Gigabyte 965DS3 nebo Asus P5B?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Highlander píše:To OC u Asusu bych netvrdil ze je lepsi nez u GB....A to z nekolika duvodu:
Vsichni ste zkouseli maximalni FSB pri relativne nizkym taktu jadra procesoru(to znamena ze deska nemusela cpat do procesoru moc velkej vykon).

Az nekdo bude porovnavat Conroe na 4500 mhz pri 500 FSB na deskach Asus a gigabyte tak se potom treba zjisti ze Asus vubec nezvlada dodavat do procesoru takovej vykon, a nepujde na tuhle uroven vubec pretaktovat....
Gigabyte DQ6 ma obrovskou vyhodu pro Quadcore a Hard overclocking prave diky 12 fazovymu napajeni,ktery se dobre uplatni pri vysokych vykonech.
Takze bych se treba nedivil ze gigabyte D4 by C2D na 4.5 ghz neutahl nebo Asus...

Ale to je jenom spekulace....Ja tohle samozrejme otestuju,ale to bude az za xx dnu,protoze tedka predelavam cerpadlo na vodnikovi....:(
moc dobre vis (a uz se to na forech resilo-treba anandtech froum),ze tech cipu pro napajeni CPU je 12,ale cip,kterej to obsluhuje umi jen 6 fazi,takze 6ti fazovy napajeni v realu...mozna na 5 GHz bude GB lepsi,ale pochybuju,ze da GB 700FSB...v FSBxnejvetsi mozny nasobic je nejlepsi ASUS (tesim se na DFI)...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

ja nepotrebuju 700 FSB....me staci jenom 500 s E6600 :wink:

Proc myslis ze na jedne desce nataktujes procesor treba na 4.3 ghz pri napeti 1.5V a na druhe desce 4.3ghz pri napeti 1.6V....Protoze jedna deska ma nekvalitni napajeni a napeti ruzne kolisa atd...tim padem musis do nej dat daleko vetsi napeti ktery po zatizeni klesne.
(tohle plati pouze fakt u extremnich OC hodnot).

Ja vubec nerikam ze ten Asus je spatnej,ta deska je hodne povedena,kazdopadne ze sis ju koupil si udelal dobre,ale uz jenom z fyzikalnich proporci tj ze "napajeni funguje jenom s polovinou tranzistoru" nez u GB nemuze tahle deska bejt lepsi na Max OC.

To jaky FSB dokaze dat NB to je dany jednak kvalitou provedeni,hlavne nastavenim casovani toho cipu,kvalitou napajeni atd....vetsinou tohle resi bios ,takze kazda deska P965 by mohla teoreticky davat kolem 530FSB...dokonce i Abit zacal s novym biosem davat pres 450 FSB....
To jestli da Asus o 15 mhz FSB vic nebo min neni rozhodujici...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ono zalezi dost na sw desky (BIOS) a to u GB kazi tu "max OC" kvalitu,jinak souhlasim,obe desky jsou uzasne (P5B Dlx,DQ6),DQ6 ma tedy z meho pohledu lepsi layout,nez ASUS,ale ja si koupil ASUS na max OC a na E6300 dam 3.53GHz max (jeste se zahoruje) a to je dleme dost....
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

mel jsem obe tyhle desky a musim rict ze vykonove je ta Asuska o dost lepsi, ve vsech testech pri stejnem nastaveni davala vyssi skore. I v OC byla lepsi.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

to jo GB jeste nema vychytanej bios na maximum....Ja se kazdopadne tesim na ten novej abit 975x.... :inlove:
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

to ze GB nemela vychytanej BIOS neznamena,ze ho ASUS ma vychytanej omg (!!)...vzdy kdyz neco,co ma nekdo rad je horsi nez neco jineho,tak ten nekdo proste prilepsuje :(
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

h4__ píše:to ze GB nemela vychytanej BIOS neznamena,ze ho ASUS ma vychytanej omg (!!)...vzdy kdyz neco,co ma nekdo rad je horsi nez neco jineho,tak ten nekdo proste prilepsuje :(
rekl jsem snad neco takovyho ?Ja mam doma obe desky,tak to taky muzu srovnavat...
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ja doma obe nemam jen jsem mel pujcenou DQ4 (kdyz me odesla P5B Deluxe,protoze jsem experimentoval s pajkou) a byla dost blba,ted mam Deluxe/wifi ap a jsem velice spokojen,obe najednou jsem nemel,takze nemohu posoudit
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

aha....funguje ti ta wifi normalne ? ja newim cim to je ale divne to pada..a kdyz to hleda novou sit tak to strasne zahlti system....a to jsem tam narval ty posledni ovladace :(
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ja tam mam ovladace co jsem dostal k desce,ale pouzivam to pouze jak access point pro ntbook,ale nevypadava a jede dobre...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“