AGP vs PCIe

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

busy píše:
godlike píše: Dobrych? ..heh prosimte asi vubec nevis jaky jsou ceny v pcie ne?7600GT 4000Kc...1800GTO 4500Kc...1900GT 6000KC...1900XT 512MB 7700Kc...Prosimte 7800GS je proti temto(krom 7600GT) pomalej predrazenej srot.GT deklasuje GS o 60% a XT cca o 100% za ponekud nizsi ceny.Nechapu lidi co maj A64+AGP board ze neprejdou na pcie.
A co je na tom ze mam A64 + AGP. to teraz mam dat dalsich 25000 za nove komponenty aby som si zvysil vykon cca o 30% (aj to len mozno)???. A64 mam do socketu 754 a grafiku mam celkom slusne vykonnu. Hravam BF2 na 1280*1024 na high detail 4xAA a to aj na 64slotovych serveroch. tak nevidim dovod preco menit. a ked budem menit tak cele pc a nie dosku :) a grafiku
hej lenze ty mas dobru GPU a do AGP stoji ta tvoja das 9k ale do PCIe napr stoji 7900 okolo 7-8k
len som si nebol isty ci prejst na PCIE
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no ano len za tie 2K co je rozdiel cien by som nemohol upgadovat dosku a grafiku. a keby som siel do C2D alebo AM2 (a keby som uz upgradoval tak by som urcite do nich isiel) potreboval by som aj nove RAM. A 2GB ram v dnesnej dobe rozhodne niesu najlacnejsie :(
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

hehe mě celkově přijde celá ta upgrade kauza směšná (nemyslím jen AGP vs PCIE), jen kvůli tomu aby si člověk mohl záhrát hru na vyšší detaily při vyšším rozlišení (90% upgradů), jen kvůli tomu aby si zvedl výkon ve hře o 10-30% oproti svému stávajicímu počítači, tak vysolí o cca 200% více peněz. Sorry všichni, ale mě to přijde infantilní a jako blbost :D

Je to pár dnů co jsem řešil kamaráda, který jsi koupil x6800 extreme za 30000 a x1900XTX toxic za 16500 a to nebudu mluvit o zbytku a byl strašně zklamanej že si nějak extrémně výrazně nepolepšil oproti své staré sestavě, kterou se mu se štěstím podařilo podat za 10000
nevím co čekal... nevím co čekají všichni
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Shark NX píše:nj ale ked mas dosku co ma aj AGP aj PCI-E tak agp je sice 8X ale PCI-E je iba 4X
Ee, plnohodnotné AGP8x a plnohodnotné PEG 16x. Zázrak čipsetů ULi. Bohužel se o tom moc neví, bylo to vydáno krátce předtím, než nV ULi zlikvidovala (nebylo divu, ty poslední čipsety ULi byly ve hrách stejně rychlý nebo rychlejší než nF4, vůbec netopily, takže nepotřebovaly ani větráček a desky s nF4 čipsetem, který měly srovnatelnou výbavu s deskama s těmito čipsety, byly o 50-100% dražší - prostě ULi se začínala dostávat do pozice silného konkurenta, takže dokud byla levná, bylo pro nV nejefektivnější tuhle firmu skoupit).

Ale jak říkám, desky s plnohodnotnými AGP 8x / PEG 16x / PCI jsou a jsem rád, že se mi jednu takovou těsně před krachem ULi povedlo sehnat :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

vsechni chcu lepsi vykon za co nejmene ponez (nejlepe zadara :) )
no stale nevim co je vykonnejsie!
zatial viem ze PCIe je len evoluce
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

no-X píše:
Shark NX píše:nj ale ked mas dosku co ma aj AGP aj PCI-E tak agp je sice 8X ale PCI-E je iba 4X
Ee, plnohodnotné AGP8x a plnohodnotné PEG 16x. Zázrak čipsetů ULi. Bohužel se o tom moc neví, bylo to vydáno krátce předtím, než nV ULi zlikvidovala (nebylo divu, ty poslední čipsety ULi byly ve hrách stejně rychlý nebo rychlejší než nF4, vůbec netopily, takže nepotřebovaly ani větráček a desky s nF4 čipsetem, který měly srovnatelnou výbavu s deskama s těmito čipsety, byly o 50-100% dražší - prostě ULi se začínala dostávat do pozice silného konkurenta, takže dokud byla levná, bylo pro nV nejefektivnější tuhle firmu skoupit).

Ale jak říkám, desky s plnohodnotnými AGP 8x / PEG 16x / PCI jsou a jsem rád, že se mi jednu takovou těsně před krachem ULi povedlo sehnat :-)
este sa daju KUPIT take dosky?
nasiel som ten ASROCK co ma AGP/PCIe ale pisu ze neni plnohodnotne
naky link popripade
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Nerboard píše:vsechni chcu lepsi vykon za co nejmene ponez (nejlepe zadara :) )
no stale nevim co je vykonnejsie!
zatial viem ze PCIe je len evoluce

no tak to ja niesom s tych co chcu nieco zadara. keby som chcel vykon zadara tak asi nikdy nevymenim X800 za 6800 a tu nakoniec za 7900. len si viem spocitat dokopy 2+2 a preto som stale na starej doske a starom procaku. BTW. procak mam presne dva roky a zatial vobec nieje na vymenu co sa tyka herneho vykonu. co bo bolo citit by bolo C2D ale myslim ze bez neho zatial prezijem :)
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

trochu OT
ja som tiez doteraz slapal na Athlon XP 2200+ 512 ram a GeForce 3 TI200 256MB
a islo mi vse na max ale uz pri napr battlefieldu 2 nestacilo tak upgrade
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nerboard píše:Jeste sa daju KUPIT take dosky?
naky link popripade
dneska už to samozřejmě není žádná žhavá novinka, ale tohle je deska, o které mluvím:

http://www.asrock.com/product/939Dual-SATA2.htm

Tady pro zajímavost pár grafů, aby bylo VIDĚT, jak je na ní PEG a AGP implementováno :-)

Obrázek

Obrázek
Nejlepší moderátor ve výslužbě
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

busy píše: A co je na tom ze mam A64 + AGP.To teraz mam dat dalsich 25000 za nove komponenty aby som si zvysil vykon cca o 30% (aj to len mozno)???.
Co to prosimte blabolis?Prodas MB a grafiku a frcis dal.Jakech 25000 paneboze?Pokud ted hovorime o variante slabeho grafickeho vykonu.Kdyz sezenes x1900xt za 7700kc +MB za 1500-2000kc tzn 10000kc(pokud odecteme cenu prodaneho MB a grafiky)ses za 7000kc.Za 7000kc mas 200% grafickyho vykonu navic.Je to opravdu k nepochopeni?.Kde je tech 25000kc a 30% vykonu navic?Pokud ti to takhle vyhovuje nech byt.Za rok tohle co mas neprodas.
EDIT:
Jak beha BF v tomhle rozliseni na 6600GT? 30fps?Uzasny.
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... 900_gt/10/
EDIT:
fanik píše:hehe mě celkově přijde celá ta upgrade kauza směšná (nemyslím jen AGP vs PCIE)..
Je to pár dnů co jsem řešil kamaráda, který jsi koupil x6800 extreme za 30000 a x1900XTX toxic za 16500 a to nebudu mluvit o zbytku a byl strašně zklamanej že si nějak extrémně výrazně nepolepšil oproti své staré sestavě, kterou se mu se štěstím podařilo podat za 10000
nevím co čekal... nevím co čekají všichni
Co mel za sestavu a grafiku?Neverim tomu ze si skoro nepomohl.Fakt kydy.:)
Pokud mel A64x1800Xt verim ze v hrach si moc nepomohl.Pokud mel s.A+6600GT skok to musel bejt obrovskej.V praci s videem je naskok conroe drtivy.Tak jakypak nepomohl.
Naposledy upravil(a) godlike dne čtv 28. zář 2006, 19:15, celkem upraveno 1 x.
Mac...
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

no-X píše:
Nerboard píše:Jeste sa daju KUPIT take dosky?
naky link popripade
dneska už to samozřejmě není žádná žhavá novinka, ale tohle je deska, o které mluvím:

http://www.asrock.com/product/939Dual-SATA2.htm

Tady pro zajímavost pár grafů, aby bylo VIDĚT, jak je na ní PEG a AGP implementováno :-)

Obrázek

Obrázek
ved ta doska sa da este kupit :)
takze tuto mi odporucas? :twisted:
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

lol ta doska co si poslal link je AM2 aj 939? :twisted: :twisted: :twisted:
ako to funguje?
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

2godlike: vsimol si si moju zostavu. mam socket 754 takze by som musel menit aj procesor. a mam 7800GS+ co je vlastne 7900GT s 512MB ram. tak neviem ci budem mat graficky narast o 200% ked si kupim x1900XT :D. asi nie ze :D
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

busy píše:xxx
Ses opravdu lamka nebo si ze me delas srandu?Je problem koupit MB s.754?Pro tebe asi jo.. :roll: 7800 je pomalej srot.Bohuzel
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... ia+nForce4
1900XT je vykonem dost jinde a stoji min OMG!!! nez 7800GS(512MB u GS je ti stejne k prdu)
EDIT:Ted koukam ze si vas pletu.Moje kalkulace byla s prodejem 6600GT AGP.7800GS 512MB je fakt maximalni predrazena uchylarna. :D
Naposledy upravil(a) godlike dne čtv 28. zář 2006, 19:32, celkem upraveno 1 x.
Mac...
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

OT
neviem preco ale zacinam citit FLAME a HEAVY SPAM a nechcem aby mi to tu nejaky moderator alebo administrator lockol preto ze sa hadate ked este neviem vsetky odpovede na moje otazky - rieste to cez SZ pls
OT :)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nehadame :) Facky nepadaji.Proc se na to vubec ptas?Chces updatovat PC nebo co?
EDIT:
Jo uz vidim,Precti si moji variantu(ceny) prechodu na pcie a uvidis.Vymenis MB+GK a hotovka
Mac...
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

godlike píše:
busy píše:xxx
Ses opravdu lamka nebo si ze me delas srandu?Je problem koupit MB s.754?Pro tebe asi jo.. :roll: 7800 je pomalej srot.Bohuzel
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... ia+nForce4
1900XT je vykonem dost jinde a stoji min OMG!!! nez 7800GS(512MB u GS je ti stejne k prdu)
EDIT:Ted koukam ze si vas pletu.Moje kalkulace byla s prodejem 6600GT AGP.7800GS 512MB je fakt maximalni predrazena uchylarna. :D
omg ty si asi retardovany ta moja 7800GS je v skutocnosti plnohodnotna 7900GT. mam ti poslat shot jadra ci co???? tak neviem co tu stale melies o 7800GS ktora mam 16 piplines a moja mam 24.
http://www.gainward.net/products/produc ... ucts_id=48
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

godlike píše: Co mel za sestavu a grafiku?Neverim tomu ze si skoro nepomohl.Fakt kydy.:)
Pokud mel A64x1800Xt verim ze v hrach si moc nepomohl.Pokud mel s.A+6600GT skok to musel bejt obrovskej.V praci s videem je naskok conroe drtivy.Tak jakypak nepomohl.
já psal že si to koupil kvůli hrám... na video a navšechno ostatní s prominutím se**

Měl Opterona a x1800GTO a on prostě nevidí rozdíl - upřímně řečeno já taky, tak jsem mu pustil fraps do her aby mu to ukazovalo fps a utěšuji ho tím že má apoň o 50FPS víc než předtím :D ...kvůli těm FPS ted na mě kouká jak na debila.
jde o to že on jako user prostě nevidí změnu... a to je de-facto pravda, jemu jsou výsledky 3D marků ukradený, on prostě čekal nějakou vizuální a multimediální revoluci a ta se nekoná - prostě člověk po masáži mozku o tom jak je nutné mít to nejdražší a nejlepší pro MNOHEM kvalitnější požitek atd atd :D
Nerboard
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerboard »

ok mam 6600GT
poradte vyhodny upgrade(aspon aby islo Gothic 3 na stredno vyssie details)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ale otazka je ci chces prejst na PCIe alebo ostanes u AGP. myslim ze aj 7600GS alebo GT do AGP by ti stacila
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“