ATi ChuckPatchTool (HDR+FSAA)

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

ATi ChuckPatchTool (HDR+FSAA)

Příspěvek od no-X »

Chuck Patch Tool v0.6.9
This small utility will allow you to disable/enable ATI’s Chuck Patch on-the-fly. This utility will make your life easier because you will not have to download the entire Chuck Patch driver, nor will you have to uninstall/reinstall your driver to obtain Chuck Patch’s features. With this utility the difference between the Chuck Patch and normal Catalyst is just a simple restart as opposed to a full download, install and reboot. We will also include this utility in our NGO ATI Optimized Driver for your comfort.
http://www.ngohq.com/home.php?page=cpt

Instructions
* Close all your applications/games.
* Run the executable file.
* Choose between Disable/Enable and click next to continue.
* Choose yes to restart your computer.
* Enjoy!

Requirements
* ATI Radeon X1000 Card
* ATI Catalyst 6.9
* Microsoft Windows 2000/XP/2003
Nejlepší moderátor ve výslužbě
RDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RDK »

nefunguje!!.... nedoporucujem .... mne to zasifrovalo vsetky texty vyhodilo mi CLI chybu a nasledne RESTART ..... nic ti nechcem prikazovat ale nabuduce by to chcelo predtym nez to sem das TESTNUT ....
Procesor: Int.P4 prescot 3.0GHZ @ 3.4GHZ(630),Chlad.na Proces.:Zalman 7700-CU,Zakl.dos.:ASUS P5WD2 Premium,Pamat: 2x1.0 GB DDR2 Kingston PC533 CL4 Dualchannel,Graf.Kar.:ATI Sapphire X1900XTX 512 MB,DVD-RW:Pioneer DVR-110,Hardisk:Western Digital SATA II 320GB 7200rpm/16mb cache WD3200KS,Skrinka:Thermaltake Tsunami Dream VA3000BWA Aluminium-BLACK,Zdroj:Silentmaxx 480W IC-TECH
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Na webu, odkud sis to stahnul, není jen odkaz na download, ale i na diskusi. Nechci nic přikazovat, ale pro příště by to chtělo předtím, než si něco nainstaluješ, alespoň tu diskusi přečíst...
mattinisvk
Nováček
Nováček

Příspěvek od mattinisvk »

takze ja som to skusil na 6.9 a 6.8 driveroch a ani na jednom mi to nejde... ked zapnem Oblivion z nahratym patchom tak mam v nastaveniach napisane ze mi graficka nepodporuje HDR a ked dam launch tak sa spusti oblivion (nabehne mi iba cierne okno) a zhruba po 20 sekundach sa resetne PC.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Requirements
* ATI Radeon X1000 Card
mattinisvk
Nováček
Nováček

kotas píše:
Requirements
* ATI Radeon X1000 Card
?????????????????????? :?
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Tak jsem to zkoušel a konečně jsem s tím rozběhl AA+HDR v Oblivionu...S dřívějším Chuck patchem (někdy v červnu nebo červenci, nevim přesně) jsem nepochodil...

Takže mně osobně to funguje bez problémů :)
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
RDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RDK »

no-X píše:Na webu, odkud sis to stahnul, není jen odkaz na download, ale i na diskusi. Nechci nic přikazovat, ale pro příště by to chtělo předtím, než si něco nainstaluješ, alespoň tu diskusi přečíst...
.... ja som to bral na 100% funkcne a hlavne ked to je od takeho borca ako si ty co sa do toho vyzna :oops: ..... a nie ja to tam hodim a dosralo mi to system a musel som preinstalovat ovladace a sam vies ake to je otravne lebo 2x sa musi restartovat PC ..... naozaj nic v zlom ....
Procesor: Int.P4 prescot 3.0GHZ @ 3.4GHZ(630),Chlad.na Proces.:Zalman 7700-CU,Zakl.dos.:ASUS P5WD2 Premium,Pamat: 2x1.0 GB DDR2 Kingston PC533 CL4 Dualchannel,Graf.Kar.:ATI Sapphire X1900XTX 512 MB,DVD-RW:Pioneer DVR-110,Hardisk:Western Digital SATA II 320GB 7200rpm/16mb cache WD3200KS,Skrinka:Thermaltake Tsunami Dream VA3000BWA Aluminium-BLACK,Zdroj:Silentmaxx 480W IC-TECH
mattinisvk
Nováček
Nováček

Delarge píše:Tak jsem to zkoušel a konečně jsem s tím rozběhl AA+HDR v Oblivionu...S dřívějším Chuck patchem (někdy v červnu nebo červenci, nevim přesně) jsem nepochodil...

hod sem pls link toho tvojho patchu :wink: alebo daj presny nazov
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Mě to dokonce po zapnutí toho patche v nastavení Oblivionu ukázalo HDR disabled.... :?
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

mattinisvk píše:
Delarge píše:Tak jsem to zkoušel a konečně jsem s tím rozběhl AA+HDR v Oblivionu...S dřívějším Chuck patchem (někdy v červnu nebo červenci, nevim přesně) jsem nepochodil...

hod sem pls link toho tvojho patchu :wink: alebo daj presny nazov
No normálně jsem stáhnul to, co no-X napostoval, spustil to, vybral enable Chuck patch a restartoval komp...A taky musíš mít klasický Catalyst 6.9...

Ten Chuck Patch mi nefungoval dřív, asi od června jsem žádnej další nezkoušel...
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

RDK píše:
no-X píše:Na webu, odkud sis to stahnul, není jen odkaz na download, ale i na diskusi. Nechci nic přikazovat, ale pro příště by to chtělo předtím, než si něco nainstaluješ, alespoň tu diskusi přečíst...
.... ja som to bral na 100% funkcne a hlavne ked to je od takeho borca ako si ty co sa do toho vyzna :oops: ..... a nie ja to tam hodim a dosralo mi to system a musel som preinstalovat ovladace a sam vies ake to je otravne lebo 2x sa musi restartovat PC ..... naozaj nic v zlom ....
Jasně, ale tak vidíš, že Delarge píše, že mu to funguje... postupoval jsi přesně podle doporučeného popisu (Cat6.9 WHQL + restart?)?
RDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RDK »

no-X píše: Jasně, ale tak vidíš, že Delarge píše, že mu to funguje... postupoval jsi přesně podle doporučeného popisu (Cat6.9 WHQL + restart?)?

... ano postupoval som presne podla toho ...
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

Tak já jsem měl 6.8 s chuck patchem, ty jsem odinstaloval v nouzovém režimu, pro jistotu jsem si ještě našel ve složce windows všechny soubory začínající ati a ty tky smazal manuálně. Restartoval jsem pc, potom nainstaloval cat 6.9, dalsi restart, potom jsem spustil ten chuck patch dal enable a znovu resetnul komp. Pak jsem v CCC zapnul AA a spustil oblivion, kterej jsem před tím znovu instaloval. V nastaveni oblivionu (myslím nastavení co je v launcheru) jsem měl zrušen výběr HDR(nešel označit). Potom kliknu na play, černá obrazovka (je vidět jen kurzor přesýpacích hodin) asi 30sec. a následuje restart pc a nebo se mi vypne ovladač graficke karty.
Takže je to spíš nepoužitelný, tenhle patch, zkoušel jsem to na netaktovaném pc. Zítra ještě zkusím reinstal win a ještě apíšu jak jsem dopadl. Nefungoval ani driver cleaner.
HarY_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HarY_cz »

u mě úplně to samý co u Pawlise. po těch cca 30 sekundách co je tma mi skočí modrá smrt - potíže způsobil pravděpodobně soubor ati2dvag
cpu: AMD Athlon 7750 BE @ 3,0 GHz; mb: Gigabyte GA-MA790X-UD4, ram: 4 GB Transcend AXERAM 800MHz; gpu: ASUS EAH 4870 Dark Knight; psu: Fortron Raider 550W
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Už nemá cenu tuhle utilitu používat, Catalyst 6.10 (beta) již Chuck patch obsahují defaultně :wink:
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

no-X píše:Už nemá cenu tuhle utilitu používat, Catalyst 6.10 (beta) již Chuck patch obsahují defaultně :wink:
A můžu potvrdit,že to chodí stoprocentně spolehlivě
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“