Compex WP11B+ vs. ZyAIR G-1000
Moderátor: Don
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Compex WP11B+ vs. ZyAIR G-1000
Potřeboval bych vědět které z těchto zařízení je výkonnější jako vysílač AP. Teď jsem zkoušel ve škole svého Compexe, který jede pouze na svou interní anténu (ta karta co je v něm zasunutá), a tak by mě zajímalo jestli bude ZyXel mít lepší signál. Compexem totiž pokryju všechna místa v budově která jsem chtěl, ale se vzrůstající vzdáleností je poznat že je signál slabší a net pomalejší. Pokud by tedy byl ZyXel lepší, mělo by to být naprosto bez problémů. A lepší by snad právě být měl jelikož má tykadla, takže snad bude mít více dBi než Compex. Taky jsem zrovna u ZyAIR G-1000 koukal že jdou připojit dvě různé antény, což by se mi hodilo, potřeboval bych jednu na 360°pokrytí budovy, a druhou směrovou na točenou na vedlejší budovu (internát). Ta co by byla na internát by mohla být klidně na kabelu kterej by vedl asi 15 metrů od AP a anténa by mohla být namontovaná teprve na venkovní zdi první budovy. Snad by to tak mohlo být a pomohlo to dost na signálu když by to nešlo zbytečně přes interní zdi první budovy.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: