martin850 píše:ATI (uz si nepamatam cely nazov, viem len ze ati)
blino píše:Magic...+nieco 4MB - ntb
kminek píše:prvni byla S3trio naka 2megovka, dalsi
sharker píše:dalsia shitka v P166mhz
Lidi... tohle je právě to nejzajímavější. Zkuste si vzpomenout Koho zajímají nový Radeony a GeForce... tyhle starý grafiky byly víc než kus hardwaru, ty měly duši
Na tý jsem jel taky tři měsíce... jen s tím rozdílem, že už je to nějakej ten rok a tehdy byla kupovaná ještě jako nová. Za tři měsíce letěla. Letěla by už po měsíci, jenže jsem tak rychle nedokázal sehnat peníze na koupi něčeho jinýho Skončila u známýho na vesnici v počítači na přehrávání empétrojek a dosud si nestěžoval, takže pro tenhle účel se Vanta jeví jako použitelný řešení.
Taky jsem vlastnil nVidii Vantu (16MB AGP), na svoji dobu to byla celkem dobrá karta, taky vydržela v mém PC pár měsíců (asi 3-4 měsíce, na hry to byla vysloveně shit karta!), ale to jsem měl taky úplně jinou PC sestavu (AMD K6-2 450MHz, 3x64MB SDRAM..)
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Já jsem s ní spokojenej nebyl. Že nebyla rychlejší, než PCI Banshee, kterou jsem měl předtím, to bych docela i akceptoval, že byla ve 32bit renderingu téměř nepoužitelná kvůli 64bit sběrnici, to bych taky ještě překous. Že v 16bit renderingu, kdy se výkonem dala srovnávat s Banshee, měla ale výrazně hnusnější obraz (ten screenshot je z o něco rychlejší 32MB M64 - Vantu už nemám), to bych taky ještě snesl, ale nejvíc jsem tehdy byl rozčarovanej z toho, že s každou verzí ovladačů (ne)fungovalo něco - s jednou byly problémy s videem, s jinou neběhala nějaká hra atp., což jsem s Banshee (u který jsem prakticky celou dobu, co jsem jí měl, používal ovladače z dodaného CD), nezažil
moje první grafika byla S3Trio 64V+ 2MB PCI, no bylo to hrozný zvěrstvo takže za první svoji opravdovou kartičku považuju až Voodoo3 3000 PCI. bohužel ani jednu z těchle už nemám... ze starých pleček mi tu zbyla jen Ati Rage XL
1. Nějaka do ISA, značka napsana na jadru - OAK - mam ji eště doma, měla by bejt funkční. Jela k 486SX
2. ATi Rage Pro Turbo AGP2x - prodana, stale v provozu. Jela k Celeru 400MHz
3. Inno3D GeForce 5600 128MB AGP - Mám ji pod stolem, D-SUB divnej, DVI faka.
4. Leadtek A6600GT 128MB AGP
Tak první byla nějaká 2MB potom,bla bla bla,už ani nevím Ale v posledních letech sem měl nVidia GeForce 4MX440SE 64MB,ovšem teď spolupracuji s nVidia-ASUS EN7900GT a faká uctihodně