jen ve mě nebudí důvěru chlazení zdroje, jinak je to udělaný/ vypadá skvěle
fanless case, pasivní chlazení a odhlučnění by VlasTik
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- STANIK#007
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- VlasTik
- Začátečník

test disku v burnu tam není, ale ta teplota je stále max 40°C, což je na to jak je to uzavřený, odhlučnění, zcela pasivně chlazený naprosto postačující výsledek, koukni třeba TADY na teplotu HDD v case kde to není odhlučněný a je tam spousta větráků a teploty jsou srovnatelný.... a pokud je to v běžné skříni, tak jsem na tom ještě daleko lípMaxtor píše:..co to dela v idle snad nikoho nezajima ne..? ..resp. samozrejme ze zajima, ale dulezity je burn.. tedy alespon pro me.. pak uz se bavime o 72°C a to uz mi zase tak moc v pohode nepripada..
..a disky..? kolem 40itky uz to taky neni uplne fajn..
to STANIK#007: díky, zdroj je OK, kdyby tam bylo teplo, tak ten zdroj má na to pojistky....pak by to nemohlo fungovat.
to Luděk :však sem klidně hoď odkaz, někde jsi to přece musel vidět, když jsi to sám ani nezkoušel, jinak se nemáme o čem bavit, pokud to neexistuje a je to jen tvůj pocit, že to je lepší
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Maxtor
- Začátečník

-
..ja zase miluju ty, kteri dokonale vedi, s cim ja mam a nemam zkusenosti a co si myslim..Jafido píše:..70 stupni na CPU vubec nicemu nevadi, nesnasim uzivatele kteri porad kritizuji vysoke teploty a nemaji s tim absolutne zadne zkusenosti..
..proste sry ale pokud CPU presahuje 70°C je nasnade zacit resit chlazeni.. a nikdo ti nevyvraci, ze jako soucastka zvladne i 100°.. to je sice hezke, ale ke stabilite a moznostem taktovani apod. to ma daleko.. vzhledem k akumulaci tepla v PC, bych se nedivil, kdyby to vsechno jeste po case povylezlo nahoru..
..no a k tem diskum..? ..si v tom udelej trochu jasno.. mas to kapanek popleteny.. to, ze levny desktop drivy jsou oproti vysokootackovym SCSI diskum odolnejsi vuci teplu je samozrejme blabol.. pri teplotach pres 40° uz to smrdi problemama s loziskem apod... az ti ty disky zacnou za rok rvat jak zbesily a pomalu odchazet, ja se divit nebudu.. nezapominej, ze to je prece jen tak trochu hodne levna mechanicka vec..
..pripada mi, jakoby jsi potreboval slyset, jak jsi dobrej, zes to zvladnul.. no ja ti tvrdim, ze ne.. proste case hezka, ale kde jsou najednou ty revolucni myslenky a pomalu patentovany system chlazeni.. proste nic se nedeje.. mas hold tower s velkyma pasivama, ktery to tak nejak na hranici zvladaj uchladit.. to je cely.. ja te po rameni poplacavat nebudu.. sry.. ale takhle na me tvoje prizpevky pusobi..
..ja to jen beru z toho pohledu, ze efektivnost tehle case je nulova.. v dnesni dobe uz neni problem sehnat dokonale tiche vetrniky.. proc potom resit podobnou vecc.. za investici 500 Kc do vetrniku uchladim PC na polovicni hodnoty a taky ho neuslysim...
..jak jsem uz psal.. jediny, co me preqapilo jsou ty grafiky.. to je uspech.. v porovnani s grafickyma kartama je ale zbytek case naprosta nuda.. ty teploty jsou dost slaby.. na druhy strane se neni cemu divit, kdyz ta grafarny maj pro sebe celou jednu bocnici..
- VlasTik
- Začátečník

dobře Flegy, tak až to budeš mít po hromadě s těmahle komponentama a bude to mít lepší teploty, samozřejmě nikde nebude žádný větrák ani na ozdobu, tak dej vědět
, ale pokud je to tak jednoduchý a levný, tak to jistě někdo takhle má, tak hoď link
, jinak cena je opravdu asi do 10k, metr chladiče - 4000 - 5400.- podle výběru, plocháč mědi 1000.- , hliník 500.- , teplovodivá pryž - 2000.- , + nějaký šroubky ?, celkem kolem 8-9k, kdyby ještě něco na HDD, tak těch 10k je určitě reálnej, kdyby si to chtěl někdo dát eloxovat, tak to je hodně drahý díky velký ploše, taky záleží na barvě eloxu, mě to stálo kolem 5-6k + další náklady na dopravu.
Maxtore, kdyby šli disky na 40°C za rok do kytek, tak na to nebudou dávat tři roky záruku, to by takhle brzy odešlo 99% disků
, jinak říkám jestli je někdo paranoidní z vyšších teplot, tak ať si tam klidně dá větráků kolik chce.
já tady od tebe rozhodně žádný uznání nečekal a bylo mě jasný, že budeš dál psát hlouposti bez argumentů.
1. je to 100% stabilní, pokud jsi to nezkoušel, tak se k tomu nevyjadřuj, o stabilitě mojí sestavy nevíš vůbec nic..
2. možnosti taktování tam jsou, grafika je se vzduchem na maximu a CPU můžu mít taky OClý, ale stačí mě to na defaultu, na větší OC už nemám potřebný paměti.., ale tím nechci říct, že je to na taktování optimální řešení, to jsem nikdy neřekl, ale většina lidí netaktuje, spíše chtějí ticho.
3. teploty uvedené v grafech jsou stejné i při celodenní zátěži
4. nikdy jsem neřekl něco o revolučním chlazení
5. nikdy jsem neřekl, že to chci patentovat, to ale neznamená že podobně udělaný systém chlazení a koncepce case existuje ... a jestli jsi čekal nějaký šílený "atomový" chlazení, tak máš holt smůlu..., tohle je alespoň použitelný i pro více lidí.
6. teploty jsou srovnatelné, nebo lepší, než s běžným chlazením, které má doma většina lidí na světě, nebo myslíš, že každého trápí chlazení počítače? Většina lidí toto vůbec neřeší. Samozřejmě na fóru v sekci chlazení se pár paranoidních lidí vždycky najde....
7. efektivnost téhle case je hodně velká, by jses divil, jakej je o to zájem
....
8. větráky se tady neřeší
9. ta jedna grafika topí víc než ostatní komponety dohromady, pokud jses díval na teploty, tak chladič grafiky je teplejší než ten druhý o 8°C, tobě akorát leží v hlavě teplota CPU 64°C, ale to je teplota pro tenhle procesor úplně v normálu, na to že je to úplně pasivně a doma vyrobený, to zase taková nuda pro většinu lidí není, ale nějaký Maxtor se vždycky najde
peace...
Maxtore, kdyby šli disky na 40°C za rok do kytek, tak na to nebudou dávat tři roky záruku, to by takhle brzy odešlo 99% disků
já tady od tebe rozhodně žádný uznání nečekal a bylo mě jasný, že budeš dál psát hlouposti bez argumentů.
1. je to 100% stabilní, pokud jsi to nezkoušel, tak se k tomu nevyjadřuj, o stabilitě mojí sestavy nevíš vůbec nic..
2. možnosti taktování tam jsou, grafika je se vzduchem na maximu a CPU můžu mít taky OClý, ale stačí mě to na defaultu, na větší OC už nemám potřebný paměti.., ale tím nechci říct, že je to na taktování optimální řešení, to jsem nikdy neřekl, ale většina lidí netaktuje, spíše chtějí ticho.
5. nikdy jsem neřekl, že to chci patentovat, to ale neznamená že podobně udělaný systém chlazení a koncepce case existuje ... a jestli jsi čekal nějaký šílený "atomový" chlazení, tak máš holt smůlu..., tohle je alespoň použitelný i pro více lidí.
6. teploty jsou srovnatelné, nebo lepší, než s běžným chlazením, které má doma většina lidí na světě, nebo myslíš, že každého trápí chlazení počítače? Většina lidí toto vůbec neřeší. Samozřejmě na fóru v sekci chlazení se pár paranoidních lidí vždycky najde....
7. efektivnost téhle case je hodně velká, by jses divil, jakej je o to zájem
9. ta jedna grafika topí víc než ostatní komponety dohromady, pokud jses díval na teploty, tak chladič grafiky je teplejší než ten druhý o 8°C, tobě akorát leží v hlavě teplota CPU 64°C, ale to je teplota pro tenhle procesor úplně v normálu, na to že je to úplně pasivně a doma vyrobený, to zase taková nuda pro většinu lidí není, ale nějaký Maxtor se vždycky najde
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Aha, já koukal jinam, sorryMaxtor píše: ..co to dela v idle snad nikoho nezajima ne..? ..resp. samozrejme ze zajima, ale dulezity je burn.. tedy alespon pro me.. pak uz se bavime o 72°C a to uz mi zase tak moc v pohode nepripada..
..a disky..? kolem 40itky uz to taky neni uplne fajn..
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- Luděk
- Začátečník

-
tak do toho zapocitej jeste upravu tech materialu na potrebne rozmery protoze ne kazdy doma ma dilnu + jak sem psal vyse na tenhle zpusob chlazeni by to chtelo case na miru jak mas ty (samozrejme ze nemusi byt z takoveho materialu ani nemusi byt tak do detailu zpracovana), protoze do normalni case ktere se bezne prodavaji tohle chlazeni podle me nedas, leda kdyby se cela prekopala ale i tak by ot byla fuska a upravy by nebyly nejlevnejsiVlasTik píše:dobře Flegy, tak až to budeš mít po hromadě s těmahle komponentama a bude to mít lepší teploty, samozřejmě nikde nebude žádný větrák ani na ozdobu, tak dej vědět, ale pokud je to tak jednoduchý a levný, tak to jistě někdo takhle má, tak hoď link
, jinak cena je opravdu asi do 10k, metr chladiče - 4000 - 5400.- podle výběru, plocháč mědi 1000.- , hliník 500.- , teplovodivá pryž - 2000.- , + nějaký šroubky ?, celkem kolem 8-9k, kdyby ještě něco na HDD, tak těch 10k je určitě reálnej, kdyby si to chtěl někdo dát eloxovat, tak to je hodně drahý díky velký ploše, taky záleží na barvě eloxu, mě to stálo kolem 5-6k + další náklady na dopravu.
Maxtore, kdyby šli disky na 40°C za rok do kytek, tak na to nebudou dávat tři roky záruku, to by takhle brzy odešlo 99% disků, jinak říkám jestli je někdo paranoidní z vyšších teplot, tak ať si tam klidně dá větráků kolik chce.
7. efektivnost téhle case je hodně velká, by jses divil, jakej je o to zájem....
9. ta jedna grafika topí víc než ostatní komponety dohromady, pokud jses díval na teploty, tak chladič grafiky je teplejší než ten druhý o 8°C, tobě akorát leží v hlavě teplota CPU 64°C, ale to je teplota pro tenhle procesor úplně v normálu, na to že je to úplně pasivně a doma vyrobený, to zase taková nuda pro většinu lidí není, ale nějaký Maxtor se vždycky najdepeace...
mmch chovas se silne arogantne a namyslene aspon tak na me pusobi tve reakce v diskuzi
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Musím uznat, že je to parádní. Ale za ty peníze radši koupím třeba Coolermaster Centurion 5 a k tomu vodní chlazení. Nezlob se na mě, ale k čemu je to dobré? Je sice hezké, že je to naprosto tiché, ale za cenu 70°C na CPU?
Mě při 65°C na A 3200+@2.7Ghz blubnuly Widle i hry.
//2VlasTik: Zdá se mě, že nesnášíš kritiku.

//2VlasTik: Zdá se mě, že nesnášíš kritiku.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- VlasTik
- Začátečník

jak říkám, teplota heatspreaderu je ale 55°C, 70°C je teplota jádra a tuto teplotu nelze srovnávat s jinýma teplotama snímanýma základní deskou u jiných procesorů, z počátku jsem tam měl na zkoušku A 3000+ s DFI expert a teplotu jsem se dozvěděl kolem 30°C a to jsem zkoušel všechny různý programy, ale teplota heatspreaderu byla kolem 45°C, jenže né každý si dokáže změřit jeho teplotu, tak tomu věří a pak když vidí někde přesnou teplotu jádra, tak je z toho vyděšený a bylo to stejné i s předchozím D930, kde mě všechny programy hlásili teplotu kolem 40°C, ale IHS mělo 60°C, prostě nemá cenu porovnávat teploty starých CPU, kde se přesně teplota vůbec neuváděla, nebyla to ani teplota jádra ani IHS prostě jen nic neříkající číslo. Takže s porovnáním s tímto : http://www.zive.cz/files/obrazky/2006/0 ... d_temp.png mám teplotu srovnatelnou, výrobce musí s takovou teplotou počítat, když k tomu dává takový chladič.
to Luděk: mysli si co chceš, ale když tady někdo píše hlouposti, nebo tady tvrdí něco co není schopný podložit argumentama, nebo odkazama, tak se s ním mazlit nebudu, pokud si myslíš, že jsem napsal něco co není pravda, tak řekni ... vím že jsi naštvaný, ale ty tady srovnáváš funkční pasivní chlazení s nějakým imaginárním vodním chlazením, které neexistuje (nikdo nedal odkaz), pak nemá cenu vůbec řešit jestli je něco levnější, když alternativa neexistuje (zatím).
to Mr. Dirk : to není podložená kritika, ale hlouposti a ty fakt nesnáším
to Luděk: mysli si co chceš, ale když tady někdo píše hlouposti, nebo tady tvrdí něco co není schopný podložit argumentama, nebo odkazama, tak se s ním mazlit nebudu, pokud si myslíš, že jsem napsal něco co není pravda, tak řekni ... vím že jsi naštvaný, ale ty tady srovnáváš funkční pasivní chlazení s nějakým imaginárním vodním chlazením, které neexistuje (nikdo nedal odkaz), pak nemá cenu vůbec řešit jestli je něco levnější, když alternativa neexistuje (zatím).
to Mr. Dirk : to není podložená kritika, ale hlouposti a ty fakt nesnáším
- SS_Rambo
- Mírně pokročilý

Kdybys četl spcifikaci od C2D tak zjístíš že Intel stanovil Mx. probvozní teplou na 85°C. Takže do 85°C ten procesoru musí jet 100% stabilmně, pokud ne tak je zralý na reklamaci. Jak to máš u AMD nevím.Mr. Dirk píše:Mě při 65°C na A 3200+@2.7Ghz blubnuly Widle i hry.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
- Squish
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Cujo
- Mírně pokročilý

- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je to hodne hezky a povedeny,kazdopadne jsi tomu venoval hodne casu,ale neumim si predstavit kdo by to koupil za tuhle cenu.Rekl bych ze je to hodne nekompatibilni pro pouziti do budoucna a pro jine komponenty.To ze to je tezky asi jako kráva by me tak moc nevadilo,protoze sam mam doma komp s vodnikem kterej s tezi zvednu na stul...
Ty teploty jsou hodne ok,teplota disku do 40 stupnu je nadhera
70 stupnu na CPU pri pasivnim chlazeni me pripada jako naprosta bomba. v teto konfiguraci.
Samozrejme OC procesoru s timhle neni vubec mozne,zvlast v lete kdy jsou teploty jeste o dost vetsi,ale i tak na passiv to je hodne super.
Chapu ze jsi chtel vyrobit neslysitelny pocitac ale to jde dosahnout i s 120mm Nexusama na 5V
(ty nejsou taky vubec slyset)za par korun v porovnani s timto....

Ty teploty jsou hodne ok,teplota disku do 40 stupnu je nadhera
Samozrejme OC procesoru s timhle neni vubec mozne,zvlast v lete kdy jsou teploty jeste o dost vetsi,ale i tak na passiv to je hodne super.
Chapu ze jsi chtel vyrobit neslysitelny pocitac ale to jde dosahnout i s 120mm Nexusama na 5V
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- Bubaaak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jenze vlastik taky hodne poukazuje na to , ze tady ti nemuze zatnej vetrnik selhat atd(sice sem snad nevidel vetrak kterej by sam od sebe selhal mno ale to je jednoHighlander píše:Chapu ze jsi chtel vyrobit neslysitelny pocitac ale to jde dosahnout i s 120mm Nexusama na 5V(ty nejsou taky vubec slyset)za par korun v porovnani s timto....
- VlasTik
- Začátečník

to Cujo: díky, kdybych tam dovnitř dal jeden ultra tichý fan, tak by ty teploty brutálně poklesly, ale já to už z principu nikdy neudělám 
to Highlander: moc díky, máš určitě pravdu, ale já jsem to nevyráběl pro případnou sériovou výrobu, o to mě fakt nešlo, prostě člověk musí něco tvořit a tohle mě baví... jinak těžký to mám taky hodně, ale dokážu to dát na stůl
, ještě jsem se k tomu nedokopal, ale taky to zvážím
Teploty jsou opravdu v normě a na těžký OC to jistě určený není to máš pravdu a sám jsem s tím počítal, člověk si k tomuto účelu taky nekoupí malý barebone, prostě někdo už neví co by, tak kritzuje i věci, které s tímhle nesouvisejí. Ale grafika si hodně polepšila a tam to OC a teploty jsou i lepší než v jiné vzduchem chlazené case.
Mě nešlo ani tak o to, že to bude neslyšitelný, cílem bylo udělat výkonnější a tišší fanless case než Zalman, jen kvůli tichu bych to vážně nedělal a ten fan bych tam taky snesl, já zase počítač tolik nepoužívám, pořád jen něco vyrábím
to Highlander: moc díky, máš určitě pravdu, ale já jsem to nevyráběl pro případnou sériovou výrobu, o to mě fakt nešlo, prostě člověk musí něco tvořit a tohle mě baví... jinak těžký to mám taky hodně, ale dokážu to dát na stůl
Teploty jsou opravdu v normě a na těžký OC to jistě určený není to máš pravdu a sám jsem s tím počítal, člověk si k tomuto účelu taky nekoupí malý barebone, prostě někdo už neví co by, tak kritzuje i věci, které s tímhle nesouvisejí. Ale grafika si hodně polepšila a tam to OC a teploty jsou i lepší než v jiné vzduchem chlazené case.
Mě nešlo ani tak o to, že to bude neslyšitelný, cílem bylo udělat výkonnější a tišší fanless case než Zalman, jen kvůli tichu bych to vážně nedělal a ten fan bych tam taky snesl, já zase počítač tolik nepoužívám, pořád jen něco vyrábím
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jako je me jasny ze se tim bavis:) to chapu :)Pred nekolika lety jsem si taky rikal ze bych neco takovyho navrhl a udelal,ale nikdy jsem v tomhle nevidel zednou budoucnost,tak jsem se do toho nikdy nepustil a pustil jsem se do Extreme vykonych vodnich chlazeni...
Kazdopadne mas to moc hezky a velice dobre promysleny:)Obrovsky me zaujala jedna vec jak moc jsou odhlucneny ty CDromky?Pomohlo to nejak aby to nebylo tak slyset kdyz se tam toci CD/DVD na Max otacky?
Kazdopadne mas to moc hezky a velice dobre promysleny:)Obrovsky me zaujala jedna vec jak moc jsou odhlucneny ty CDromky?Pomohlo to nejak aby to nebylo tak slyset kdyz se tam toci CD/DVD na Max otacky?
- Maxtor
- Začátečník

-
..to je mozny.. netvrdim, ze ne.. i kdyz to tak mozna vyznelo.. ty teploty nejsou zase tak strasny, aby to nemelo duvod slapat bez problemu..VlasTik píše:1. je to 100% stabilní, pokud jsi to nezkoušel, tak se k tomu nevyjadřuj, o stabilitě mojí sestavy nevíš vůbec nic..
..s dnesnimi levnymi tichymi vetraky bych tohle razne poprel.. vetsina lidi chce od PC vzhledem k cene co nejvice.. ticho je dneska uz bezna vec..VlasTik píše:2. možnosti taktování tam jsou, grafika je se vzduchem na maximu a CPU můžu mít taky OClý, ale stačí mě to na defaultu, na větší OC už nemám potřebný paměti.., ale tím nechci říct, že je to na taktování optimální řešení, to jsem nikdy neřekl, ale většina lidí netaktuje, spíše chtějí ticho.
..budiz.. to se vztahuje k bodu jedna.. nepopiram..VlasTik píše:3. teploty uvedené v grafech jsou stejné i při celodenní zátěži
..no.. ted trochu kecas.. tvuj jedinecny system byl opevovan v puvodnim postu.. no.. nechme to byt.. proste klasickej pasiv.. nic preqapiveho.. presne tak, jak vsichni cekali a rikali..VlasTik píše:4. nikdy jsem neřekl něco o revolučním chlazení
..opravim te na stejne nebo horsi.. no.. jinak vzhledem k tomu co tvoris mi nepripadas jako ten, kdo by mel tvrdit, ze resit chlazeni PC je paranoidni..VlasTik píše:6. teploty jsou srovnatelné, nebo lepší, než s běžným chlazením, které má doma většina lidí na světě, nebo myslíš, že každého trápí chlazení počítače? Většina lidí toto vůbec neřeší. Samozřejmě na fóru v sekci chlazení se pár paranoidních lidí vždycky najde....
..zajem.. no.. dejme tomu, ze to paranoidni minimum z tech, co se zajimaji o chlazeni by zajem melo..VlasTik píše:7. efektivnost téhle case je hodně velká, by jses divil, jakej je o to zájem....
..do efektivity pocitas i hodnoceni cena/vykon..?
..to mas pravdu..VlasTik píše:8. větráky se tady neřeší
..to je jen dukaz toho, ze na jeden pasiv komponenty nestihaji dostatecne odvadet teplo..VlasTik píše:9. ta jedna grafika topí víc než ostatní komponety dohromady, pokud jses díval na teploty, tak chladič grafiky je teplejší než ten druhý o 8°C, tobě akorát leží v hlavě teplota CPU 64°C, ale to je teplota pro tenhle procesor úplně v normálu, na to že je to úplně pasivně a doma vyrobený, to zase taková nuda pro většinu lidí není, ale nějaký Maxtor se vždycky najdepeace...
..no.. celkove sesumirovano.. proste nikdo ti tvou case nebere.. prace je to pekna a samotnemu se mi case moc libi.. uprimne.. vypada jako z fabriky (mysleno v kladnem slova smyslu).. nicmene stejnych a nizsich teplot by nebyl problem dosahnout s 10tinovou cenou a prakticky stejnym efektem hlucnosti.. tzn. case neni v beznych podminkach slyset..
..navic.. jak jsem uz psal.. pocit, ze potrebujes, aby te nekdo "poplacal po rameni" ve me zustava.. za case jako celek, cistotu prace a vubec provedeni celkove to s radosti udelam.. za chlazeni neni duvod..
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- VlasTik
- Začátečník

to Highlander: mechaniky jsou o hodně tišší než normálně, jako úplně ten řev nejde utišit s těmahle rozměrama, ale je to hodně znát a pokud se otáčky sníží, tak to není slyšet vůbec, ale v běžné case to bude problém udělat ....
, jinak pokud ti to udělá radost, tak program dodávaný k desce - Dual Core Center mi říká teplotu CPU po max zátěži se sníženým napětím 47°C , zkoušel jsem to až dneska, jelikož sledovat hloupá čísla mě před tím nebavilo, protože teplota heatspreaderu je přitom 51°C a v Core Temp, kde se uvádí teplota jádra je teplota 64°C. Takže mohl jsem uvést i teplotu CPU 47°C a říct jiný program a měl bych pravdu, ale lidi co to znají by se tomu akorát vysmáli, protože to je blbost a ty skutečnou teplotu jádra srovnáváš s těmahle blbostma...a to tahle deska ještě tolik nelže, předchozí desky co jsem měl udávali i teplotu CPU o 15-20°C menší než teplotu IHS a jádro jistě mělo ještě více, ale kolik - to nikdo neví.
Jinak teplota grafiky je určitě lepší, na to nezapomínej
no..jinak díky
a s tím chlazením to z tvého pohledu vypadá hůř, já ti to rozmlouvat už nebudu, ale pokud si všimneš o co mě vlastně šlo, tak je to chlazení taky dobrý, protože Zalman TNN si s tímhle vůbec neporadí .... 
srovnávání těch teplot je relativní, museli by se brát teploty stejné sestavy. Teplota CPU je srovnatelná, tím neříkám že je stejná, ale že to není o tolik horšíMaxtor píše:...opravim te na stejne nebo horsi...
Jinak teplota grafiky je určitě lepší, na to nezapomínej
ne..., jsou lidi, co za 50k povečeří a cena/výkon je vůbec netrápíMaxtor píše:..do efektivity pocitas i hodnoceni cena/vykon..?
jaký komponenty? CPU tam má odvod tepla na ten chladič mnohem lepší než grafika a ta teplota je měřena hned nahoře pod těma blokama, kde je teplota nejvyšší, ale ono je to studenější proto, že je tam ještě ten vějíř, který má stejnou vyzařovací plochu, jako jeden ten velkej pasiv, takže proto je ten druhý studenější ...Maxtor píše:..to je jen dukaz toho, ze na jeden pasiv komponenty nestihaji dostatecne odvadet teplo..
no..jinak díky