Jakou DVD-ROM mechaniku III.

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

mnom. s tema divne vypalenejma CD/DVD je dobry kdyz se pali naky DVD n a PI 300MHz, s nakou starsi Lite-on nebo NEC a co nejvyssi rychlosti,a hned mate prapodivny ceda :-D.. ale to je presne ono. vsude pisou poskrabany... zatim sem mel zkusenost jen s ASUS CD-RW ze si poradila s tema divnejma...
no a co se tyce koupe nove mechaniky, kdyz uz ste rozhodlí aby ste koupili DVD mechaniku tak to at uz rovnou pali. dyt to zas tak moc nestoji a za 2 mesice si budete drbat palici.... Osobne chvili vlastnim mechaniku Toshiba SD-R5372 s firmwarem TU11 (je novej nebo starej?) a az na to ze ma takovy prapodivny chovani, az vlasti osobnost, tak mi vypalila a precetla snad vsechno. (az na DVD s dirou, nebo moje testovaci - zeskrabany jak prase na kaminkach a prohnuty teplem od halogenky) to ostry svetlo a teplo dava mediim zabrat tak bacha.
Sajfa
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sajfa »

Ja by som bol zase za Plextora.Je to novinka.Cena trochu vyssia.... :)
Plextor PX-760A

Write & Read speed

Write
DVD+R 18x
DVD+R DL 10x
DVD-R 18x
DVD-R DL 6x
DVD+RW 8x
DVD-RW 6x
CD-R 48x
CD-RW 24x

Read
DVD-ROM 16x
CD-ROM 48x

Technical Specifications
Interface IDE/ATAPI
Data buffer 2 MB
Access Time <100ms (CD); <150ms (DVD)
MTBF 60 000h
Disc Loading Tray (50.000 times)
Bezel replaceable Yes, black bezel included in retail version for FREE!
Digital Audio Yes, S/P DIF output
Dimensions 146 x 41,3 x 170 mm
Weight < 1kg
Warranty 2 year Fast Warranty Service (in EU, Norway and Switzerland: Collect & Return)
1 year in other countries
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Moje sága o DVD-ROMce schopné přečíst má "divná" DVD média (přesně jak psal crashPC - byla pálená na nějakém strašně starém a olítaném Lite-Onu a na LG 4165 a tak... jsou prostě divná) pokračuje následovně:

LG 8163 vše přečetla bez problémů (Nero CD-DVD Speed na 100%).
LG 8164 (která již pomalu z obchodů 8163 bohužel vytlačuje) přečetla většinu "divných" médií taky v poho, jen na jednom si trošku vylámala zuby. Sice úspěšnost čtení byla 99,8 - 99,9%, ale zvláštní na těch chybách bylo to, že se sice vyskytovaly ve stejné oblasti, ale že by to byly zase uplně stejné čtverečky - to ne. A hlavně při opakování "Testu povrchu" se i měnila barva problémových čtverečků. Co bylo při předchozím testu poškozené, bylo při dalším testu jen špatné a nebo rovnou dobré a naopak. Ale rozhodně to médium i LG 8164 byla schopna tak nějak dočíst do konce.

No a protože na CDR.CZ vyšla recenze na Plextora PX-130A v tom duchu, že lepší mechaniky pod sluncem není. Vyzkoušel jsem i tu (za nekřesťanské peníze tedy) v bláhové naději, že když si tedy připlatím, tak budu mít ověřenou kvalitu čtení a budu už tedy definitivně spokojený.
Omyl byl však pravdou - Plextor PX-130A čte (no spíš NEČTE) moje "divná" média asi tak dobře, jako můj NEC 4550A, kvůli jehož mizerným čtecích schopnostem sháním DVD-ROMku.
Takže chcete-li mít luxusní a snobáckou DVD-ROMku, která možná čte dobře bezproblémová média, kupte si Plextor PX-130A. Ovšem chcete-li DVD-ROMku, která přečte "divná" média, tak na předraženého Plextora zapomeňte. Je na nic - móóóc mě zklamal.
EDIT: ma jednu pozitivní věc jsem u Plextoru zapomněl: z uživatelského hlediska je flashování firmwaru do mechaniky Plextor skvělé, pohodlné, jednoduché a přímemné. Jen to má takovou malikou vadu na kráse, že po flashnutí firmwaru z 1.01 na 1.02 se žádný čtecí problém neodstranil (ale upgrade firmwaru probíhal fajn)

Takže teď se snažím (zatím marně) sehnat LG 8163.... nebo nějakou jinou schopnou mechaniku......
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No tak příběh má pokračování. Tak jsem si zase (již podruhé) v dalším e-obchodě objednal LG 8163B a pro změnu opět jsem dostal LG 8164B (zvláštní obchodní praktiky). Nicméně jsem tedy znovu vzal již jednou ozkoušenou LG 8164B. Překvapení pro mě bylo, že tento kousek si již se všemi mými "problémovými" médii poradila na 100% (stejně jako 8163). No takže si jí prozatím nechám a snad budu spokojenej...
303
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 303 »

Mno vyuziji rozjete diskuze, rad bych se zeptal jaky je vas nazor na Lite-On SHW-16H5S? Docela me zaujmula tak bych rad slysel nazor. Dekuji

Jinak recenze na ni (http://www.cdr.cz/a/15834)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

303 píše:Mno vyuziji rozjete diskuze, rad bych se zeptal jaky je vas nazor na Lite-On SHW-16H5S? Docela me zaujmula tak bych rad slysel nazor. Dekuji

Jinak recenze na ni (http://www.cdr.cz/a/15834)
...založ si nové téma... ;-)
Bathory
303
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 303 »

By nebylo spatny udelat nejakou anketicku jaky znacky lide preferuji popripade modelove rady. Docela bych se podival na nazor ostatnich.

//Bathory - promazáno OT

Anketu klidně uděláme, napište seznam...
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Zdravím,
jakou byste v současné době koupili DVD-ROMku jako doplněk k pioneeru DVR-111. Druhá vypalovačka nemá smysl, tolik toho nevypálím. Spíš potřebuju něco spolehlivého na čtení. Aby si to poradilo a různými médii. Nebo mne ještě napadá nějaké combo. Díky
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

V dnešní době už se DVD-ROM nebo combo nevyplatí

v testech četl dobře Samsung SH-S182D
http://www.cdr.cz/a/18256/4
http://www.cdr.cz/a/18256/7
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Samsung už nechci. Už mi jich několik odešlo (hlavně teda CD-RW). Vyplatí, nevyplatí a proč bych měl cpát prachy do DVD-RW, když už jednu mám a chci si jí šetřit na pálení, zatímco číst můžu v nějaký jiný mechanice za pár peněz.
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

myslim ze to bylo mysleno tak ze se dneska nevyplaci mit dalsi mechaniku jen na cteni kdyz i vypalovacky DVD+-RW jsou za par penez :wink:
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“