Monitor max. lehce na 5000kč

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Monitor max. lehce na 5000kč

Příspěvek od lukazkiss »

Ahoj, chci si koupit new monitor v ceně max. lehce na 5000kč, ja vim, že to neni optimální, ale co vy byste z téhle kategorie poradili? Všem vám moc dík 8-)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

doporucim repasnuty CRT 22" IBM C220P za cca 5000 s dani a 2 letou zarukou. LCD do 13-15K nemaji sanci. Ale ono se blbe radi, kdyz ani nenapises k cemu ti bude slouzit.
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

sry

Příspěvek od lukazkiss »

Sry, já jsem na to nějakk zapomněl :oops: Mělo by to být na hry, trochu filmy no a samozdřejmě na takovou tu běžnou práci. Já jsem měl na mysli spíš lcd, docela se mi ten jejich obraz líbí ale nevim. . . Takže sem z tvojí odpovědi jsem usoudil, že lcd pořád nejsou tak dokonalé a prověřené jako klasika co? No my jsme nedávno kupvali televizi a všichni lidé, co tomu opravdu rozumí nám řekli, ať si nekupujeme LCD, že jejich kvalita není taková . . . takže máme telku, co váží 60kg a má prý největší rozlišení co se vyrábí.
Ale přeci jenom bych byl rád, kdyby se mi na stole uvolnilo místo :-D
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: sry

Příspěvek od Wuuduu »

lukazkiss píše:... Takže sem z tvojí odpovědi jsem usoudil, že lcd pořád nejsou tak dokonalé a prověřené jako klasika co? No my jsme nedávno kupvali televizi a všichni lidé, co tomu opravdu rozumí nám řekli, ať si nekupujeme LCD, že jejich kvalita není taková...
Aj LCD monitory aj LCD TV su dobre, dokonca castokrat kvalitnejsie ako zastarale CRT, ale nie v takej cene ako si pisal. Tak sa zmestis iba do najlacnejsieho segmentu, ktory pravdaze kvalitou moc neoplyva.
Tak isto je to s TV... co myslis, preco niektore modely klesli s cenou tak nizko? Lebo uz su zastarale porovnani s novymi LCD a naozaj nekvalitne.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nějakej kvalitní 17" nebo 19" CRT za ty peníze seženeš, třeba syncmastery jsou většinou hodně kvalitní (záleží na masce - NF, DF, DFX a další znamenají částečně nebo úplně plochou obrazovku, což se projeví na kvalitě obrazu, klasicky vypouklý rybí oko s maskou Delta nebrat). nebo jak píše ICE repas, ale já osobně bych z toho měl trochu strach. LCD v tomhle segmentu ne, rozmáznutej nekvalitní obraz jsou peníze vyhozený do kanálu
ignorelist: kremrole a dezoláti
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8

RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

ICE píše:doporucim repasnuty CRT 22" IBM C220P za cca 5000 s dani a 2 letou zarukou. LCD do 13-15K nemaji sanci.
tys už za ty 3 roky zdegeneroval co? repasnutý CRT LOL tak to je mazec
http://www.alza.cz/lcd-monitor-lg-flatr ... d66253.htm
tenhle bych bral všema deseti. :P
//a kde by ho tak asi shaněl co? :lol:
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
maart
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maart »

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=72552

co todle LCD za tu cenu je dost dobre :)
Samuel Gordon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samuel Gordon »

Ja bych vzal to LG. Dneska uz podle me je blbost kupovat CRT. (Leda mozna kdyz nekdo chce delat grafiku a nema tolik penez.)
CPU AMD Opteron 144@2,4GHz :: MB DFI Ultra Infinity :: RAM A-DATA 512MB 400MHz :: VGA ATi Radeon X550 128MB :: HDD WDC WD2500KS 250GB, WD 40GB, Seagate 80GB :: DVD+-RW LG GSA-4163B :: CD-RW Lite-ON LTR-40125S :: LCD Samsung SyncMaster 940BW 19'' widescreen
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Samuel Gordon píše:...podle me je blbost kupovat CRT. (Leda mozna kdyz nekdo chce delat grafiku a nema tolik penez.)
CRT na grafiku stali okolo 200k+, LCD stoja okolo 35k+
Je uplne zla predstava ze na grafiku mozes pouzivat hocijake CRT.

Samuel Gordon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samuel Gordon »

CRT za 5k na grafiku teoreticky vyuzit muzes, LCD za stejny peniz nikoliv. IMHO samozrejme :wink:
CPU AMD Opteron 144@2,4GHz :: MB DFI Ultra Infinity :: RAM A-DATA 512MB 400MHz :: VGA ATi Radeon X550 128MB :: HDD WDC WD2500KS 250GB, WD 40GB, Seagate 80GB :: DVD+-RW LG GSA-4163B :: CD-RW Lite-ON LTR-40125S :: LCD Samsung SyncMaster 940BW 19'' widescreen
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

RainMakeR píše:
ICE píše:doporucim repasnuty CRT 22" IBM C220P za cca 5000 s dani a 2 letou zarukou. LCD do 13-15K nemaji sanci.
tys už za ty 3 roky zdegeneroval co? repasnutý CRT LOL tak to je mazec
http://www.alza.cz/lcd-monitor-lg-flatr ... d66253.htm
tenhle bych bral všema deseti. :P
//a kde by ho tak asi shaněl co? :lol:
nevim, cemu se tak pripitomele smejes. profesionalni 22" CRT monitor s max rozlisenim 2048*1536@80Hz nebo 1600x1200@100Hz je asi tak 1000x lepsi, nez jakykoliv LCD do 13K. Zobrazuje to vsechny barvy, da se na to koukat ze vsech stran, nesviti mi do oci zarivky pres mizerne udelany filtry levnych LCD (5-7K) a nekoukam na vypalene body. Na video se dokonce muzu divat i potme a mam cernou cernou a ne sedou.

to cos sem hodil je proste LCD s 4 roky starou TN technologii a z toho vyplyvaji vsechny jeji dane nevyhody. dneska bych si takovy odflaknuty kram nekoupil ani za zlaty prase.

Kdyby mi to 22" palcovy IBM nestalo na stole, tak bych si ho od stolu doporucit nedovolil. Ale je to normalni monitor, sestelovanej v tovarne a ma to 2 roky zaruku.

Nevidim zadnej duvod, proc si za 5K kupovat blby LCD a nekoupit si poradny CRT. Snad leda tak misto...
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Samozřejmě CRT co se týče kvality obrazu se nedá srovnávat s LCD, ale lcd je možná taky o tom že ti trochu ušetří zrak, a že je vždy flat a narozdíl od crt je přirozeně flat. Samozřejmě to je taková třešnička ale někomu se to může zdát mnohem lepší :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

C220P je klasickej trinitron, takze da best flat :-D

o tom, ze CRT setri oci se dalo mluvit v dobe, kdy byly 15" monitory 800x600@75Hz. 1600x1200@100Hz nikomu oci kazit nebude. Dulezity je taky umisteni monitoru v mistnosti, jak na nej dopada svetlo a jak moc si vykrucujes krk a oci - pozice monitoru vuci hlave. Si dovolim tvrdit, ze tohle vsechno je casto tak zanedbany, ze nejaky LCD/kvalitni CRT rozdil na zrak je minimalni. Stejne ti u kazdyho monitoru vysycha rohovka, protoze min mrkas, a pak je uplne jedno, do ceho koukas.

Dokonce bych si troufl i tvrdit, ze z levnych LCD vic lidem pali oci... vcetne me. Jednou to nekde vysvetloval pOOla (pavel kovac), ze je to kvuli odbytym filtrum. Jsem na to dost citlivej, kam prijdu, mam jas na minimum a oci me stejne po par hodinach pali jak cert. Vytahnout jas do pulky, tak jsem u nekterych monitoru v haji do 15 minut a hledam Visin :-D Neco podobnyho se mi u toho IBMka jeste nestalo.
jjO0ee
Začátečník
Začátečník

TO ICE...

Příspěvek od jjO0ee »

Původně jsem si chtěl taky koupit LCD ale teď nějak po přečtení různých recenzí a fór už se mi moc nechce, spíš CRT.

A proto, mohl bys mi prosím poradit? Evidentně se v CRTčkách vyznáš. Píšeš tu o 22", ale já bych přeci jenom něco menšího, tak 19". Nevíš o nějakém takovém obdobné kvality jako je ten 22"?

Samozřejmě nevím, ale mohl by to být i tento?

http://www.viewsoniceurope.com/UK/Produ ... 96f+SB.htm
Procesor: Intel Core 2 Duo 6600 2,4 Ghz
Základní deska: Gigabyte GA-965P-DS4
Paměti: Corsair DDR2 2GB 800 Mhz (dualchannel)
Grafická karta: ATI Radeon X1950XTX
Harddisk: Maxtor 320 GB SATA II

PC sestava platná od 12/2006
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no v tyhle cene neni co resit.. at zije CRT.. ja jsem i tak jeden z tech, co by si vybral LCD az tak od 30-40k, tzn. pro me CRT jedina volba.. :oops:
..no.. jinak zpet k dotazu.. kolem 5k bych vybiral zde.. :wink:
http://www.kuku.cz
http://www.boxed.cz
jjO0ee
Začátečník
Začátečník

TO MAXTOR...

Příspěvek od jjO0ee »

Tak sem to zkouknul. No kolem pěti tisíc tam ani devatenácky nemaj, ty sou ještě levnější :) , snad tak nízká cena nebude mít vliv na kvalitu.

No jinak viděl bych to na ten Compaq P920, co sem našel na www.kuku.cz.

Jinak na mě teda tenhle shop neudělal nějaký extra dojem (dle jejich www pages), proto bych se chtěl zeptat, jestli máš s tímto shopem nějaké extra dobré zkušenosti? Jestli ne, raději bych ho objednal odsud:

http://www.importer.cz/_importer/index. ... il&id=1159.

No jinak, doufám, že je na ty repasy fakt spoleh, že se mi za pár týdnů nerozsype :-D . Dokonce na těch stránkách i píšou, že je lepší si koupit použitý než nový, no uvidim.

Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no qality bych se nabal.. vetsina znamych bere odtud a je to vsechno v pohode.. zatim jsem se setkal jen s jednim EIZO monitorem, ktery byl trochu rozmazany.. nicmene to bylo v dobe, kdy firmy nemely povinost rozlisovat dovoz na qalitativni kategorie.. dneska by uz melo byt vsude oznaceno, zdali jde o tridu A, B... tzn. ber vzdy jen Grade A.. ty jsou bez vad a v podstate na nich ani nepoznas, ze jsou repasovany.. vypadaj jako novy..
..no jinak P920 vyborna volba.. sam nad ni ted premyslim (vaham ze bych vzal sirokouhlyho 24" Sony :oops:)..
..no v kazdem pripade ti doporucuju tam radeji zavolat, a to, jestli je bezchybny si overit a popr. ho rovnou objednat.. mas zaruku 6-mesicu, takze kdyby se ti pak nelibil muzes alespon rict, ze to bylo reseno telefonicky a slibili ti, ze je v pohode.. alespon tak to zatim vsichni okolo me radeji delali.. ale jak rikam.. z cca 10ti objednanych kusu jsem zatim videl zmrseny jen jeden a to bylo nekdy pred 2ma roky..
..no a jinak s importerem nevim.. zkusenosti nemam.. ale pochybuju, ze by byly nejake rozdily.. podle me to vsechny tyhle firmy stejne maji ze stejnych zdroju..
jjO0ee
Začátečník
Začátečník

TO MAXTOR...

Příspěvek od jjO0ee »

Týjo... díky moc za super rady!

Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“