Karta ze při zapínání nezapne

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

candyman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Karta ze při zapínání nezapne

Příspěvek od candyman »

Zdravím všeci, prosím o pomoc!
Když zapínám PC, tak se všechny komponenty zapnou, jenom graf.k. jenom blikne (jako by se chtěla zapnout, nebo se zapnula, ale okamžitě zase vypnula) ale nezapne se. Systém pak normálně naběhne, jenom to nejde vidět na monitoru... Pak to vypnu, akusim ještě párkrát zapnout a vypnout a grafárna se po 10-15-i pokusech nakonec rozsvítí a zapne... Ale zapínat takhle PC dál vážně nechci... a táhnout to z koleje 150 kiláků domu do servisu se mi taky nechce :-(
může zkusit druhý PCIe slot na desce? nevadí to? může to být napájecím kabelem? třeba špatné kontakty?
PC je relativně nové - vyměněná deska, zdroj i grafárna (před 2 měsíci-asi mi to předtim shořelo kvůli blesku)
config: Leadtek GeF6800GT 256MB, P4 3GHz, MB Asus P5WD2Premium, 1GB DDR2, SEAGATE B. 7200.9 160GB
díky za každý nápad
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

zkus kartu vyndat a zandat třeba se nějak vyvyklala :) to mě se stalo několikrát že jsem ji tam pořádně nestrčil
rFx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rFx »

a zdroj máš?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Taky bych to viděl na zdroj, pokud nám ho prozradíš :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
candyman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od candyman »

to sem zapomněl zdroj Eurocase 400U-SPE - a že by měl "špatný vliv" jen na napájení grafárny, to je možný??

- vyndat a znovu zandat už sem ji taky zkoušel...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak VGA žere nejvíc, tak to je tím. Když se podivaš do téhle sekce tak uvidíš že EC zdroj tady už takové trapble zpusobil :) ono stačí použit tklačitko hledat.
EC400 je slabší než značkovy 300W...
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

prene tak vyhod ten ec a kup nejaky značkový :wink:
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

RaslB píše:prene tak vyhod ten ec a kup nejaky značkový :wink:
to je rada nad zlato... :x

Pro začátek zkus jiné zapojení přídavného napájení...
mám pocit že je na té kartě stejný konektor jako do disketové mechaniky?

Pokud tam máš 2 větve na napájení hdd atd. tak jednu vyčleň čistě jen pro grafiku a nazapojuj na ten kabel nic jiného, když to nepomůže tak ty větve přehoď.
Když ani to nepomůže, tak zkus odpojit všechno co nutně nepotřebuješ k najetí do windows - cdromky dvd disketovku...

ZKONTROLUJ konektor přídavného napájení na kartě (teoreticky by měla nastartovat i bez přídavného napájení ale jeden nikdy neví), jestli není nějak uvolněný a jestli jsou kontakty ok atd.
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

fanik píše:
RaslB píše:prene tak vyhod ten ec a kup nejaky značkový :wink:
to je rada nad zlato... :x
no aj dzin napisal ze ec 400w je horsi ako značkovy 300w tak neviem ale myslim si ze na p4 a 6800gt 300w nestači :roll: :oops:
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

hmm jenže i zde je x lidí, kteří na těch zdrojích provozují mnohem vydatnější žrouty.
není třeba diskutovat o tom že ten zdroj není nic extra, ale jednak se trochu změnila i u EC za poslední rok situace a druhak píše že je zdroj 2 měsíce starý, tretjak mu to asi před tím asi nějak jelo...
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

2 mesiace stary je zdroj ale aj vga,zakladna doska ciže predtym mal upne niečo ine takže zdroj nemusí stačiť. :roll:
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

RaslB píše:2 mesiace stary je zdroj ale aj vga,zakladna doska ciže predtym mal upne niečo ine takže zdroj nemusí stačiť. :roll:
no myslím že vga tam daval až ted někdy, jinak by to znamenalo že mu to 2 měsíce jelo bez problémů, dokud kartu nevyzkouší v jiném počítači a jinou aspon podobnou kartu ve svem počítači tak stejně nic asi nezjistí
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

možno mu to 2 mesiace nešlo ale až teraz napísal :-D
candyman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od candyman »

sestavu sem kupoval loni na podzim a jelo to v pohodě (8 měsíců) do ty doby než to všechno "shořelo" pak mi to vyměnili a jelo to taky v poho, jenom posledních x dní to blbne
upřímně řečeno (ne že bych se v tom tak vyznal) ale taky bych řekl že zdrojem to nebude, předtim sem tam měl IDE a SATA disk 2DVDRW a FDD, teď už je tam jen 1 IDE disk 1 palírna a bez disketovky...
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

a už si tu kartu skušal v inom pc alebo si skusil vymeniť zdroj :wink:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

candyman píše:sestavu sem kupoval loni na podzim a jelo to v pohodě (8 měsíců) do ty doby než to všechno "shořelo" pak mi to vyměnili a jelo to taky v poho, jenom posledních x dní to blbne
upřímně řečeno (ne že bych se v tom tak vyznal) ale taky bych řekl že zdrojem to nebude, předtim sem tam měl IDE a SATA disk 2DVDRW a FDD, teď už je tam jen 1 IDE disk 1 palírna a bez disketovky...
Tak vyzkoušej jinej zdroj a uvidiš ne?
Jestli jel zdroj na konci sil tak proč by nemohl odejít nebo kolísat ted?
candyman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od candyman »

jj, díkes za rady, zkusim všemožný :) jenom sehnat někoho kdo mi půjčí grafárnu, já osobně znam jen 1 člověka co má do PCIe, tak snad to klapne, každopádně buď jak buď zdroj si koupim novej (rozumněj lepší) v tom ste mě přesvědčili
:D
RaslB
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaslB »

ved odnes tu vga ku tomu človeku a vyskušaj či mu ide bez problemov :roll:
candyman
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

:-(

Příspěvek od candyman »

tak jedinej člověk s PCIe co znam mi právě řekl, že PC prodal a koupil si noťas :-( takže už to asi jaksi nevyzkoušim...
jinak sem zkoušel odpojit co šlo, nechal sem jen ystémovej disk, dal sem graf. na samostanou větev od zdroje (zkusil sem obě), ale dělá to pořád to samý...

můžu zkusit ten druhej PCIe slot? nebude to vadit?
no a pak už jdu jen objednat novej zdroj, už sem z toho na prášky :x
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no jsi na koleji a nikdo tam nema PCI-E jo :-D , jeste me napada, EC ma dost nahovno konektory a nemaj kontakt, zkus s tim napajecim kabele do VGA nejak pohnout, me to takhle nezapinalo HDD, a problem byl s molexem
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“