Papirove tunely atd
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- carcarias
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Papirove tunely atd
Cau PC odbornici. Jelikoz jsem v tomhle oboru novej, chtel bych se zeptat vas, zkusenejsich, jaky je nazor na ruzny papirovy tunely apod. Mam na mysli ze bych vzduch privadel a odvadel rovnou ke komponentum, aby napriklad od porcesoru vedl nejakej tunel ven z PC, nebo od sani, ktery mam v predni casti mezi mechanikama a diskem hned k procesoru.. Doufam ze chapete jak to myslim??? Jo a taky predem dik za Vase nazory
ledním medvědům začíná být horko
Lamers 4 ever
a ještě:
jezděte na kole ne autem,
ledním medvědům začíná být horko
- sacrifice
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
windtunel je stary, ale ucinny... vacsinou sa robi do bocnice, rovno oproti chladicu CPU...
AMD X2 3800+ AC Freezer 64 PRO | MSI K8N Neo4 F | A-DATA 2 x 512 MB RAM PC500 | Asus EN7900GT 256 MB + Zalman VF900-Cu |
WD 2500KS 250 GB SATA II + Silentmaxx | Chill Innovation CP-450A2 | Thermaltake Shark Silver | Samsung 710T DVI
WD 2500KS 250 GB SATA II + Silentmaxx | Chill Innovation CP-450A2 | Thermaltake Shark Silver | Samsung 710T DVI
- Frz
- Začátečník

-
- sacrifice
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý

windtunely se s úspěchem používaly v dřívějších dobách na chladiče typu BOX. v té době nebyly moc rozšířené 120mm větráčky a proto ve skříni nebyl ani dobrý airflow. V dnešních dobách, kdy 80% skříní má místo minimálně pro 2x120mm větráky a používají se především "věžové" HP chladiče jsou windtunely imho zbytečné.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Survivor
- Nováček

-
- sacrifice
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dobry prievan v bedni je imho lepsi nez windtunel, nie len CPU vyzaruje teplo... samozrejme ze windtunel spravi na CPU viac, ale o kolko? max o 1-2 stupne?
AMD X2 3800+ AC Freezer 64 PRO | MSI K8N Neo4 F | A-DATA 2 x 512 MB RAM PC500 | Asus EN7900GT 256 MB + Zalman VF900-Cu |
- spocený ladič
- Začátečník

- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
5-10?sacrifice píše:dobry prievan v bedni je imho lepsi nez windtunel, nie len CPU vyzaruje teplo... samozrejme ze windtunel spravi na CPU viac, ale o kolko? max o 1-2 stupne?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- martin850
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
umna to bolo 7°C a to som ten tunel urobil ako komin az do urovne strechy bedne, lebo na boku som mal skrinu a ten vetrak vzduch tahal smerom dole.karf píše:5-10?sacrifice píše:dobry prievan v bedni je imho lepsi nez windtunel, nie len CPU vyzaruje teplo... samozrejme ze windtunel spravi na CPU viac, ale o kolko? max o 1-2 stupne?
inak vseobecne, urcite je lepsie aj krajsie urobit prievan v bedni, lebo chladit treba vsetko co tam je. ten tunel mi zavadzal, bolo treba davat pozor pri presuvani nan aby sa nedeformoval (lebo trcal von z bedne) a tiez ak je na bocnici uchyteny plastovy nemozes tu bocnicu polozit hocikam alebo ho musis davat dole.
IMHO to ma vyznam ked mas bednu v uzavretom priestore (medzi stolom a stenou, medzi stolom a skrinou) potom je dobre ked vzduch do bedne sajes odnikial zvonku.
a samozrejme problem je zo zatackami, to je jak vyfuk, potom mas odpor a viac uskodis ako pomozes, cize treba ho robit co najrovnejsi a pokial mozno najkradsi.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
- sacrifice
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
5 az 10 stupnov to spravi (mozno) v case, kde prievan v bedni nie je absolutne ziadny...karf píše:5-10?sacrifice píše:dobry prievan v bedni je imho lepsi nez windtunel, nie len CPU vyzaruje teplo... samozrejme ze windtunel spravi na CPU viac, ale o kolko? max o 1-2 stupne?
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no ako tak citam tak ste ma moc nepotesili
chystam sa urobit tunel aby fan z pod HDD fukal na chipset chladeny zalman pasivom
bude zahnuty o 90° (jasne ze ne hrana ale nejako naoblo
mne by napriklad nevyhovovalo keby fukal zpredu dozadu lebo tam sa rusi airflow so zalmanom na VGA
myslite ze to bude nejaka velka strata ucinnosti ak urobim tunel so zakrutou???
chystam sa urobit tunel aby fan z pod HDD fukal na chipset chladeny zalman pasivom
mne by napriklad nevyhovovalo keby fukal zpredu dozadu lebo tam sa rusi airflow so zalmanom na VGA
...
- sacrifice
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- martin850
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ked ti to vrta v hlave, skusis, uvidis, bude ta to stat pol hodinu casu a aspon si bdues na 100% isty. osobne by som to ale ani neskusal tam ti moc teplota neklesne a zavadzat bude ten tunel.jcdenton12 píše:no ako tak citam tak ste ma moc nepotesili![]()
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no ked bude fan (tento piatok) tak testnem a napisemmartin850 píše:ked ti to vrta v hlave, skusis, uvidis, bude ta to stat pol hodinu casu a aspon si bdues na 100% isty. osobne by som to ale ani neskusal tam ti moc teplota neklesne a zavadzat bude ten tunel.jcdenton12 píše:bla bla
ide o to ze bez ofuku to neuchladim a nechcem fan v bocnici
nieco pomalobezne co by fukalo iba do tunelu a ten by to privadzal na pasiv
viem ze to bude zabrat miesto ale pod hdd mam iba kable a tie uz nejako snad vyriesim
...
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no sorry ale rozdíl 1-2 stupně v teplotě ve skříni/venku asi těžko dosáhneš. to bys tam musel mít sakra průvan kterej je ale mimo možnosti klasickejch pc větráků. jestli jsi windtunel zkoušel a dosáhnul jsi takhle mizernýho zlepšení tak jsi windtunel dělal BLBĚ.sacrifice píše:5 az 10 stupnov to spravi (mozno) v case, kde prievan v bedni nie je absolutne ziadny...karf píše: 5-10?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- myom
- Středně pokročilý

Já mám rozdíl 2°C venku/skřínkarf píše:no sorry ale rozdíl 1-2 stupně v teplotě ve skříni/venku asi těžko dosáhneš. to bys tam musel mít sakra průvan kterej je ale mimo možnosti klasickejch pc větráků. jestli jsi windtunel zkoušel a dosáhnul jsi takhle mizernýho zlepšení tak jsi windtunel dělal BLBĚ.
- sacrifice
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
u box chladica windtunel spravi podstatne viac ako pri vykonnejsom chladici, tam uz 12 stupnov urcite nespravi...
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
davat fan naspod skrine je velice efektivni, ale priprav se ,ze kazdou nedeli budes muset vysavat i casejcdenton12 píše:no ako tak citam tak ste ma moc nepotesili![]()
no jasne ze pro freezera nebude windtunel nijak uciny, chce to chladic klasicke konstrukce a rozdily tak jsou urcite lepsi nez 5°C. Proste je rozdil chladic vzduchem co ma 18°C a vzduchem co ma 30°Csacrifice píše:u box chladica windtunel spravi podstatne viac ako pri vykonnejsom chladici, tam uz 12 stupnov urcite nespravi...
- sacrifice
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj, s tym uplne suhlasim...[CZ]mike píše:no jasne ze pro freezera nebude windtunel nijak uciny, chce to chladic klasicke konstrukce a rozdily tak jsou urcite lepsi nez 5°C. Proste je rozdil chladic vzduchem co ma 18°C a vzduchem co ma 30°C