Hlasy v repro, odkud?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
nonego
Nováček
Nováček

Hlasy v repro, odkud?

Příspěvek od nonego »

Dobrý den, mám dotaz ohledně reproduktorů. Mám repro Creative Labs Inspire P5800 5.1 a když je zapnu, tak v bedničkách praská a píská, občas slyším i hlasy, jakoby se na ně ladilo nějaké rádio, ale nevím, jak by to bylo možné. Zvuk se ozývá i při vypnutém PC. Máte pls někdo radu, co stím udělat?Idea
dík w Shocked
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Muze to bejt neco jako radio. Repraky reagujou na hodne veci... (vysilacky, mobily...). Zkus je premistit nekam jinam a jestli to prestane, bude za nima muset jit asi i comp.
FCBchachar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FCBchachar »

me taky geniusy chytaji radio :lol: musel bys to nak odizolovat asik od tech rusivych signalu nebo neco mno
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

2FCBchachar: to jako vylepit mistnost alobalem a uzemnit nebo jak jsi to myslel? :lol:
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo, mě to kdysi taky vyděsilo :-D najednou Creative FPS hrály nějaký rusáky či co, jsem chvilku přemejšlel jestli mám halucinace nebo ne. čím to teda je? špatná izolace repráků či co?
ignorelist: kremrole a dezoláti
malidian
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od malidian »

A nemůžou vodiče sloužit nechtěně jako anténa... :?
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění. :-)
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

příčinou tohodle je indukování VF signálu do kabelu ke zvukovce, ovšem tohle by měl dobrý zesilovač zvládat, pravděpodobně tyto repra nemají na vstupech blokovací RC článek, parazitní VF pronikne do polovodičových součástek a na jejich přechodech se detekuje a pak to takhle hraje :twisted: ale tohle je všeobecně vlastnost šmejdských výrobků
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

:lol: to mě právě drtí - ta detekce NF signálu z nějakejch Megahertzovejch frekvencí, zvlášť když ty součástky (shit) si to nedávaj.... podle toho mě jen napadá že to bude spíš chytat AM než FM že?

<ot>
ověřovals už i tu možnost že to hraje ve tvý hlavě?
</ot> :lol:
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

ono je to i druhem modulace, amplitudová tomu jde asi líp no :twisted: ale s tímhle jde bojovat vestavěním onoho RC článku na vstup zesilovače v repro
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jj, ale kdo myslíš že to tam bude budovat? :lol: sám si to chlapec asi neudělá :lol: a když příde někam do gessu tak na něj budou čumět určitě ty podavači jak zjara :lol:
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“