektní zobrazení editu použít "F5" nebo "Ctrl+R". Zkus si to. :wink:
Teoreticky ani nemusíš mačkat "F5", pokud zvolíš tuhle volbu - screan je zde, ale pak s tím defakto nejde dělat. :sad:
Koukal jsem na fórum Opery a nic jsem nevypátral... Jenom to, že to Opera dělá....
Nějaký jiný nápad?
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Používám FF, Operu mi nesedla a navíc jí nemám rád kvůli JavaScriptu a vůbec jsou při tvorbě webu hlavní problémy s ní :oops: A neumí Atlas (nemyslím atlas.cz, zasvědcení ví), což je pro mě smutné a přece nebudu podporovat svým používáním takový produkt :roll:
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

FF forever :D
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Opera je best. Je bezpecna, rychla, umi stahovat z nekterejch vymenejch siti... Nepotrebujete treba dalsi program na torent, opera ho nahradi.. Navic zprava cokie a histore a vse kolem toho je dost pokrocila...
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

používám FF, je bez všech možných zbytečností ... IE jen když je to nutné (lidem, co pro něj dělají weby bych urazil ruce :roll:), Opera mi vůbec nesedla, přijde mi taková ... asi přeplácaná, prostě mám divný pocit, když ji používám, mám ji jen pro kontrolu webů, jestli na ní jedou správně
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

X-Spidy-X píše:umi stahovat z nekterejch vymenejch siti... Nepotrebujete treba dalsi program na torent, opera ho nahradi..
to ani náhodou, torrent klient v opeře stojí naprosto za ho**o :blee: rozhodně nenahradí plnohodnotnej klient (například utorrent)
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Jednoznačne FF. Ty možnosti rozšíření jsou nepřekonatelným plusem. Ať už je jakkoli Opera rychlá a bezpečná po pár pluginech je FF ještě rychlejší a bezpečnější. A to nejsem poďobaný teen. Přesedlal jsem z Opery na FF.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
piXar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piXar »

Opera už v základní instalaci je bezpečnější a rychlejí a btw. zvládání Acid2testu, rychlost nebobezpečnost žádným plug-innem nenaženeš :D

try: http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html
ITspot.cz - nejen seriózní blog o IT a Internetu.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Zatím mi plně vyhovuje Firefox.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
David Kolibáč
Začátečník
Začátečník

Opera/Firefox

Příspěvek od David Kolibáč »

Používám Firefox a pokud je to možné Operu.
Opera je úžasná, ale hůř zobrazuje.
Firefox je horší, ale zobrazuje lépe.
IE je humus, měl by se postavit mimo zákon kvůli ohrožování zdraví uživatelů.
Další prohlížeče (např. Konqueror) nejsou špatné, ale nemohou konkurovat Firefoxu a Opeře.
Banda kreténů tu je. Všude.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

piXar píše:Opera už v základní instalaci je bezpečnější a rychlejí a btw. zvládání Acid2testu, rychlost nebobezpečnost žádným plug-innem nenaženeš :D

try: http://www.webstandards.org/files/acid2/test.html
Čo ti pomôže že ti prehliadač správne ukáže Acid2test, keď ti potom nejde hromada webou ? Preto radšej používam FF, Operu len keby nebol po ruke Firefox, Mozilla. A neviem o tom že by Opera bola bezpečnejšia, ako podľa čoho to hodnotíš ?
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Josko píše:A neviem o tom že by Opera bola bezpečnejšia, ako podľa čoho to hodnotíš ?
já o tom vím - http://secunia.com/ ;-)

edit: http://mywebpages.comcast.net/SupportCD ... l#Security
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Za to tie chyby najrýchlešie opravuje. :)
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Josko píše:Za to tie chyby najrýchlešie opravuje. :)
a to víš jak? máš důkaz nebo si to myslíš protože to prostě musí bejt pravda když "FF rulez"? :oops:
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Už konečně pochopte, že nejlepší a nejbezpečnější prohlížeč neexistuje. Firefox nabízí luxusní možnosti ladění AJAX aplikací a vůbec všeho co se okolo webu točí, v Opeře se zase dobře surfuje ;)
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

zombux píše: a to víš jak? máš důkaz nebo si to myslíš protože to prostě musí bejt pravda když "FF rulez"? :oops:
Nikdy som nepovedal že FF rulez. :dry: Pretože sa to ani nedá povedať čo je najlepšie ale skôr čo komu viac vyhovuje :wink:
Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Programování a web“