Prosím pomoc s výběrem kvalitní klávesnice

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Prosím pomoc s výběrem kvalitní klávesnice

Příspěvek od kotas »

Zdravím,
uvažuji o koupi nové klávesnice, měla by být jak na hraní tak psaní (se kterou budu psát na pct.....), nemusí mít vůbec žádné multimediální klávesy, stejně je vůbec nepoužívám.. Jo a musí být napájena s USB.
Teď používám už asi rok tuhle - KME KX 7201 ale do USB ne PS/2.
Tak vás prosím, jaké máte zkušenosti s klávesnicí C-Tech KB-9848 USB herní, podsvícená a
Logitech Media Keyboard Elite a Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 CZ černá OEM
Případně doporučte nějakou dobrou klávesnici. Děkuji :)
//EDIT: zapoměl jsem určit cenu, do kolika jsem ochoten investovat, měla by být v rozpětí 500,- až 800,- ale když bude dražší, nic se neděje, hlavně mě zajímá jaká je ta C-TECH.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Primátor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Primátor »

Tak ja si ted budu kupovat tuhle - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29663 Mam rad serepeticky :twisted:
Jiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiri »

Doporucuji jednoznacne Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 full verzi viz muj prispevek http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... t=#6999825
CPU : Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz 775pin | MEMORY : 2x 512MB DDR2 PC5300 (667 MHz) CORSAIR | BOARD : Asus P5WD2 Premium - Intel 955X | GPU : ATI Radeon X800 GT 256 MB PCI-E | HDD : 3 x Hitachi Deskstar T7K250 - 250GB SATA/300 | CASE : Chieftec LBX-01B-B-B | ZDROJ : Fortron FX500-A 500W | DVD : LG GSA-4167B| LCD : 19" Eizo S 1910 | KBD : Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 | Mouse : Logitech G5 + SteelPad QcK | UPS : APC RS 800VA
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Dobře zatím dík, jaký je přesně rozdíl u Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 u REATIL a OEM? Někde jsem četl že je úplně totožná, ale u té OEM chybí nějaké tlačítka?! Na internetu jsem ještě narazil na klávesnici Genius ErgoMedia 700, co na ní říkáte? Vím že byla recenzována i na pctuning (včetně i té Logitech a MS), ale zajímá mě váš zkušenější názor a jak se klávesnice projevují při delším používání.. Jinak tu C-TECH nejspíše vyškrtnu ze seznamu, na czechcomputer jsem četl k ní u příspěvků blbé věci - ale kdo ví, za tu cenu a atraktivní vzhled včetně modrého podsvícení
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

kotas píše:Dobře zatím dík, jaký je přesně rozdíl u Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 u REATIL a OEM? Někde jsem četl že je úplně totožná, ale u té OEM chybí nějaké tlačítka?! Na internetu jsem ještě narazil na klávesnici Genius ErgoMedia 700, co na ní říkáte? Vím že byla recenzována i na pctuning (včetně i té Logitech a MS), ale zajímá mě váš zkušenější názor a jak se klávesnice projevují při delším používání.. Jinak tu C-TECH nejspíše vyškrtnu ze seznamu, na czechcomputer jsem četl k ní u příspěvků blbé věci - ale kdo ví, za tu cenu a atraktivní vzhled včetně modrého podsvícení
co sa tyka tej klavesnice genius tak ja nedopustim na klavesnicu s klasickymi klavesami. neviem ci ovladas prstoklad, ale ak ano tak prides na to ze na takej klavesnici sa moc dobre nepise :(
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Jiri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiri »

kotas píše:Dobře zatím dík, jaký je přesně rozdíl u Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 u REATIL a OEM? Někde jsem četl že je úplně totožná, ale u té OEM chybí nějaké tlačítka?! Na internetu jsem ještě narazil na klávesnici Genius ErgoMedia 700, co na ní říkáte? Vím že byla recenzována i na pctuning (včetně i té Logitech a MS), ale zajímá mě váš zkušenější názor a jak se klávesnice projevují při delším používání.. Jinak tu C-TECH nejspíše vyškrtnu ze seznamu, na czechcomputer jsem četl k ní u příspěvků blbé věci - ale kdo ví, za tu cenu a atraktivní vzhled včetně modrého podsvícení

Rozdil u RETAIL a OEM verze spočívá v rozložení kláses, je myslím zbytečné to rozepisovat - řešilo se to už několikrát. Tady si pročti recenze
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=50
http://www.ovsem.net/hardware/microsoft ... rd-4000-cz
CPU : Intel Pentium 4 630 3,0GHz 2MB 800MHz 775pin | MEMORY : 2x 512MB DDR2 PC5300 (667 MHz) CORSAIR | BOARD : Asus P5WD2 Premium - Intel 955X | GPU : ATI Radeon X800 GT 256 MB PCI-E | HDD : 3 x Hitachi Deskstar T7K250 - 250GB SATA/300 | CASE : Chieftec LBX-01B-B-B | ZDROJ : Fortron FX500-A 500W | DVD : LG GSA-4167B| LCD : 19" Eizo S 1910 | KBD : Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 | Mouse : Logitech G5 + SteelPad QcK | UPS : APC RS 800VA
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Málo píši a jsem spíše hráč, takže právě teď se rozhoduji mezi těmito dvěma klávesnicema s normálním rozložením kláves:
C-Tech KB-9848 USB, černá herní, podsvícená
a
Logitech Media Keyboard Elite

Kterou z těchto dvou mám dát přednost? Asi té LOGITECH, to bude nejspíše jasná volba, zatímco u té C-TECH mě láká to podsvícení (multimedální klávesy vůbec nepoužívám) :?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

na ten logitech máš recenzi na PCt, ale tu jsis asi četl. jak jsem tam psal - já ji mám a na psaní je dobrá a u hraní jsem měl při přechodu z normální klávesnice problém ten, že mezi "y" a shiftem je obrácené lomítko, a tak jsem měl malíček dále od ruky, ale za chvíli jsem si na to zvyk a teď mi to přijde daleko přirozenější, protože je ruka více "rozpláclá" na té klávesnici.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Tak do pátku mi přijde objednaná klávesnice Logitech Media Keyboard Elite za 625,- Kč včetně DPH, určitě napíšu moje první dojmy a zkušenosti, děkuji při výběru!
PS: málo píšu, PC když mám čas tak využívám hlavně na hry a multimédia, proto jsem nezvolil žádnou ergonomickou "psací" klávesnici, ale normlání rozložení kláves, po velmi důkladném vybírání je číslo jedna Logitech Media Keyboard Elite! (doufám - uvidíme..).
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

ked si hrac tak co tak skusit ZBoard. ja ju mam a som nadmieru spokojny. je to aj normalna klavesnica a po vymeneni setu za gaming set sa na nej da perfektne hrat
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Zas tak moc nehraju, jsem spíše "příležitostný hráč", zítra po práci si jednu pro tu klávesnici, už tam na mě čeká :)
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

myom píše:na ten logitech máš recenzi na PCt, ale tu jsis asi četl. jak jsem tam psal - já ji mám a na psaní je dobrá a u hraní jsem měl při přechodu z normální klávesnice problém ten, že mezi "y" a shiftem je obrácené lomítko, a tak jsem měl malíček dále od ruky, ale za chvíli jsem si na to zvyk a teď mi to přijde daleko přirozenější, protože je ruka více "rozpláclá" na té klávesnici.
ta elite ma na obrazku maly enter, to jsou jak s malym tak s velkym??
diky Q.
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Na ničem jiném, než na Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 bych už nechtěl psát. To rozdělení a zakřivení je prostě parádní (samozřejmě pouze v případě, že píšete všemi deseti).
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

qwertown píše:
myom píše:na ten logitech máš recenzi na PCt, ale tu jsis asi četl. jak jsem tam psal - já ji mám a na psaní je dobrá a u hraní jsem měl při přechodu z normální klávesnice problém ten, že mezi "y" a shiftem je obrácené lomítko, a tak jsem měl malíček dále od ruky, ale za chvíli jsem si na to zvyk a teď mi to přijde daleko přirozenější, protože je ruka více "rozpláclá" na té klávesnici.
ta elite ma na obrazku maly enter, to jsou jak s malym tak s velkym??
diky Q.
Ja mam verzi elite a ta ma normalni klavesu enter tak jako vsechny ostatni tlacitka :)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Lukke píše:Na ničem jiném, než na Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 bych už nechtěl psát. To rozdělení a zakřivení je prostě parádní (samozřejmě pouze v případě, že píšete všemi deseti).
No dobře, ale jak jsem už napsal výše na hraní a psaní je ta klávesnice na nic, je určena hlavně pro pisálky, zrovna mám doma hodinu ten Logitech media keyboard elite a hrozně dobře se mi s ní psalo a hrálo :)
Takže verdikt - za ty peníze není lepší klávesnice!! 8)
Vážně super! 8-)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

qwertown píše:ta elite ma na obrazku maly enter, to jsou jak s malym tak s velkym??
diky Q.
Já mam elite a má velký enter tak jako v te recenzi. nevím jakou má verzi kotas, ale elite má velký enter
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
qwertown
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwertown »

myom píše:
qwertown píše:ta elite ma na obrazku maly enter, to jsou jak s malym tak s velkym??
diky Q.
Já mam elite a má velký enter tak jako v te recenzi. nevím jakou má verzi kotas, ale elite má velký enter
OK díky Q.
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

jak sem to tu tak projel tak sem nenasel stejne odpoved na moji otazku :(

ma ten Logitech Elite tichej stisk klaves? chci ji na hrani, na obcasnou komunikaci (ICQ,mIRC,fora) ale hlavne potrebuju jak ma hlucnej ten stisk klaves

nyní mám Obrázek a ta dela pri psany v noci strasnej bordel :\ takze bud tu a nebo nejakou jinou do 900,- :( :?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Logitech media

Příspěvek od kotas »

Je celkem tichá, ale stejně jde slyšet trochu dozvuk kláves, to je ale neduh skoro všech klávesnic. Hraje se s ní opravdu dobře, rozhodně je daleko tižší než třeba KME, GENIUS (kromě media ergo 700), TRUST a další shity :)
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: Logitech media

Příspěvek od phz^ »

kotas píše:Je celkem tichá, ale stejně jde slyšet trochu dozvuk kláves, to je ale neduh skoro všech klávesnic. Hraje se s ní opravdu dobře, rozhodně je daleko tižší než třeba KME, GENIUS (kromě media ergo 700), TRUST a další shity :)
jako nejde mi treba o to aby byla tak ticha jako gumovy klavesky(nektery) ale aby to tolik nedelalo bordel jako tahle protoze dycky kdyz v noci neco pisu tak to dela bordel a budi to otce :?
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“