přenesení Windows

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

přenesení Windows

Příspěvek od cervenejkarkulak »

ahoj, existuje nakej program na identicky preneseni systemu z jednoho disku na jinej? diky

//edit Wilik - presun z MS OS
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: přenesení Windows

Příspěvek od Dzin »

cervenejkarkulak píše:ahoj, existuje nakej program na identicky preneseni systemu z jednoho disku na jinej? diky
Ghost, dokonce win má nástroj zálohovaní a backup ale je to na nic...ten Ghost je super.
Naposledy upravil(a) Dzin dne ned 8. říj 2006, 16:30, celkem upraveno 1 x.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Dzin to asi pomotal, vyjmenoval tu utility na praci s oddilama (vytvareni, zmeny...)

jinak pro zalohy a klonovani jsou Powerquest DriveImage, Norton Ghost...

//Dzin: Jo sem asi myslel na neco jiného, omlouvám se a dávam to do pořádku :)
Naposledy upravil(a) Dony dne sob 7. říj 2006, 00:16, celkem upraveno 1 x.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ok. jenom jeste otazecka, jak na to. mam 2 disky, 80 (C:8gb+72gb D:. ) a 250gb E:. na Ecku si teda udelam Partition Magicem oddil (tech 8gb), prenesu tam ghostem kopii a pak co? jak nabootuju ten prvni disk? nedovoli mi to prejmenovat systemovej, ne? diky moc
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

cervenejkarkulak píše:ok. jenom jeste otazecka, jak na to. mam 2 disky, 80 (C:8gb+72gb D:. ) a 250gb E:. na Ecku si teda udelam Partition Magicem oddil (tech 8gb), prenesu tam ghostem kopii a pak co? jak nabootuju ten prvni disk? nedovoli mi to prejmenovat systemovej, ne? diky moc
Jo udělej PM oddíl a pak odpoj to C...to E nastav jako primární oddíl. Pak na tom C smaž win, a pripoj ho klidne pak přejmenuj ale win muže byt kdekoliv já ho mam na D, win ME na C...
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ale pokud odpojim C, musel ten partition na E udelat primarnim z fdisku, ne? pokud je system odpojenej...jak tam pak dostanu tu kopii disku?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

cervenejkarkulak píše:ale pokud odpojim C, musel ten partition na E udelat primarnim z fdisku, ne? pokud je system odpojenej...jak tam pak dostanu tu kopii disku?
No kopii Hdd musiš mit připravenou třeba na DVD nebo na Hdd na oddíle který nebudeš přepisovat :)
Jo mužes pomoci fdisku ale mužeš taky ho jen přepsat pomoci ghosta, taky by to melo jit, dyt tam zkopíruješ cely "C" i s boot sektorem ...
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dzin píše:
cervenejkarkulak píše:ale pokud odpojim C, musel ten partition na E udelat primarnim z fdisku, ne? pokud je system odpojenej...jak tam pak dostanu tu kopii disku?
No kopii Hdd musiš mit připravenou třeba na DVD nebo na Hdd na oddíle který nebudeš přepisovat :)
...
to je mi jasny, jenom mi nedoslo, jak, pokud zformatuju Ccko, dostanu kopii systemu na "novy cecko". zkusim toho ghosta, doufam, ze to pude :)
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ještě poslední dotaz, tak pro jistotu. mam ted system na cecku, na Jecku mam udelanou kopii celyho Cecka. jak ted pustit system z toho Jecka? mam dat v fdisku zformtovat Cecko? nebo skrze Partitiona?

PS: v PM je už možnost copy partition, všim sem si pozde :)
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NIKDO NEVI JAK SPUSTIT DRUHEJ SYSTEM a ODSTEANIT PRVNI? JE TO MOZNY? DIIKY
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

já to osobně dělám přes bootCD, který je vlastní výroby.. nabootuju z CD, pustím "di" (DriveImage) a tam sou 3 možnosti: 1)create new image 2)restore from image a 3)disk to disk (doufám, že sem se nezpletl a jestli jo tak jenom málo a najdete to :)) prvně zvolím možnost 1) ... uložím si obraz disku C: na disk D: a můžu celý C: klidně zformátovat čímkoliv jakkoliv... pak až mě přestane bavit čumět do dosu, nebo instalací, který stejně končí vždycky s chybou, tak tam kopnu zase to bootCD nabootuju z něho, pustím di a zvolím možnost 2) restore... vyhledám si image na D: kam sem si ho vytvořil a ať už je/bylo na C: cokoliv, tak tento image to přemázne tím co má v image uložený... pak zase CD vyndám a nabootuju z C:...

to jenom pro pořádek aby nevznikaly nesrovnalosti...

k tvýmu dotazu: podle mě už byl zodpovězenej... prostě si udělej image svýho C: a ulož si ho na oddíl se kterým nebudeš určitě šachovat... vytvoř si to E: který můžeš nastavit jako primární klidně v FDISK, ale nevidím důvod proč to neudělat třeba i v PM... no a jestli tě chápu správně, tak ti není jasný jak po restartu dostaneš na novej prázdnej primární oddíl (bývalý E: ) ten image co sis vytvořil z bývalýho C: (v týto fázi bude neaktivní a bude nahrazený bývalým E: ).. je to jednoduchý.. potřebuješ jenom to bootCD s DI a PM, ze kterýho opět nabootuješ, spustíš si DI a dáš 2)restore... k tomuto nepotřebuješ systém, protože máš bootCD, který funguje jako systémový...

ještě ňákej dotaz? :)
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

díky za vyčerpávající odpověď ;ú ja uz tu kopiji na ecku mam, ted z ni proste potrebuju udelat cecko a orig. cecko zformatovat :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak sem psal že kopie musi byt na oddíle ktery nebudeš formátovat, bud ji vypal na DVD nebo ji dej na jiny oddíl, ikdybys mel treba pomoci Partition Magic udelat na dočasnou chvíli z E jeste jeden oddíl nebo kam se vejde, ale ne na ten co budeš přepisovat....,když jsi delal kopii pomoci Ghostu oddílu C tak si mel možnost dát kompresi, snad si toho využil :) nové verze Ghostu umí rovnou i vypalovat :)
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

jo, o kompresi jsem se zapomněl zmínit... je dobrý zvolit tu největší možnou kompresi.. zatím jsem nezaznamenal žádný problémy.

jinak není zač ;-)
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
cervenejkarkulak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

asi sem se vyjadril blbe. kopii mam. nemusim ji palit. mam system na disku, ale asi je disk v riti, chci to teda hodit na jinej disk. tam sem udelal partition a disk tam pomoci ghost zkopiroval. tem mam teda stavajici system a jeho kopii na dalsim disku. jak stavajici system zlikvidovat a zprovoznit tu kopii?myslel sem, ze pri existenci dvou systemu mi to vyhodi nabidku...

ps: image drive nemam, dyz tak udelam restore point v ghostu, nainstaluju cistej systema ten "doplnim" restorem...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

cervenejkarkulak píše:asi sem se vyjadril blbe. kopii mam. nemusim ji palit. mam system na disku, ale asi je disk v riti, chci to teda hodit na jinej disk. tam sem udelal partition a disk tam pomoci ghost zkopiroval. tem mam teda stavajici system a jeho kopii na dalsim disku. jak stavajici system zlikvidovat a zprovoznit tu kopii?myslel sem, ze pri existenci dvou systemu mi to vyhodi nabidku...

ps: image drive nemam, dyz tak udelam restore point v ghostu, nainstaluju cistej systema ten "doplnim" restorem...
Nevyhodí, jelikož tam neni boot manager, a v boot ini je záznam jen o jednom systemu, nejlépe ten Hdd stary odpojit a sformatovat pak....nebo pres instal CD, nebo fdisk...
z toho druheho byto mělo jet.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Oživím toto téma.

Potřebuji přenést Win XP ze starého PATA disku na SATA. Pata je rozdělen na tři oddíly, SATA také. Jde mi jen o přenesení prvního oddílu z PATA o velikosti cca 11GB na první oddíl na SATA, který má tuším cca 19 GB. Tedy potřebuji, aby na SATA disku zůstaly ty zbylé dva oddíly beze změny. Naivně jsem myslel, že to zvládne Acronis True Image (11), nicméně vyskytl se jeden problém a to ten, že bych musel zrušit všechny oddíly na tom SATA, což samozřejmě nechci a jinou možnost mi to nenabízí.

Zvládne tohle Norton Ghost ?
Goldnoob team proud member!
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Kdysi jsem dělal něco podobného, kdy se pak výsledná partišna automaticky rozšířila... ale nejsem si teď jistý, je to už asi 2.5 roku dozadu, když jsem přecházel na první SATA disk :oops: .

// Jednalo se o Ghosta samozřejmě, toho staršího tuším. Bootoval jsem ho z vlastní udělané "záchranné" dvojdiskety, disky byly v IDE.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Jsem na to zapomněl, už jsem to vyřešil výborným freeware softem XXclone - http://www.xxclone.com/

Uměl všechno co jsem po něm chtěl, včetně toho, že výsledný oddíl nepotřeboval nijak zvětšovat, ale bylo to už z "výroby. Všechno pěkně z prostředí Woken, pak stačilo přepnout v BIOSu pořadí disků při bootu a jelo se dál :)
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“