Problém s instalací Intel Matrix Sorage Manager

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jursm
Nováček
Nováček

Problém s instalací Intel Matrix Sorage Manager

Příspěvek od jursm »

Mám drobný problém, a sice že mi nejde nainstalovat Intel Matrix Storage Manager. Hlásí mi to, že má deska (nebo řadič) tuto funkci nepodporuje. Na stránkách Intelu jsem přitom našel, že řadič desky tuto funkci podporuje. Deska je Intel D975XBX s čipsetem 975X.
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Rekl bych, ze ten program mozna nekeca. Od kazdy desky Intel dela nekolik revizi (a prodejci jejich popisky delaji fci COPY-PASTE). Zalezi jestli mas ICH7 nebo ICH7R, ktery RAID podporuje. Zjistis t treba pres Everest, nebo si opis z MB presne cislo modelu a zkontroluj na strankach Intelu.
jursm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jursm »

Podle identifikační utilitky přímo od Intelu mám správnej řadič, ale prostě to nenainstaluju.
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Jeste me napada jestli na to nemusi byt neco zapnutyho v BIOSu, koukals do manualu ? Na RAID musi by S-ATA prislusne prepnuto. Jinak uz netusim, snad zkusit jinou verzi ovladacu..
jursm
Nováček
Nováček

Příspěvek od jursm »

Tak jsem přišel nato, kde asi byla chyba. Jak jsi správně psal, tak v biosu byl řadič nastaven na režim IDE a ne na RAID nebo AHCI.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“