pinnacle 16:9 format 2nasobne zuzeny

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
mailer
Začátečník
Začátečník

pinnacle 16:9 format 2nasobne zuzeny

Příspěvek od mailer »

Caute, mam taky problem, kameroval som DV kamerou a nastavil som si tam rezim cinema teda 16:9. ten rezim je akoby 4:3 s ciernym pasom hore a dole, ale pinnacle to detekuje ako 16:9 a teda tento format sa este zuzi. ak to dam exportovat na dvd tak to je 16:9 este raz zuzene, cize cele take capate. neviem si poradit, pomozte prosim.
Zdroj sa napevno nastavit neda lebo to automaticky pinnacle detekuje na sirokouhly format.
ak to exportujem do AVI tak to viem nastavit, ale dvd nie
CPU: E6850 3GHz, MB: ASUS P5Kpro, RAM: 4x 1024MB DDR2 800 Corsair C4DHX 4-4-4-12, ASUS RX3850 512MB, HDD:WD Caviar Black 1TB, DVD-RW: LG 4163, PSU: Enermax Liberty 500W
mailer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mailer »

no zistil som ze ona ta kamera to nahra v skutocnosti 4:3 a da hore a dole cierny pas tak aby obraz bol 16:9 ale pinakle to dekuje 16:9. vymazal som subory, ktore pinnacle vytvori ku filmu, nechal som iba to avicko a uz to je 4:3 s pasmi hore a dole, mam otazku da sa to nejako zmazat? tie okraje, aby to bol cisty sirokouhly format?
CPU: E6850 3GHz, MB: ASUS P5Kpro, RAM: 4x 1024MB DDR2 800 Corsair C4DHX 4-4-4-12, ASUS RX3850 512MB, HDD:WD Caviar Black 1TB, DVD-RW: LG 4163, PSU: Enermax Liberty 500W
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Nevim jestli Pinnacle ale Vegas to umi, nebo VirtualDubMod filtr resize...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Tak teď nevím, jestli je takovej debil Pinnacle, nebo tvoje kamera. :) Protože všechny kamery co znám v režimu "Cinema", tedy 4:3 letterbox, produkují klasické 4:3 DV AVI. Zkus prostě vlízt do nastavení projektu v Pinnaclu (počítám, že i v Pinnaclu něco takového je :roll:) a nastav projekt natvrdo na PAL DV 4:3, nebo pokud to tam tak nastavený je, tak ještě zkus rozkliknout vlastnosti klipu a nastav jim poměr 4:3 ručně (taktéž předpokládám, že to v Pinnaclu jde stejně jako všude jinde). To by to mělo vyřešit.

Jinak pro příště, pokud kamera neumí širokoúhlý režim, tedy 16:9 anamorfoticky, tak bych doporučoval točit normálně 4:3 a na nějaký maskování 16:9 na kameře bych se rozhodně vybod. Na střižně se to dá dodělat vždycky.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

2TomV: Jo je tam nastavení projektu:) Akorát nevím jestli mu to pomůže, jelikož on má paskvil formát teď.
mailer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mailer »

Caute, dik, no v pinnaclovi mam polozku format zasedlu, nedokazem to zmenit. To som vyriesil takz e som odstranil pomocne subory a mam to 4:3 s pruhmi. a basta.

Problem mam dalsi ze ked som dal vytvorit film tak teda disk tak mi nesiel zvuk, iba take rapkanie. pri dalsom pokuse to pred konecnym zapisovanim disku vyhodilo chybu, a treti pokus dopadol tak ze mi pinnacle padlo totalne. Mrzi ma to ze to neviem dostat do verzie 9 v ktorej mi to funguje / a nechce sa mi to znovu strihat /. nieje na to nejaky patche?
dik
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

mailer píše:Caute, dik, no v pinnaclovi mam polozku format zasedlu, nedokazem to zmenit. To som vyriesil takz e som odstranil pomocne subory a mam to 4:3 s pruhmi. a basta.

Problem mam dalsi ze ked som dal vytvorit film tak teda disk tak mi nesiel zvuk, iba take rapkanie. pri dalsom pokuse to pred konecnym zapisovanim disku vyhodilo chybu, a treti pokus dopadol tak ze mi pinnacle padlo totalne. Mrzi ma to ze to neviem dostat do verzie 9 v ktorej mi to funguje / a nechce sa mi to znovu strihat /. nieje na to nejaky patche?
dik
Napiš jak to děláš? Nic takovyho se m nikdy nestalo:)
Patche najdeš na strankách výrobce, mám tuším 9.3 ted nejsem u desktopu....co máš za verzi?
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“